search
'The Lord of the Rings: The Rings of Power' moet deze 'The Hobbit'-fout vermijden

'The Lord of the Rings: The Rings of Power' moet deze 'The Hobbit'-fout vermijden

De The Hobbit-films maakten een gigantische fout en dat moet Amazon niet dunnetjes overdoen.

Jim Pedd
Amazon-serie The Lord of the Rings: The Rings of Power moet de grootste fout van de The Hobbit-trilogie vermijden.

De eerste trailer voor The Lord of the Rings: The Rings of Power werd op 13 februari 2022 vrijgegeven en liet heel wat prachtige locaties, nieuwe personages en gebeurtenissen uit de Tweede Era van Midden-Aarde zien. Heel wat shots bevatten met de computer gegenereerde beelden, wat niet gek is gezien het gigantische budget van de serie.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
De Amazon-trailer liet onder meer wat spannende momenten zien. Zo zie je een jonge Galadriel de ijzige muren van Helcaraxë beklimmen en strijdt ze vervolgens tegen de legers van Morgoth. Ook zien we shots van de koninkrijken Númenor, Rivendell en Khazad-dum.

Duidelijk is dat er enorm veel visuele effecten komen kijken bij de serie. Die moet nu voorzichtig zijn en de grote hoeveelheid CG-shots van de The Hobbit-trilogie niet dunnetjes overdoen.

Die films van regisseur Peter Jackson gebruikten zoveel met de computer gegenereerde beelden, dat ze bijna niet meer geloofwaardig waren. Voor de The Lord of the Rings-trilogie gebruikte Jackson juist echte acteurs voor grootschalige actie, wat een extra gewicht aan het geheel gaf.

Amazon wil met The Lord of the Rings: The Rings of Power een van de grootste en als het even kan dé meest succesvolle televisieserie ooit maken. Daarvoor is het budget in elk geval groot genoeg, maar laten we hopen dat er geen honderden miljoenen in special effects gaan zitten en dat men juist kiest voor zoveel mogelijk praktische stunts.Aanbevolen artikelen