search
Cillian Murphy over het einde van 'Peaky Blinders'
Series / Nieuws

Cillian Murphy over het einde van 'Peaky Blinders'

Peaky Blinders krijgt nog maar 1 seizoen en dan is het helemaal gedaan.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Ierse acteur Cillian Murphy opende voor het eerst een boekje over het aankomende zesde en laatste seizoen van de populaire misdaaddrama: Peaky Blinders.

De acteur speelt de hoofdrol in Peaky Blinders en is te zien als Thomas 'Tommy' Shelby. Hij is het hoofd van de bende uit de titel. De serie speelt zich af in Birmingham, Engeland, na het einde van de Eerste Wereldoorlog. We volgen de Blinders, een fictieve bende, die gebaseerd is op de jeugdbende uit de jaren 1890.

Peaky Blinders-einde
Peaky Blinders werd in september 2013 gelanceerd en heeft sindsdien met zijn vijf seizoenen een wereldwijd publiek gekregen.

Tijdens een interview met The Guardian vertelt Murphy dat hij het gevoel heeft dat het zesde seizoen ergens het einde van was, maar dat het vreemd voelt en nog niet helemaal alsof het ook echt gedaan is. Hij moet dus nog even wennen:

"Het voelt als het einde van iets. Maar het is vreemd om over te praten. Het voelt nog niet helemaal alsof het echt zo is. Misschien als het klaar is, dat ik er een andere kijk op heb. Het is het einde van 10 jaar van mijn leven; een groot avontuur met veel collega's en mensen waar ik erg hecht mee geworden was."

Peaky Blinders zie je in Nederland op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen