Nieuw op Netflix: 'Taboo' van de makers van 'Peaky Blinders'

Nieuw op Netflix: De mysterieuze serie 'Taboo'

De serie is afkomstig van de makers van de razend populaire reeks 'Peaky Blinders'...

Geoffrey Ketels, 13 maart 2022 08:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Vanaf nu is op Netflix de serie Taboo te bekijken. Helemaal nieuw is de reeks echter niet. Ze verscheen namelijk al in het jaar 2017. Interessant detail is wel dat ze afkomstig is van dezelfde maker als de hitserie Peaky Blinders.

De serie Taboo vertelt het verhaal van de dood gewaande James Keziah Delaney (gespeeld door Tom Hardy). We schrijven het jaar 1814 waarin hij van Afrika terug naar zijn woning in Londen trekt. James Keziah Delaney is duidelijk niet alleen een veranderd, maar ook getekend man.

Uiteindelijk beslist James om een nieuw leven te beginnen. Daarbij zal hij de nalatenschap van zijn vader opeisen. Hij stond in het verleden aan het hoofd van een heus scheepsbouwimperium.

Eerste seizoen
De cast van de reeks bestaat uit namen zoals Jonathan Pryce, David Hayman, Michael Kelly en natuurlijk ook Jessie Buckley. Het is zoals eerder in dit artikel reeds aangehaald Steven Knight, de maker van Peaky Blinders, die verantwoordelijk is voor de reeks.

Netflix heeft het eerste seizoen van Taboo toegevoegd aan haar aanbod op vrijdag 11 maart 2022. De onderstaande trailer geeft je alvast een voorsmaakje van wat je precies mag verwachten.


Lees meer over: Taboo, serie, series, Netflix

Populair nieuws