'The Last Kingdom' eindigt niet met seizoen 5

In plaats daarvan komt er nog een film: Seven Kings Must Die.

Jim Pedd, 10-03-2022 09:14

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Het vijfde seizoen van The Last Kingdom is ook het laatste van de Netflix-serie. Maar het verhaal is niet voorbij, want er komt een film: Seven Kings Must Die.
The Last Kingdom is gebaseerd op de boeken van Bernard Cornwell en werd in 2015 gelanceerd. De serie is het verhaal van de gebeurtenissen die uiteindelijk leidden tot het ontstaan van Engeland. Deze week kan je eindelijk het vijfde seizoen zien.

The Last Kingdom-terugkeer
Hoewel The Last Kingdom tot een einde komt, is de franchise nog in volle gang. De bedenkers vertelden in een interview dat het altijd hun intentie was om vijf seizoenen te maken. Maar de bedoeling was blijkbaar ook altijd al om met een vervolg in de vorm van een film te komen.

Seven Kings Must Die wordt nu opgenomen in Hongarije en volgens producent Nigel Marchant wordt dat een standalone verhaal:

"Voor seizoen 5 hadden wij het gevoel dat de twee centrale verhalen samen aan het komen waren en dat dit een natuurlijk moment was om de serie stoppen," begon Marchant.

"Gedurende de vijf seizoenen was er daardoor een duidelijk begin, midden en einde. Dus het was een groepsbesluit om ermee te stoppen. Tegelijk wisten we ook dat er nog wat meer boeken waren na ons einde en dus gingen we het gesprek aan met Netflix om te vertellen hoe volgens ons het geheel goed in elkaar zou passen."

The Last Kingdom zie je op Netflix.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Seven Kings Must Die, Netflix, the Last Kingdom, Nigel Marchant

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in