search
Veelbelovende update over 'Percy Jackson' van Disney+
Series / Nieuws

Veelbelovende update over 'Percy Jackson' van Disney+

Percy Jackson and the Olympians wordt veel trouwer aan het werk van Rick Riordan dan de films.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Percy Jackson and the Olympians-schrijver Rick Riordan heeft bekend gemaakt dat hij de studio bezocht heeft waar de serie van Disney+, gebaseerd op zijn boeken, opgenomen zal worden.

Riordan liet zich inspireren door de Griekse mythologie voor zijn boeken. Centraal staat de twaalfjarige Percy uit de titel. Tijdens de zomervakantie komt hij erachter een halfgod te zijn, zoon van Poseidon. Dat leidt tot een avontuur in een wereld waarin hij andere tieners die halfgod zijn ontmoet en op spectaculaire avonturen gaat.

Grootse sets
Hoewel Percy Jackson and the Olympians duidelijk een televisieserie voor kinderen lijkt te worden, weten we dat er grootse locaties bezocht worden. Riordan schrijft het volgende over zijn bezoek aan het productiekantoor:

"Nadat we een toer hadden gedaan langs de sets, hebben we de productiekantoren van Percy bekeken. Daar worden nu voorbereidingen getroffen voor de serie. We ontmoetten onze kostuumontwerper Tish Monaghan, die de geïllustreerde versie van Lightning Thief las om te brainstormen voor kostuums (goede zet!) en Dan Hennah, onze production designer, wiens team bezig was de visuele wereld te scheppen waar Percy in reist."

"Zijn kantoor was bedekt met mooi artwork van plekken die je gaat herkennen van The Lightning Thief: Mount Olympus, de Onderwereld, Aunty Em's, Sally Jackson's appartement en veel meer, gemaakt op een manier die past bij het verhaal, maar ook verfrissend en opwindend is."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen