'Vikings: Valhalla' brengt bijzonder mooi eerbetoon

Vikings: Valhalla brengt bijzonder mooi eerbetoon

Een van de opvallendste personages uit Vikings krijgt extra eer in Vikings: Valhalla.

Jim Pedd, 3 maart 2022 06:35

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Frida Gustavsson speelt de rol van Freydis Eiríksdóttir in de serie Vikings: Valhalla van Netflix. Zij vertelt nu dat haar personage dient als eerbetoon aan een oude bekende van Vikings.
Vikings: Valhalla speelt zich honderd jaar later af en toont de laatste jaren van het Viking-tijdperk. We zien een hele rits nieuwe personages in Vikings: Valhalla, die voor een deel ook helemaal geen band hebben met de oude bekenden. Een verwijzing wordt gemaakt naar Lagertha van actrice Katheryn Winnick.

Vikings: Valhalla-eerbetoon
Freydis staat centraal in de serie, net als Leif Erikson, Harald Hardrada en William the Conquerer. Tijdens een interview met GamesRadar vertelde Gustavsson over de geest van haar voorganger Lagertha. Ze neemt als het ware "de toorts van deze vrouwelijke hoofdpersoon, deze badass vrouwelijke krijger" over.

"Het zijn verschillende mensen. Zij hebben het nalatenschap van Erik de Rode, hun vader, heel anders opgevat," begon Gustavsson over de verhouding van Freydis met haar broer Leif.

"Waar Freydis enorm koppig, eerlijk en tegen verandering is, is Leif iemand die een stapje terug doet. Zij hebben een yin en yang-achtige relatie en leren echt van elkaar."

Seizoen 1 van Vikings: Valhalla zie je nu op Netflix.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Vikings Valhalla, Vikings, Netflix

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws