Op deze manier krijgt 'Peaky Blinders' waarschijnlijk meerdere spin-offs

'Peaky Blinders' krijgt na film meerdere spin-offs

Peaky Blinders seizoen zes start eind deze maand op BBC One.

Bram de Groot, 22 februari 2022 om 12:56

Het is nu niet heel lang meer wachten op het zesde en laatste seizoen van Peaky Blinders. De geliefde misdaadserie start eind februari op BBC One en er zijn opnieuw zes afleveringen.
De serie rond Thomas "Tommy" Shelby, gespeeld door acteur Cillian Murphy, en zijn misdaadfamilie moet op den duur ook een film krijgen. In gesprek met Entertainment Weekly ging showrunner Steven Knight kort in op het slotseizoen en de film.

In het interview noemt Knight het laatste seizoen niet het definitieve einde. "Ik noem dit het einde van het begin," zei de showrunner.

Reeks spin-offs na Peaky Blinders-film
Hij verklaarde verder dat terwijl de serie eindigde met seizoen 6, hij niet van plan is om te stoppen. Hij is van plan een film op te nemen om het verhaal echt af te ronden. Knight hintte ook dat de film een reeks spin-offs inluidt.

"...afhankelijk van hoe de film zijn structuur krijgt, zullen we enkele spin-offs in gang zetten die deel uitmaken van hetzelfde universum," zei Knight.

Vanaf 27 februari kun je Peaky Blinders volgen op BBC One. Op den duur zal het seizoen ook op Netflix verschijnen. Of dat gelijk wekelijks is, is nog niet bekend.Bron: EW

Lees meer over: Peaky Blinders, BBC, Netflix, HBO Max, Cillian Murphy, Film

Informatie over de serie: Peaky Blinders

Populair nieuws