search
Hoe staat het ervoor met die 'Dune'-serie? Eindelijk is er een update
Series / Nieuws

Hoe staat het ervoor met die 'Dune'-serie? Eindelijk is er een update

Dune was een succesvolle film en krijgt een serie op HBO Max.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nog voordat Denis Villeneuve's Dune in de bioscoop te zien was, hoorden we al van Warner Bros. dat er een spin-off televisieserie gemaakt zou worden: Dune: The Sisterhood.

Die show zou duiken in het verhaal van Lady Jessica en de Bene Gesserit. Schrijver Jon Spaihts heeft nu een hoopvolle update voor fans van Dune. Het was namelijk nogal stil rond de televisieserie, waarvan de aankondiging op heel wat enthousiasme kon rekenen.

Dune-serie komt er gewoon
"Oh, die serie komt er gewoon, maar ik mag er niet heel veel over vertellen," bevestigde Spaihts tijdens een interview met The Playlist.

"Maar er wordt nog altijd druk aan gewerkt. Ik werd er uiteindelijk van af gehaald om te werken aan Dune: Part Two en te onderzoeken of er andere mogelijke projecten zijn in het Dune-universum, waar we het continu over hebben. Helaas mag ik daar niet veel over zeggen, maar het is een rijke wereld om mee te spelen en die zit volgens mij vol kansen om verhalen te vertellen."

De toekomst van Dune was natuurlijk wat onzeker. Toen de film uitkwam, bleek dat deze niet alleen in de bioscoop zou draaien, maar ook meteen op HBO Max te zien zou zijn. Dat deed fans vrezen over de financiƫle haalbaarheid van een vervolg. Maar die zorgen waren, gelukkig, onterecht.

De serie is een prequel op de film Dune en verkent de wereld van Arrakis en de plannen van de Bene Gesserit.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen