'Ms. Marvel'-verhaal negeert belangrijk element uit de comics

Ms. Marvel negeert comic-oorsprong

Iman Vellani's Ms. Marvel krijgt een ander oorsprongsverhaal in haar serie op Disney+.

Jim Pedd, 18 maart 2022 10:56

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Marvel Studios gaf een officiële synopsis vrij voor Ms. Marvel. Die laat zien dat het oorsprongsverhaal van hoofdpersoon Kamala Khan, gespeeld door actrice Iman Vellani, anders wordt in de serie.
De serie Ms. Marvel kreeg deze week eindelijk een eerste trailer. Die liet al zien dat Kamala heel andere krachten gebruikt in de serie dan ze in de comics heeft.

De synopsis van Ms. Marvel
De synopsis luidt als volgt:

Ms. Marvel van Marvel Studios ie een nieuwe, originele serie, die Kamala Khan introduceert, een Moslim-Amerikaanse tiener die opgroeit in Jersey City. Ze is een fervent gamer en schrijft dolgraag fanfictie. Kamala is een megafan van superhelden met een overgroot voorstellingsvermogen, vooral als het aankomt op Captain Marvel. Maar Kamala voelt zich niet alsof ze thuis hoort op school en soms zelfs thuis. Tot ze superkrachten krijgt, net als de helden waar ze zo fan van is. Het leven wordt beter met superkrachten, toch?

In de comics krijgt Kamala haar superkrachten als haar Inhuman-genen geactiveerd worden door de Terrigen Mists. Marvel Studios heeft besloten om die niet mee te nemen en zou naar het schijnt juist kijken naar kosmische krachten als oorsprong voor haar vermogens.
Lees meer over: Ms Marvel, Iman Vellani, Disney Plus, MCU, Marvel Studios

Populair nieuws