De Federation maakt een gigantische fout in 'Star Trek: Picard'

De Federation maakt een fout in Star Trek: Picard

Star Trek: Picard begint met een wel heel dom moment van de Federation in de serie.

Jim Pedd, 7 maart 2022 om 12:24

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het gemak waarmee de Borg Queen de USS Stargazer overneemt in Star Trek: Picard laat zien dat de United Federation of Planets een gigantische fout gemaakt heeft met de nieuw verkregen Borg-technologie.
Star Trek: Picard pikt de draad anderhalf jaar na het einde van seizoen 1 op. Admiral Jean-Luc Picard heeft de oeroude synthetics van een ander sterrenstelsel ervan weten te weerhouden om de Federation aan te vallen. Intussen lag het Artifact, een Borg Cube, op de planeet Coppelius, de thuiswereld van Soji en haar familie van androids.

Grote fout in Star Trek: Picard
Het Artefact werd in 2399 onderdeel van het Borg Reclamation Project en uiteindelijk door Seven of Nine gebruikt om op Coppelius Picard te helpen. Het verdedigingssysteem van de wereld maakte dat het Artifact, compleet met de Borg XB's die overleefd hadden, bleven achter op Coppelius.

Seven of Nine laat weten dat de gloednieuwe USS Stargazer gebouwd is met behulp van de Borg-technologie die uit het Artifact gehaald was.

Een nieuw Borg-schip komt naar de Federation-ruimte, waar de Borg Queen door de schilden van de Stargazer weet te teleporteren en al snel erin slaagt om het schip over te nemen. Picard besluit daarop de zelfvernietiging van het schip in te schakelen, waardoor de Stargazer, het Borg-schip en de armada aan Starfleet-schepen allemaal verwoest worden.

Een pijnlijk moment, dat laat zien dat de Federation een grote fout gemaakt heeft om Borg-technologie te integreren met nieuwe schepen.

Star Trek: Picard zie je op Prime Video, waar elke vrijdag een nieuwe aflevering verschijnt.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Star Trek Picard, Star Trek, Prime Video, Amazon, Paramount Plus, Patrick Stewart

Populair nieuws