'Avatar: The Last Airbender' onthult gevaarlijke nieuwe luchtstuurders

Avatar: The Last Airbender onthult luchtstuurders

De serie Avatar: The Last Airbender krijgt een heel uitgebreide mythologie dankzij Avatar Legends.

Jim Pedd, 9 maart 2022 om 10:34

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De Avatar: The Last Airbender-franchise plaatst de vredige Luchtnomaden gewoonlijk aan de kant van het goede. In Avatar: The Last Airbender was er alleen nog Aang, maar in The Legend of Korra waren ze terug en bleken ze vredesambassadeurs.
Toen de serie de luchtstuurder Zaheer onthulde, bleek die bepaald niet vriendelijk te zijn en snode intenties te hebben. Fans hoopten al meer van dat soort moreel complexe luchtstuurders te leren kennen en dankzij Avatar Legends krijgen ze hun zin.

Avatar: The Last Airbender
Hoewel Zaheer geen monnik was, ontwikkelde hij wel het luchtsturen dankzij de Harmonic Convergence en bestudeerde hij hun culturele tradities. Een filosoof waar hij vaak naar verwees, was Guru Laghima, die bestond in een tijd voordat de vier naties gevormd werden.

Hij en Laghima zullen dus niet de enige kwaadaardige luchtstuurders zijn geweest en Avatar Legends bevestigt dat beeld.

We leren in de TTRPG namelijk de Guiding Wind kennen, een losgeslagen groep luchtstuurders met politieke passies die doen denken aan die van Zaheer. Zij zien het als hun verantwoordelijkheid om de wereld te veranderen en te verbeteren zoals zij dat zelf graag willen.

De groep is niet gewelddadig, maar wordt in de TTRPG Avatar Legends wel neergezet als een kwaadaardige groep.
Bron: CBR

Lees meer over: Avatar The Last Airbender, Avatar, Avatar Legends, Nickelodeon, Avatar Studios, Bryan Konietzko, Michael Dante DiMartino

Populair nieuws