'The Wheel of Time'-schrijver boekt record op Kickstarter

'The Wheel of Time'-schrijver boekt record

Brandon Sanderson heeft de grootste Kickstarter ooit weten neer te zetten.

Jim Pedd, 7 maart 2022 13:02

Kickstarter heeft officieel erkend dat een project van Brandon Sanderson, mede-auteur van de The Wheel of Time-boeken, het meest ondersteunde project ooit is op de site.
Het project heet Surprise! Four Secret Novels by Brandon Sanderson en had als doel 1.000.000 dollar op te halen. Dat bedrag is inmiddels ruimschoots gehaald. Met 93.000 ondersteuners is er al 22 miljoen dollar opgehaald, 22 keer zoveel als het doel was.

Record op Kickstarter
De site Kickstarter mailde alle mensen die het project ondersteunen: "Wow! Slechts drie dagen geleden lanceerde scifi/fantasy-schrijver Brandon Sanderson 'Four Secret Novels', een reeks boeken en cadeaudozen die in 2023 uit moeten komen. En dat werd zojuist de meest ondersteunde Kickstarter OOIT!"

The Wheel of Time is een fantasyboekenreeks die bedacht werd door Robert Jordan. De laatste drie boeken werden geschreven door Sanderson, na het overlijden van Jordan in 2007. Diens weduwe en redacteur Harriet McDougal had Sanderson persoonlijk gevraagd om mee te werken aan het afmaken van de boekenreeks.

Sanderson is een schrijver met heel wat projecten onder de gordel, waaronder de reeksen Mistborn en The Stormlight Archives. Beide reeksen spelen zich af in een universum dat hij het Cosmere noemt, een MCU dat allemaal verschillende planeten heeft.

Drie van de boeken die op Kickstarter gelanceerd zijn, spelen zich af in het Cosmere.

Check op Kickstarter het project van Brandon Sanderson.

Bron: Kickstarter

Lees meer over: Brandon Sanderson, Kickstarter, The Wheel of Time

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws