search

Ons nieuws van zondag 13 maart 2022

Netflix onthult wanneer 'The Umbrella Academy' terugkeert!
Series / Trailer

Netflix onthult wanneer 'The Umbrella Academy' terugkeert!

De datum voor het derde seizoen van The Umbrella Academy is bekend.

Het tweede seizoen van The Umbrella Academy verscheen alweer op 31 juli 2020 en nu is bekend dat het nieuwe, derde seizoen debuteert in juni dit jaar. Dat is bijna twee jaar later. Check hieronder de teaser die Netflix heeft vrijgegeven.

In de beelden zien we vooral de bekende gezichten uit de superheldenserie van Netflix. In het nieuwe seizoen zie je rollen voor onder meer Elliot Page (Vanya Hargreeves), Tom Hopper (Luther Hargreeves), David Castaneda (Diego Hargreeves), Robert Sheehan (Klaus Hargreeves), Aidan Gallagher (Number Five), Emmy Raver-Lampman (Allison Hargreeves), Justin H. Min (Ben Hargreeves), Colm Feore (Reginald Hargreeves) en Ritu Arya (Lila Pitts).

The Umbrella Academy seizoen 3: 22 juni terug op Netflix
Het tweede seizoen van The Umbrella Academy had een enorme cliffhanger dus de fans zijn waarschijnlijk super benieuwd hoe het verhaal verder gaat. De serie is gebaseerd op de gelijknamige comics van Gerard Way.

De eerste twee seizoenen staan uiteraard gewoon op Netflix en deze werden sterk ontvangen.



In The Umbrella Academy worden zes broers en zussen met bijzondere krachten herenigd door hun vaders dood. Ze onthullen schokkende familiegeheimen en een dreigend gevaar voor de mensheid.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws over de toekomst van 'The Boys'!
Series / Nieuws

Goed nieuws over de toekomst van 'The Boys'!

Het derde seizoen komt er nu echt snel aan, maar daarna volgt snel meer.

Gisteren verscheen de eerste trailer voor The Boys en de beelden beloven nog meer doldwaze en keiharde superheldenchaos dan in de eerdere seizoenen. Nu komt er goed nieuws over seizoen vier.

Het derde seizoen volgt bijna twee jaar na het tweede seizoen. Maar het lijkt erop dat seizoen vier een stuk minder lang op zich zal laten wachten. Acteur Karl Urban meldt namelijk dat de opnames voor het volgende seizoen al snel gaan starten.

In gesprek met Variety meldt de acteur dat hij het vierde seizoen nog voor het einde van dit jaar zal opnemen. "Ik neem tot het einde van het jaar The Boys op," aldus Urban.

Veel The Boys op Prime Video
Naast het aanstaande derde en overigens nog niet officieel aangekondigde vierde seizoen van The Boys wordt er ook gewerkt aan de spin-off G-Men, een serie die zich afspeelt op een high school voor kinderen met superkrachten.

Recent verscheen nog de animatieserie The Boys Presents: Diabolical op Prime Video, met korte animatiefilmpjes die toch ook behoorlijk ver gaan. Seizoen drie van The Boys start op 3 juni met de aflevering "Paycheck".


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Shadow and Bone' krijgt perfecte nieuwe openingstitels
Series / Video/clip/featurette

'Shadow and Bone' krijgt perfecte nieuwe openingstitels

Netflix weet echt helemaal raak te slaan met deze hilarische nieuwe video voor Shadow and Bone.

Het zou nogal ver voeren om Shadow and Bone neer te zetten als een sitcom, maar dat is precies wat Netflix doet in een heerlijke nieuwe video.

Netflix stelt zich voor hoe Shadow and Bone eruit zou zien als het een sitcom uit de jaren negentig was. En dat doet men, inclusief een themalied waarmee Shadow and Bone opent.

Shadow and Bone
De video werd gedeeld door Netflix Geeked op Twitter en gebruikt shots van het eerste seizoen van Shadow and Bone, maar dan met een catchy en behoorlijk afgezaagd nieuw liedje.

Daarmee krijgt Shadow and Bone openingstitels die heel erg doen denken aan de klassieke sitcoms uit de jaren negentig. Je ziet er heel wat fanfavoriete personages in voorbij komen, waaronder Milo the Goat en wat sullige momenten van de acteurs en actrices in de serie.

Check hieronder de heerlijke video:



Shadow and Bone is gebaseerd op de Shadow and Bone-trilogie en Six of Crows-duologie van Leigh Bardugo. De serie ging in april 2021 van start en krijgt een tweede seizoen dat inmiddels begonnen is met de opnames.

Seizoen 1 van Shadow and Bone zie je nu op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' seizoen 3 nog groter dan je denkt
Series / Nieuws

'The Mandalorian' seizoen 3 nog groter dan je denkt

Als dit verhaal over The Mandalorian klopt, wordt het een gigantisch seizoen in alle opzichten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Lucasfilm gaat helemaal los met het derde seizoen van The Mandalorian. Niet alleen brengt de serie wat veranderingen voor Grogu, ook wordt een groep schurken uit de Star Wars-vervolgfilms naar dit seizoen gebracht. Let dus op: dit artikel bevat mogelijk grote SPOILERS.

Het gerucht gaat via Making Star Wars dat de Praetorian Guard in The Mandalorian seizoen 3 zit. Zij zouden zelfs het gevecht aangaan met Din Djarin, die tegen hen zou vechten op een ruimteschip.

The Mandalorian seizoen 3
Din Djarin zou een groep antagonisten tegen het lijf lopen die eruit zien als de rode Sith Troopers, maar Mandalorian-achtige helmen dragen. Making Star Wars heeft naar eigen zeggen foto's vanaf de set van The Mandalorian in handen die het gerucht bewijzen.

Eerder hoorden we over deze troepen dat het nieuwe dieners zijn in het leger van de First Order, gevaarlijker dan wie dan ook. Dat betekent vermoedelijk dat Din Djarin en Grogu het nog zwaar gaan krijgen in de komende nieuwe afleveringen van The Mandalorian.

The Mandalorian seizoen 3 wordt momenteel opgenomen. Wanneer het derde seizoen precies te zien zal zijn is niet bekend, al hopen fans natuurlijk dat de boel in december van start kan.

Seizoen 1 en 2 van The Mandalorian zie je nu op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Austin Powers-acteur Mike Myers teaset zijn nieuwe Netflix-serie
Series / Nieuws

Austin Powers-acteur Mike Myers teaset zijn nieuwe Netflix-serie

Komiek en acteur Mike Myers is binnenkort te zien in de serie The Pentaverate.

Komiek en acteur Mike Myers heeft een foto op Instagram gezet uit zijn nieuwe komedieserie The Pentaverate, waarop een ouderwetse helikopter te zien is. Het bijschrift "5 dagen. The 5th Hour hint naar de mogelijke trailerlancering volgende week.

De serie gaat over een onwaarschijnlijke Canadese journalist die verwikkeld is in een missie om de waarheid te achterhalen en de wereld te redden van de gelijknamige vijfkoppige Illuminati-achtige organisatie die al eeuwenlang de wereldgebeurtenissen beïnvloedt.

Myers zal naar verluidt zeven rollen in de serie spelen naast Ken Jeong, Keegan-Michael Key, Debi Mazar, Richard McCabe, Jennifer Saunders en Lydia West.

De serie zal bestaan uit zes afleveringen van dertig minuten, gemaakt en geproduceerd door Myers zelf, terwijl Tim Kirkby (Fleabag, Brooklyn Nine-Nine) regisseert en uitvoerend producent is. Jason Weinberg, John Lyons, Tony Hernandez en Lilly Burns zijn ook uitvoerend producenten.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' seizoen 4 is van een heel ander niveau
Series / Nieuws

'Stranger Things' seizoen 4 is van een heel ander niveau

De ambitie die schuilgaat achter Stranger Things seizoen 4 is echt bizar groot.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen vier dan Stranger Things is bijna hier. 27 mei 2022 gaat het seizoen in première. We weten dat het seizoen in twee delen uitgezonden wordt en het tweede deel zes weken later op 1 juli 2022 uitgezonden wordt.

Fans van de bovennatuurlijke hitserie zitten vol vragen en kijken uit naar updates. Gezien de explosieve finale van het derde seizoen is dat ook niet gek. Tijdens een interview met The Playlist vertelde producent en regisseur Shawn Levy over het nieuwe seizoen.

Stranger Things seizoen 4
"Wat ik je kan zeggen is dat het ons voor een deel zo lang heeft gekost om seizoen 4 te maken, door de pandemie komt. Maar dat is niet het enige, het heeft ook te maken met de ambities achter seizoen vier," aldus Levy.

"Het is allemaal zo episch! En de complexiteit om dit allemaal gemaakt te krijgen, maakt dat het simpelweg tijd kost. Het is zo cinematisch in omvang, zonder dat de relaties en aan personages opgehangen verhaallijnen daaronder lijden."

Kortom: het is een bijzonder groots seizoen. "Met negen scenario's, meer dan achthonderd pagina's, twee jaar aan opnames, duizenden shots met visuele effecten en een speelduur die twee keer zo lang is als het vorige seizoen, was dit ons meest uitdagende seizoen tot nu toe."

Stranger Things zie je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drukte met 8 nieuwe series op Prime Video
Series / Featured

Drukte met 8 nieuwe series op Prime Video

Prime Video maakte er een heel prima week van met al deze nieuwe shows.

's Zondags is de dag waarop we kijken welke series Prime Video gedurende de week allemaal nieuw heeft toegevoegd. Het was een prima weekje op de streamingdienst, met acht nieuwe toevoegingen. We duiken er meteen in!

Million Dollar Island (S01E01): Million Dollar Island is het grootste sociale experiment ooit op de Nederlandse televisie vertoond. 100 mensen moeten 2 maanden zien te overleven op een tropisch eiland als ze kans willen maken op een deel van de 1 miljoen euro die aan de eindstreep ligt. Op Million Dollar Island vecht je niet alleen tegen de elementen; je moet zien samen te leven met 99 andere, onbekende eilandbewoners.

Sherlock (seizoen 1-4): De avonturen van Sherlock Holmes en Doctor Watson spelen zich af in het Londen van de 21e eeuw.

This Is us (S06E07): Rebecca heeft een grote aankondiging voor tijdens het Thanksgiving-diner.

Upload (seizoen 2): Van de met een Emmy gelauwerde Greg Daniels (The Office, Parks & Rec) is er nu een grappige nieuwe scifi-komedie. In de toekomst kunnen mensen hun bewustzijn uploaden naar een luxueus digitaal hiernamaals. Wanneer Nathan naar een virtueel resort geüpload wordt, maakt hij kennis met Nora die zijn 'klantenservice'-engel is, maar meer wordt als ze hem helpt vriendschap, liefde en een doel te vinden.

The Marvelous Mrs. Maisel (S04E07): Abe vergeet zijn tabak. Joel proost met Moishe. Midge leert wat het Amerikaanse tweekamerstelsel betekent.

The Marvelous Mrs. Maisel (S04E08): Midge en Joel debatteren over Griekse mythologie. Susie vindt een tweede telefoonlijn. Een sneeuwstorm zorgt voor onverwachte gevolgen.

Star Trek: Picard (S02E02): Picard wordt getransporteerd naar een alternatieve tijdlijn in het jaar 2400 waar zijn oude aartsvijand, Q, een laatste 'proef' heeft georkestreerd. Picard zoekt zijn vertrouwde bemanning terwijl hij de oorzaak van deze dystopische toekomst probeert te vinden.

Porno y Helado (seizoen 1): Twee sociaal totaal ongemakkelijke dertigers en een jonge bedrieger beginnen met een rockband die de music scene van Buenos Aires snel verovert.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan van 'The Last Kingdom'? Check dan deze 3 topseries op Netflix
Series / Featured

Fan van 'The Last Kingdom'? Check dan deze 3 topseries op Netflix

The Last Kingdom is nu voorbij, maar wat staat er nog meer op Netflix dat erop lijkt?

Deze week weten de Noormannen in The Last Kingdom succes te boeken op Netflix. We zetten zoals altijd een reeks tips op een rij, voor als je dat nieuwe seizoen al helemaal gebinged hebt en eigenlijk nog niet klaar bent om ermee te stoppen.

Deze week hebben we drie tips die redelijk doen denken aan de strijd van Alfred de Grote tegen de Noormannen - aangevoerd door Uhtred, die als geboren Saks is opgevoed door de Vikingen en probeert zijn voorouderlijk geboorterecht op te eisen.

Drie tips
Hieronder dus drie tips die doen denken aan The Last Kingdom:

Barbaren: Een Romeinse officier moet kiezen tussen het machtige rijk waarin hij is opgegroeid en zijn eigen volksstam. Zijn tweestrijd leidt tot een episch historisch conflict.

Vikings: Valhalla: In dit vervolg op 'Vikings' zijn honderd jaar verstreken en staat een nieuwe generatie legendarische helden op om hun eigen lot te bepalen en geschiedenis te schrijven.

Marco Polo: Marco Polo - gebaseerd op de avonturen van de beroemde ontdekkingsreiziger aan het hof van Kublai Khan - speelt zich af in een wereld vol hebzucht, verraad en intriges.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederland keek massaal naar deze series op Netflix
Series / Featured

Nederland keek massaal naar deze series op Netflix

Netflix trok weer veel bekijks met de serie Formula 1: Drive to Survive.

Elke week zetten we op zondag op een rij welke series het best scoren op Netflix. Vandaag is dat natuurlijk niet anders en is er een opvallende nieuwe top drie!

Allereerst opvallend omdat de serie Vikings: Valhalla na krap twee weken al eruit geknikkerd is. Hoewel de Vikingen het goed deden toen ze begonnen, blijken ze er niet toe in staat het territorium vast te houden. In plaats daarvan zijn ze voorbij gestreefd door Max Verstappen en zijn maten in Formula 1: Drive to Survive. Nummer twee zagen we vorige week stuivertje wisselen met de vikingen: Pieces of Her. En de hekkensluiter deze week is de laatste reeks afleveringen van The Last Kingdom.

De top drie
We zetten de top drie voor je op een rij:

1. Formula 1: Drive to Survive (seizoen 4): Coureurs, managers en teameigenaars leven in een snelle wereld "“ zowel op als buiten de racebaan "“ tijdens elk moordend seizoen vol Formule 1-races.

2. Pieces of Her (seizoen 1): Na een gewelddadige aanslag in hun stad moet een vrouw het duistere verleden van haar moeder ontrafelen en komen er dodelijke gevaren en geheimen aan het licht.

3. The Last Kingdom (seizoen 5): Alfred de Grote verdedigt zijn koninkrijk tegen Noormannen. Uhtred, een geboren Saks die is opgevoed door Vikingen, tracht zijn voorouderlijk geboorterecht op te eisen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe staat het ervoor met die 'Dune'-serie? Eindelijk is er een update
Series / Nieuws

Hoe staat het ervoor met die 'Dune'-serie? Eindelijk is er een update

Dune was een succesvolle film en krijgt een serie op HBO Max.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nog voordat Denis Villeneuve's Dune in de bioscoop te zien was, hoorden we al van Warner Bros. dat er een spin-off televisieserie gemaakt zou worden: Dune: The Sisterhood.

Die show zou duiken in het verhaal van Lady Jessica en de Bene Gesserit. Schrijver Jon Spaihts heeft nu een hoopvolle update voor fans van Dune. Het was namelijk nogal stil rond de televisieserie, waarvan de aankondiging op heel wat enthousiasme kon rekenen.

Dune-serie komt er gewoon
"Oh, die serie komt er gewoon, maar ik mag er niet heel veel over vertellen," bevestigde Spaihts tijdens een interview met The Playlist.

"Maar er wordt nog altijd druk aan gewerkt. Ik werd er uiteindelijk van af gehaald om te werken aan Dune: Part Two en te onderzoeken of er andere mogelijke projecten zijn in het Dune-universum, waar we het continu over hebben. Helaas mag ik daar niet veel over zeggen, maar het is een rijke wereld om mee te spelen en die zit volgens mij vol kansen om verhalen te vertellen."

De toekomst van Dune was natuurlijk wat onzeker. Toen de film uitkwam, bleek dat deze niet alleen in de bioscoop zou draaien, maar ook meteen op HBO Max te zien zou zijn. Dat deed fans vrezen over de financiële haalbaarheid van een vervolg. Maar die zorgen waren, gelukkig, onterecht.

De serie is een prequel op de film Dune en verkent de wereld van Arrakis en de plannen van de Bene Gesserit.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Pieces of Her'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Pieces of Her'

Het is een ernstige zaak wanneer een miniserie met Toni Collette niet voldoende gebruikmaakt van haar aanwezigheid.

Regie: Minkie Spiro | Cast: Toni Collette (Laura Oliver), Bella Heathcote (Andy Oliver), Jessica Barden (Jane Queller), Joe Dempsie (Nick), Omar Hardwick (Gordon Oliver), David Wenham (Jasper Queller), Terry O'Quinn (Martin Queller), Jacob Scipio (Michael Vargas), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 42-62 minuten | Jaar: 2022

Er zijn van die actrices die je bij wijze van spreken een telefoonboek kan laten voorlezen en je hangt nog aan hun lippen. De Australische Toni Collette behoort daar zeker toe. Als ze dan toch onverhoopt tegenvalt, dan ligt dat vrijwel zeker aan de rolkeuze of het scenario. Dit alles gaat op voor de achtdelige Netflix-serie Pieces of Her.

De volledig in Australië opgenomen en op een boek van de Amerikaanse misdaadschrijfster Karin Slaughter gebaseerde miniserie duwt Collette gaandeweg steeds meer naar de achtergrond. Flashbacks nemen de boel over en geven de kijker een te grote voorsprong op de personages die wanhopig proberen het verleden te ontrafelen of juist te verbergen. En het begon nog zo veelbelovend.

De eerste aflevering van Minkie Spiro's serie komt namelijk wel even binnen. Collette speelt logopedist Laura Oliver die er een zware tijd op heeft zitten omdat ze genezen is van kanker. Haar dochter Andy werkt bij de alarmcentrale van de politie. Als moeder en dochter op een middag zogenaamd gezellig gaan lunchen worden ze geconfronteerd met een gewelddadig tafereel.

Een gek in het restaurant kan het niet verkroppen dat zijn verkering voorbij is en begint lukraak op de gasten te schieten. Laura laat een voor haar dochter nieuwe kant van zichzelf zien als ze de schutter op hardhandige wijze weet te overmeesteren. Andy weet niet wat ze meemaakt en komt er al snel achter dat haar hele leven een leugen is. Is haar moeder namelijk wel wie ze zegt dat ze is?

Het is juist dit intrigerende gegeven dat de eerste helft van Pieces of Her voortstuwt. Er is mysterie. Er is onbegrip. En er is de missie van Andy om zichzelf in veiligheid te brengen met behoorlijk bizarre instructies van haar moeder. Zolang je samen met de personages de kluwen aan raadselen probeert te ontwarren heeft Pieces of Her voldoende brandstof om te blijven boeien.

Maar dan doen de voorgenoemde flashbacks hun intrede. Eerst nog fragmentarisch en dus aangenaam verwarrend, tot ze vrijwel hele afleveringen innemen. Spiro's miniserie schiet dan in een overdadige uitlegmodus. Hierbij wordt een jongere versie van Collettes personage geïntroduceerd die voor geen meter lijkt op de oudere Laura. Ze wordt omgeven door nieuwe personages waarmee je maar lastig een band opbouwt.

Wat resteert is een slaafse invuloefening die wordt uitgevoerd met de nodige hobbels en afleidingsmanoeuvres. Als het uiteindelijk dan allemaal bij elkaar komt, valt ook de conclusie wat tegen. Vervolgens kijk je op je horloge en blijkt de laatste aflevering nog ruim een halfuur te duren. Met veel gekabbel wordt er dan nog een laatste plotwending tegenaan gegooid. Collette kan het ook allemaal niet meer redden. Had ze nou maar dat telefoonboek voorgelezen.

★★☆☆☆

Pieces of Her is te zien bij Netflix

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Game of Thrones'-serie onthult zijn titel
Series / Nieuws

Nieuwe 'Game of Thrones'-serie onthult zijn titel

De serie Nine Voyages heeft een showrunner gevonden en een nieuwe titel gekregen.

Schrijver George R.R. Martin bracht ons de wereld van A Song of Ice and Fire, waarin de bekende HBO-serie Game of Thrones zich afspeelt. Er wordt sinds het einde van die serie gewerkt aan een hele reeks spin-offs.

Een daarvan krijgt nu een nieuwe naam. Het gaat om een spin-off van House of the Dragon, die zal draaien om het personage Corlys Velaryon. Die show krijgt nu een nieuwe titel en heeft een showrunner.

Game of Thrones-serie
Bruno Heller, die je wellicht kent als de bedenker en showrunner van Rome, schrijft de pilot voor de serie over Corlys Velaryon. De serie stond lange tijd bekend als Nine Voyages, maar krijgt nu de titel The Sea Snake.

Deze serie vertelt het verhaal van de gevierde kapitein die zijn rijkdom en prestige, verworven tijdens zijn verre reizen over de hele wereld, gebruikte om een van de meest invloedrijke heren van Westeros te worden.

Er werd slechts enkele malen naar hem gerefereerd in de A Song of Ice and Fire-boeken, maar de Sea Snake is hoofd van een huis dat als een van de oudste bondgenoten van House Targaryen geldt.

Als een van de weinige Valyriaanse huizen van Westeros hebben ze zilver haar en paarse ogen, net zoals de familie Targaryen. En zij zijn de enige andere familie van Westeros die regelmatig op draken konden rijden.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oude bekende terug in Marvel-serie 'Secret Invasion'
Series / Nieuws

Oude bekende terug in Marvel-serie 'Secret Invasion'

Veel grote en bekende namen in een van de volgende series van Marvel op Disney+.

De twee belangrijkste rollen in de mogelijk dit jaar te verschijnen Marvel-serie Secret Invasion zijn voor Samuel L. Jackson als Nick Fury en Ben Mendelsohn als Talos. Maar we krijgen nog veel meer bekende gezichten te zien.

Nu wordt via Jackson duidelijk dat ook Martin Freeman te zien zal zijn als Everett K. Ross, een CIA-agent die je eerder zag in de films Captain America: Civil War en Black Panther. Recent werd duidelijk dat hij in november te zien zal zijn in Black Panther: Wakanda Forever.

Overigens zijn er ook rollen voor Olivia Colman, Emilia Clarke, Killian Scott, Christopher McDonald en Carmen Ejogo en Kingsley Ben-Adir werd aangetrokken om de belangrijkste schurk in de serie te spelen.

Ook Everett K. Ross in Secret Invasion
Tijdens een Q&A heeft Jackson verklapt dat Freeman een rol heeft in de serie van schrijver en showrunner Kyle Bradstreet. Naar verwachting debuteert Secret Invasion eind 2022 of anders begin 2023 op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Weer stopt Netflix met een fanfavoriete serie
Series / Nieuws

Weer stopt Netflix met een fanfavoriete serie

The Babysitters Club stopt er al na 2 seizoenen mee bij Netflix.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix heeft de laatste jaren een beetje 'naam' gemaakt met het cancellen van geliefde series. Vandaag is er weer nieuws dat vermoedelijk het hart van heel wat fans zal breken.

Netflix laat namelijk via Variety weten dat de serie The Baby-Sitters Club eindigt met het tweede seizoen. Dat was eind vorig jaar te zien op het platform.

The Baby-Sitter's Club
The Baby-Sitters Club is gebaseerd op de iconische boekenreeks van Ann M. Martin en volgt de avonturen van Kristy Thomas (Sophie Grace), Claudia Kishi (Momona Tamada), Stacey McGill (Shay Rudolph), Dawn Schafer (Kydra Sanchez), Mary Anne Spier (Malia Baker) en Karen Brewer (Sophia Reid-Gantzert), een groep tienermeisjes die hun eigen babysitting-bedrijf opzetten in hun stadje Stoneybrook, Connecticut.

"Ik wilde al deel van de wereld van Ann M. Martin zijn sinds ik zeven jaar oud was en gedurende twee buitengewone seizoenen kreeg ik die kans," aldus showrunner Rachel Shukert in een statement.

"Het was een droom die uitkwam. Hoewel mijn hart gebroken is dat ik niet terug kan keren voor nog eens twintig seizoenen, ben ik zo trots op de ongelofelijke serie die onze cast en crew gemaakt hebben en de manier waarop het plezier bracht naar velen die het op dat moment het hardst nodig hadden."

The Baby-Sitters Club zie je in zijn geheel op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schokkende einde 'The Last Kingdom' uitgelegd
Series / Nieuws

Schokkende einde 'The Last Kingdom' uitgelegd

De hoofdrolspeler van The Last Kingdom vertelt over het einde van de serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het vijfde en laatste seizoen van de historische dramaserie The Last Kingdom van Netflix is te zien. Hoewel we al weten dat er een feature film aan zit te komen, moesten fans toch afscheid nemen van verschillende personages.

Voor acteur Alexander Dreymon, de hoofdrolspeler, was de ervaring van het maken van het finale seizoen een prachtige ervaring. Hij speelde gedurende alle vijf de seizoenen de angstlozen protagonist Uhtred.

The Last Kingdom-einde
"Het is zo moeilijk het goed te krijgen, het einde," begon Dreymon. "De scène was het idee van Jon East, de regisseur van de laatste twee afleveringen."

"Hij heeft meerdere keren met ons gewerkt en is een erg, erg goede vriend van mij. Hij had het idee om aan het einde een soort 'best of' video te zetten. Maar om de toon juist te krijgen, de emoties goed te weten raken, moesten we het in één keer doen vond ik." Dat is behoorlijk goed gelukt, want het einde kan op positieve kritieken rekenen.

Overigens is The Last Kingdom niet helemaal voorbij als franchise.

De opnames van vervolgfilm Seven Kings Must Die zijn namelijk in volle gang. Of er castleden in terugkeren is niet bekend gemaakt.

The Last Kingdom zie je nu op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video bereikt belangrijke mijlpaal
Series / Nieuws

Prime Video bereikt belangrijke mijlpaal

De serie Reacher staat als eerste Prime Video-serie bovenaan de Nielsen top 10.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Amazon-serie Reacher heeft een record gevestigd voor de streamingdienst. De serie is een nieuwe interpretatie van het personage dat eerder werd neergezet door Tom Cruise, en krijgt een tweede seizoen.

Maar met het eerste seizoen wist Reacher al een knappe prestatie neer te zetten. Het is namelijk de eerste Amazon-serie ooit die bovenaan de ranglijst van Nielsen met kijkcijfers van streamingdiensten staat.

Reacher-kijkcijfers
Variety meldt dat de serie waar Alan Ritchson de hoofdrol in speelt, bovenaan de lijst van 7 tot 13 februari staat. Er werden 1,5 miljard minuten gestreamd in de eerste week dat de show beschikbaar was.

Nielsen meldt dat 58 procent van de kijkers man was. En er wordt een relatief jonge demografische groep getrokken: mensen van tussen de 18 en 34 en 35 en 49.

Projecten die net onder Reacher eindigen zijn Netflix-series Sweet Magnolias en Ozark en Disney+ show The Book of Boba Fett.

Reacher krijgt een tweede seizoen, waar we nog niets over weten. Het is de vraag welk boek van Lee Child uiteindelijk verfilmd wordt. Reacher zie je nu op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'Taboo' van de makers van 'Peaky Blinders'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'Taboo' van de makers van 'Peaky Blinders'

De serie is afkomstig van de makers van de razend populaire reeks 'Peaky Blinders'...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vanaf nu is op Netflix de serie Taboo te bekijken. Helemaal nieuw is de reeks echter niet. Ze verscheen namelijk al in het jaar 2017. Interessant detail is wel dat ze afkomstig is van dezelfde maker als de hitserie Peaky Blinders.

De serie Taboo vertelt het verhaal van de dood gewaande James Keziah Delaney (gespeeld door Tom Hardy). We schrijven het jaar 1814 waarin hij van Afrika terug naar zijn woning in Londen trekt. James Keziah Delaney is duidelijk niet alleen een veranderd, maar ook getekend man.

Uiteindelijk beslist James om een nieuw leven te beginnen. Daarbij zal hij de nalatenschap van zijn vader opeisen. Hij stond in het verleden aan het hoofd van een heus scheepsbouwimperium.

Eerste seizoen
De cast van de reeks bestaat uit namen zoals Jonathan Pryce, David Hayman, Michael Kelly en natuurlijk ook Jessie Buckley. Het is zoals eerder in dit artikel reeds aangehaald Steven Knight, de maker van Peaky Blinders, die verantwoordelijk is voor de reeks.

Netflix heeft het eerste seizoen van Taboo toegevoegd aan haar aanbod op vrijdag 11 maart 2022. De onderstaande trailer geeft je alvast een voorsmaakje van wat je precies mag verwachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.