search
Christopher Eccleston keert onder deze voorwaarde terug voor 'Doctor Who'
Series / Nieuws

Christopher Eccleston keert onder deze voorwaarde terug voor 'Doctor Who'

Tot nu toe zei Christopher Eccleston altijd nee tegen een terugkeer naar de serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Voormalig Doctor Who-acteur Christopher Eccleston heeft de voorwaarde onthuld die hem zou kunnen helpen terug te keren naar de televisieserie van de BBC.

Eccleston vertrok na het eerste seizoen bij de serie Doctor Who. Het vertrek kwam voort uit keuzes van de producenten, en zijn onvrede groeide doordat Eccleston vond dat zijn vertrek compleet verkeerd geframed werd. Toch hoopte Steven Moffat de acteur terug te halen voor zijn aflevering voor de vijftigste verjaardag van Doctor Who.

Doctor Who-terugkeer
Dat kwam toen niet uit, wat komt doordat Eccleston vond dat zijn rol te klein was. Moffat maakte toen de War Doctor, wat volgens Eccleston het verhaal een stuk beter had gemaakt.

Tijdens de Supernova-conventie onthulde Eccleston niet zomaar terug te keren. Hij is geen fan van verhalen met meerdere Doctors:

"Ik ben nooit fan geweest van multi-Doctor-verhalen. Toen ik aan de serie werkte, had ik - verrassing! - sterke ideeën over wat wel en wat niet werkt. Ik vind dat verhalen met meerdere Doctors vaak een cash-in zijn, iets te veel neigen naar uitbuiting. Voor mij werken ze creatief nooit."

Daar komt bij dat de Ninth Doctor voor de acteur een "one-man band" is, die "niet samenwerkt met andere Doctors. Als je mij terug wil halen, vraag mij dan alleen terug."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen