search
Netflix aangeklaagd door eigen investeerders
Series / Nieuws

Netflix aangeklaagd door eigen investeerders

Het gaat niet de goede kant op met de VOD-gigant, en de investeerders willen niet met het schip ten onder gaan.

Afgelopen dinsdag werd Netflix aangeklaagd wegens het misleiden van investeerders over de resultaten die het bedrijf boekte. Het is ondertussen al groot nieuws dat sinds jaren aan succes het aantal abonnees aan het aflopen is. Maar eerder werd dat blijkbaar door de streamingdienst in de doofpot gestopt ten aanzien van hun eigen investeerders.

Vorige maand deelde Netflix het treurige nieuws dat zij voor het eerst in tien jaar een negatieve trend zien in abonnees. De wereld was gechoqueerd, en de aandelen van het bedrijf kelderde met 35%.

Het verlies van 200.000 abonnees lijkt schrikbarend, maar is alsnog te overzien op een resterend totaal van 221,64 miljoen abonnementen (inclusief de infameuze en bedreigde gedeelde accounts).

De negatieve trend lijkt in de huidige streaming wars door te zetten. De verwachtingen van Netflix zijn namelijk dat zij in het tweede kwartaal van 2022 een extra twee miljoen abonnees zullen verliezen aan opkomende concurrenten, zoals Amazon Prime en HBO Max.

In de rechtbank
Deze verliezen staan in een sterk contrast met de eerdere exponentiĆ«le groei van het bedrijf en meer dan aardige resultaten in 2021. Meerdere investeerders voelden zich voorgelogen door het bedrijf over de plotse veranderingen, waarover zij te weinig geĆÆnformeerd zouden zijn.

Een rechtszaak is het resultaat. Dit gebeurde afgelopen dinsdag in San Francisco in naam van vele investeerders. De aanklacht luidt dat Netflix meerdere veiligheidswetten heeft overtreden door het verspreiden van 'misleidende uitspraken'. Fiyyaz Pirani, een vertrouwenspersoon van Imperium Irrevocable Trust, en een Netflix-aandeelhouder leiden de aanklacht.

Is dit het begin van het einde voor Neftlix? Dat is nog niet te stellen, maar dat er een flinke koerswijziging nodig is is wel duidelijk. Want anders kan dit nog de eerste rechtszaak uit velen gaan worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen