search

Ons nieuws van vrijdag 18 maart 2022

Recensie Netflix-serie 'Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives.'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives.'

Deze documentaire kent vele absurde momenten, maar smaakt niet naar meer.

Regie: Chris Smith | Cast: Sarma Melngailis, Anthony Strangis, Ilze Melngailis, Nikki King Bennett, Jeffrey Chodorow, e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 47-61 minuten | Jaar: 2022

Opwellende muziek en de introductie van een onheilspellende factor. Een montage waarin alles rozengeur en maneschijn lijkt te zijn. Maar dan... de toevoeging van steeds meer bizarre elementen. Het kaartenhuis stort in en de muziek komt tot een hoogtepunt. Het beeld gaat op zwart. Het is een intro die Neflix ondertussen onder de knie heeft. Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives. is de laatste toevoeging in het repertoire van bizarre documentaireseries die per aflevering vreemder wordt. Deze keer over de veganistische koningin van New York: Sarma. Wat kan er misgaan?

Sarma Melngailis was de eigenaar van een van de eerste en beste veganistische restaurants in New York City. Pure Food and Wine was een hotspot voor vele bekendheden en een plek die ondergedompeld was in allure. De grootste namen kwamen hier hun duurzame hap halen, door het bijzonder goede eten, maar ook door de 'vegan queen' Sarma. Zij was het stralende middelpunt van de plek die geen charme tekortkwam. Toch verkruimelde dit perfecte plaatje in door de komst van haar nieuwe liefde: Anthony Strangis.

In het begin van de serie wordt het verhaal snel verteld. Wat begon als een droom, eindigt met Sarma en haar man als voortvluchtigen. Hoe dit zo ver is gekomen wordt duidelijk in de vier afleveringen die er elk steeds een schepje bovenop doen. Het verhaal dat volgt is enorm bizar en wordt met de minuut vreemder. Een opzet die bekend is door series als Fyre: The Greatest Party That Never Happened, Tiger King: Murder, Mayhem and Madness, Wild Wild Country en meer recentelijk: The Tinder Swindler. Het lijkt een geheel eigen genre geworden.

Regisseur Chris Smith doet hier niets anders dan de eerdergenoemde series en volgt een welbekende formule. Het is een sneeuwbal die blijft rollen en steeds groter wordt. Het is door deze formulematige invulling dat de gekheid van het verhaal wat minder hard binnenkomt. Qua invulling gebeurt hier niets nieuws en Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives. vindt het wiel zeker niet opnieuw uit.

Het verhaal wordt wel erg persoonlijk in beeld gebracht, mede door de volledige samenwerking van Sarma. Ze geeft zich volledig bloot, waardoor een bijzonder compleet beeld van alle gebeurtenissen ontstaat. Van haar kant althans. Ze is heel open en de schaamte en pijn zijn meermaals in haar ogen te zien. Smith weet de impact van Anthony's manipulatie goed in beeld te brengen door de tijd te nemen voor deze momenten en daarbij juist de stilte haar werk te laten doen.

De interviewers weten soms rake vragen te stellen waar de ondervraagden zichtbaar moeite mee hebben. Het is goed om te zien dat hierin niet de makkelijke weg is gekozen. Toch plaatst de serie de gebeurtenissen iets te veel ten gunste van Sarma. Zij wordt hier vrijwel geheel als slachtoffer neergezet en er worden te weinig kritische vragen gesteld over haar schuld in de situatie. Deze vragen passeren af en toe wel de revue, maar veelal te weinig en te laat. Het is jammer dat Smith zich niet volledig durft in te zetten voor die kant van het verhaal.

Het element waar de serie het meest mee scoort, blijft het bizarre karakter van de gebeurtenissen. Hierdoor zal de kijker elke aflevering terugkomen naar deze veganistische gekkigheid vanuit de gedachte: "Wat zou nou weer het volgende zijn dat gebeurt?" Helaas voelt het geheel toch wat overhaast aan en hebben de meest rare elementen niet de tijd en ruimte om echt in te dalen. Hierdoor verliest het verhaal zijn kracht. Het had de serie goed gedaan om een aflevering of twee langer te zijn.

Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives. weet de ondergang van Sarma en haar restaurant goed en vermakelijk in beeld te brengen, al is het vooral door de nieuwsgierigheid naar wat gaat komen. Helaas is het geheel toch wat overhaast en niet kritisch genoeg richting Sarma. Een onderhoudende documentaireserie of toch een mislukte poging die de belofte van de bizarre premisse voorbijschiet? Het is vlees noch vis. De vier afleveringen weten prima te vermaken, maar laten geen blijvende indruk achter.

★★★☆☆

Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives. is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'Upload' seizoen 2
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'Upload' seizoen 2

Tussen alle slapstick door weet deze komedieserie met belangrijke ethische vragen wel degelijk goede sciencefiction neer te zetten.

Regie: Jeffrey Blitz, Athina Rachel Tsangari, Dee Rees | Cast: Robbie Amell (Nathan Brown), Andy Allo (Nora Antony), Allegra Edwards (Ingrid Kannerman), Zainab Johnson (Aleesha), Kevin Bigley (Luke), Owen Daniels (A.I. Guy), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 27-39 minuten | Jaar: 2022

Het digitale hiernamaals van Upload is terug. In dit tweede seizoen gaat de serie veel dieper in op ethische en filosofische vraagstukken die komen kijken bij het uploaden van iemands bewustzijn na diens dood. De serie zit nog steeds vol komische situaties, maar blijkt op zijn sterkst wanneer dergelijke kwesties worden aangekaart. Upload is dan ook het meest geslaagd in het schetsen van een dystopische toekomst.

Het leven in Lake View, een zeer luxe en duur hiernamaals, is een stuk complexer geworden voor Nathan. Zijn vriendin Ingrid blijkt namelijk voor hem te zijn geüpload, wat erop neerkomt dat zij voor hem is gestorven. Nathan leek überhaupt niet de grootste fan van de bezitterige Ingrid, maar sinds hij in Lake View zit, is hij ook nog verliefd geworden op Lake View-medewerkster Nora. Nathan kan Nora sinds kort echter niet meer te pakken krijgen.

Nora is zelf op de vlucht met haar vader. Ze komt terecht bij een verzetsgroep die rebelleert tegen de technologie. Deze Ludds zijn niet bang om aanslagen te plegen om hun zin te krijgen. Als Nora erachter komt dat Nathan weer samen is met zijn vriendin, besluit ze om bij de Ludds ook liefde te vinden.

Het blijft een plezier om Lake View, het 'paradijs' waar je voor alles moet bijbetalen, te zien. Er zit ongelooflijk veel werk in de aankleding en alle kleine grapjes die in deze setting verstopt zitten. Het verblijf is een soort superdeluxe hotel waar de bediening bestaat uit een vorm van artificiële intelligentie die niet altijd even snugger blijkt. De meeste komische situaties komen dan ook voort uit de fantastische gezichtsuitdrukkingen die acteur Owen Daniels deze A.I. Guy mee kan geven.

Helaas bestaat erg veel van de humor in Upload uit flauwe grapjes die uit de technologie voortkomen. Zo kan de grap bestaan uit het feit dat iemand op een knop drukt om rare sportkleding aan te trekken, of gooit de A.I. Guy te agressief met broodjes naar gasten. Het heeft allemaal een erg hoog slapstickgehalte. Dit is jammer, want in het eerste seizoen leek een deel van de grappen vooral ook te bestaan uit het bekritiseren van het ongebreidelde kapitalisme dat tot in de eeuwigheid wordt doorgezet.

Toch is deze kritiek in de meer serieuze delen van de nieuwe serie wel degelijk terug te vinden. Nathan probeert nog steeds te achterhalen wie hem vermoord heeft en komt achter een groter complot. Er lijkt een grote zwendel plaats te vinden met Freeyond, wat een gratis plek zou moeten zijn voor mensen die een luxer hiernamaals niet kunnen betalen. Er worden hardop vragen gesteld bij de ethische vraagstukken die het uploaden van bewustzijn met zich mee brengt.

Nu lijkt het misschien een grote fabel dat breinen geüpload zouden kunnen worden, maar in Silicon Valley wordt dit echter wel serieus genomen. Er zijn verschillende bedrijven die zich hiermee bezighouden en sommige optimisten denken al in 2045 menselijke breinen te kunnen uploaden. De kritiek die deze serie levert is dus wel degelijk belangrijk. In de handen van Silicon Valley is de kans namelijk groot dat het een inderdaad een luxeproduct wordt voor miljardairs die voor altijd voort willen blijven leven.

Upload weet het complexe onderwerp niet zo goed te tackelen als de Black Mirror-aflevering San Junipero, maar weet deze dystopische toekomst desondanks een unieke aankleding te geven. De kans lijkt ook niet heel groot dat onze wereld in 2033, het jaar waarin de serie zich afspeelt, er al zo uitziet als in Upload. Toch is er tussen alle slapstick door wel een prangende vraag te vinden: is dit het type transhumanistische wereld dat we als mensheid na willen streven?

Het grote gevaar van het maken van sciencefiction is dat je alle nieuwe technologieën constant moet blijven uitleggen. Dit lijkt een val waar ook Upload regelmatig in trapt. Afleveringen bevatten vaak te veel informatie of er wordt juist te weinig uitgelegd en ervan uitgegaan dat de kijker het allemaal wel snapt. Wanneer Upload dan toch tot de kern komt, blijkt deze serie een van de interessantere uitwerkingen van sciencefictionthema's op dit moment te bieden.

★★★☆☆

Upload is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gecancelde topserie 'Manifest' krijgt nog dit jaar vervolg op Netflix
Series / Nieuws

Gecancelde topserie 'Manifest' krijgt nog dit jaar vervolg op Netflix

Manifest is goed bekeken op de streamingdienst en dit jaar volgt een groot vierde seizoen.

De aankoop van de serie Manifest door Netflix kan een van de meest wonderbaarlijke reddingen genoemd worden sinds Lucifer De streamingdienst geeft de mysterieuze serie, verleden jaar gecanceld door NBC, een tweede kans.

NBC stopte de na slechts drie seizoenen, waardoor fans achterbleven met verschillende cliffhangers. Nadat Manifest een enorme streaminghit werd op Netflix, koos de streamer ervoor om een "‹"‹vierde en laatste seizoen te financieren dat uit 20 extra afleveringen zal bestaan.

Manifest krijgt het einde dat het verdient, en de eerste afleveringen van dat laatste seizoen zullen ergens in 2022 verschijnen. Het nieuwe seizoen is op dit moment in productie en kijkt uit naar een première "later dit jaar", meldt TVLine.

Seizoen 4 van Manifest in 2022 van start
Zoals verwacht zal het laatste seizoen van Manifest in meerdere delen worden uitgebracht, maar hoeveel delen precies is nog onbekend. Het splitsen van de nieuwe seizoenen van grote series is een gewoonte geworden voor Netflix. Denk maar aan Ozark en Stranger Things.

De maker van de serie, Jeff Rake, had oorspronkelijk gepland dat Manifest zijn verhaal in de loop van zes seizoenen zou vertellen. De serie krijgt er maar vier, maar de laatste 20 afleveringen op Netflix zullen genoeg zijn om het verhaal af te maken en alle cliffhangers op te lossen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Indrukwekkende eerste trailer 'Anatomy of a Scandal' van Netflix
Series / Trailer

Indrukwekkende eerste trailer 'Anatomy of a Scandal' van Netflix

Grote namen in deze nieuwe aangrijpende en spannende serie van Netflix.

Netflix heeft de trailer vrijgegeven van de psychologische thriller Anatomy of a Scandal. Deze nieuwe serie speelt zich af in Londen en is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Sarah Vaughan. Hieronder zie je de eerste beelden.

De miniserie wordt omschreven als een aangrijpend rechtszaaldrama. De persoonlijke en politieke schandalen van de Britse elite wordt blootgelegd, wat duidelijk maakt dat gerechtigheid en privilege dicht bij elkaar liggen.

In de hoofdrollen schitteren Sienna Miller (American Sniper, The Loudest Voice) als Sophie, Michelle Dockery (The Gentleman, Downton Abbey) als Kate, Rupert Friend (Homeland, Death of Stalin) als James, Naomi Scott (Aladdin, Charlie's Angels) als Olivia en Josette Simon (The Witcher, Broadchurch) als Angela.

Indrukwekkende productie: Anatomy of a Scandal
We volgen James en Sophie Whitehouse. Ze hebben een gelukzalig en bevoorrecht leven. Als minister in het parlement met een liefhebbende familie thuis lijkt alles James voor de wind te gaan, maar dan komt er plotseling een groot schandaal aan het licht. Advocaat Kate Woodcroft heeft ondertussen haar eigen zorgen, zeker wanneer haar vervolging zowel Westminster, het huwelijk van de Whitehouses en haar eigen imago dreigt te schaden.

Anatomy of a Scandal is gemaakt en geschreven door David E. Kelley (Big Little Lies, Goliath) en Melissa James Gibson (House of Cards, The Americans). Alle zes afleveringen zijn geregisseerd door regisseur en uitvoerend producent S.J. Clarkson (Jessica Jones, The Defenders). Vanaf 15 april op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Book of Boba Fett' trok elke week meer kijkers
Series / Nieuws

'The Book of Boba Fett' trok elke week meer kijkers

De serie The Book of Boba Fett was blijkbaar een serie die steeds meer kijkers trok.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het publiek van de serie The Book of Boba Fett blijkt elke week, met elke nieuwe aflevering, weer gegroeid te zijn. Disney+ had daarmee een prima succes in handen.

Gewoonlijk zie je bij een televisieserie dat het publiek wekelijks (iets) afneemt. The Hollywood Reporter meldt echter dat The Book of Boba Fett elke week juist meer kijkers naar Disney+ trok, zodanig dat de finale 885 miljoen minuten bekeken werd.

The Book of Boba Fett
In het bericht lezen we dat de laatste aflevering van The Book of Boba Fett, Chapter 7: In the Name of Honor, beter bekeken werd dan de finale van de andere Star Wars-serie van Disney+, The Mandalorian.

Naar verluidt keken 1,5 miljoen Amerikaanse huishoudens naar de finale van The Book of Boba Fett, waar de finale van het tweede seizoen van The Mandalorian, Chapter 16: The Rescue, door 1,1 miljoen huishoudens gestreamd werd.

Dat The Book of Boba Fett elke week weer meer kijkers trok, kan uitgelegd worden door het groeiende aantal gaststerren naarmate de serie vorderde. Zo zagen we Luke Skywalker, Ahsoka Tano, Din Djarin en Grogu voorbij komen. En natuurlijk Cad Bane en zelfs Krrsantan.

The Book of Boba Fett zie je op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ms. Marvel'-verhaal negeert belangrijk element uit de comics
Series / Nieuws

'Ms. Marvel'-verhaal negeert belangrijk element uit de comics

Iman Vellani's Ms. Marvel krijgt een ander oorsprongsverhaal in haar serie op Disney+.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Marvel Studios gaf een officiële synopsis vrij voor Ms. Marvel. Die laat zien dat het oorsprongsverhaal van hoofdpersoon Kamala Khan, gespeeld door actrice Iman Vellani, anders wordt in de serie.

De serie Ms. Marvel kreeg deze week eindelijk een eerste trailer. Die liet al zien dat Kamala heel andere krachten gebruikt in de serie dan ze in de comics heeft.

De synopsis van Ms. Marvel
De synopsis luidt als volgt:

Ms. Marvel van Marvel Studios ie een nieuwe, originele serie, die Kamala Khan introduceert, een Moslim-Amerikaanse tiener die opgroeit in Jersey City. Ze is een fervent gamer en schrijft dolgraag fanfictie. Kamala is een megafan van superhelden met een overgroot voorstellingsvermogen, vooral als het aankomt op Captain Marvel. Maar Kamala voelt zich niet alsof ze thuis hoort op school en soms zelfs thuis. Tot ze superkrachten krijgt, net als de helden waar ze zo fan van is. Het leven wordt beter met superkrachten, toch?

In de comics krijgt Kamala haar superkrachten als haar Inhuman-genen geactiveerd worden door de Terrigen Mists. Marvel Studios heeft besloten om die niet mee te nemen en zou naar het schijnt juist kijken naar kosmische krachten als oorsprong voor haar vermogens.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt 'How I Met Your Mother' een tiende seizoen!?
Series / Nieuws

Krijgt 'How I Met Your Mother' een tiende seizoen!?

Jason Segel ziet het in elk geval helemaal zitten om een tiende seizoen van How I Met Your Mother te maken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Jason Segel wil heel graag een tiende seizoen van How I Met Your Mother maken. Dat vertelt regisseur Pamela Fryman tijdens een nieuw interview.

De serie How I Met Your Mother ging in september 2005 van start op televisiezender NBC en was een groot succes. We kregen negen seizoenen en 208 afleveringen te zien, waarvan de laatste in september 2013 op televisie uitgezonden werd.

How I Met Your Mother-terugkeer
De serie How I Met Your Mother volgde de hopeloos romantische Ted Mosby die vanaf het jaar 2030 aan zijn zoon en dochter vertelt hoe hij hun moeder heeft leren kennen. De show kreeg ook een spin-off: How I Met Your Father en inmiddels wordt gehoopt door Segel dat er een tiende seizoen van How I Met Your Mother komt.

Producent Fryman vertelde:

"Iedereen staat echt zoals altijd helemaal achter iedereen. Dus toen deze vervolgserie er kwam op zo'n veelbelovende manier, was iedereen meteen enthousiast. Ik bedoel, ik blijf hen maar berichtjes sturen: 'Seizoen 10! We kunnen het!' En Jason [Segel] is altijd de eerste die zegt: 'zeg maar waar ik moet verschijnen'."

Gezien het succes van recente revivals van populaire series, klinkt dit niet eens zo heel onwaarschijnlijk.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult releasedatum live-action 'Resident Evil'-serie
Series / Nieuws

Netflix onthult releasedatum live-action 'Resident Evil'-serie

De streamingdienst heeft eindelijk aangekondigd wanneer je Resident Evil kunt zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix heeft vanochtend officieel bekend gemaakt dat de aankomende live-action Resident Evil-serie op 14 juli in première gaat op de streamingdienst.

We hoorden de afgelopen jaren opvallend weinig over de aankomende serie. Daarin speelt Lance Reddick de hoofdrol van Albert Wesker. Verder weten we dat er acht afleveringen van elk een uur gemaakt worden en dat we Jade Wesker gaan volgen die probeert te overleven in een wereld, die zich 14 jaar na de uitbraak van een dodelijk virus bevindt.

Resident Evil-serie
De Resident Evil-franchise slaat met de live-action serie een nieuwe richting in. De serie verkent straks een nieuw soort wereld met gebeurtenissen en details uit de games.

Ook staat Resident Evil los van de film Welcome to Raccoon City. Verder speelt de serie van Netflix zich af in New Raccoon City.

Netflix kwam ook al met een synopsis voor de nieuwe serie:

Het is het jaar 2036, 14 jaar nadat een dodelijk virus een wereldwijde apocalypse veroorzaakte. Jade Wesker vecht om te overleven in een wereld die compleet overrompeld is door bloeddorstige, geïnfecteerde en gestoorde wezens. In deze gruwelen wordt Jade nagezeten door haar verleden en de verbindingen van haar vader met de Umbrella Corporation. En met name door wat haar zus Billie overkomt.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topdrukte op Netflix met veel nieuwe series deze week
Series / Featured

Topdrukte op Netflix met veel nieuwe series deze week

Deze series zijn allemaal nieuw toegevoegd aan het aanbod van Netflix de afgelopen week.

Elke vrijdag zetten we voor je op een rij welke series Netflix allemaal nieuw toegevoegd heeft aan zijn aanbod. Ook deze week was het weer enorm druk!

Bulgasal Immortal Souls (S01E14): Hwal zweert al het mogelijke te doen om Eul-tae te pakken, maar Sang-un waarschuwt hem om ondanks zijn wraakgevoelens niet te vergeten wie hij werkelijk is.

Kikker & Vriendjes (1 seizoen): Iedereen is dol op Kikker, de vrolijke hoofdpersoon uit de boeken van Max Velthuijs. Samen met vriendjes Varkentje, Eend en Haas beleeft hij meer avonturen dan wie ook.

Meine Freundin Conni (1 seizoen): Conni is een meisje van vier jaar dat veel avonturen beleeft. Zo ervaart ze haar eerste dag op de kleuterschool, ze gaat naar de tandarts of viert feest met haar familie.

Team Zenko Go (1 seizoen): Elke goede daad is er één voor dit team van kinderen! Niah, Ari, Ellie en Jax gaan undercover om anderen te helpen en in het geheim de problemen van de stad op te lossen!

Power Players (1 seizoen): Een jongen transformeert in een superheld van speelgoedformaat. Samen met zijn actiefiguren gaat hij de strijd aan met een kwaadaardige robot om de wereld te redden.

Snowpiercer (S03E08): Nu Melanie misschien nog in leven is, neemt de trein een omweg. In de verte doemt echter een groot gevaar op.

Grond (1 seizoen): Een jonge ondernemer smeedt een gedurfd maar riskant plan om zijn familiebedrijf te vernieuwen: aarde uit Marokko importeren om de doden van zijn gemeenschap te begraven.

Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives. (miniserie): Als een gevierde veganistische restauranthoudster trouwt met een mysterieuze man die beweerde haar hond onsterfelijk te kunnen maken, dreigt haar leven te ontsporen.

Human Resources (seizoen 1): In deze spin-off van 'Big Mouth' krijgen lovebugs, hormoonmonsters en een reeks andere wezens te maken met romantiek, drama op de werkplek en hun menselijke klanten.

Krakowskie potwory (1 seizoen): Een jonge vrouw sluit zich aan bij een mysterieuze professor en zijn groep talentvolle studenten die paranormale activiteiten onderzoeken en vechten tegen demonen.

Young, Famous & African (seizoen 1): Deze realityserie volgt een groep beroemde, welvarende sterren terwijl ze werken en zich ontspannen, flirten en ruziën in Johannesburg, Zuid-Afrika.

Eternally Confused and Eager for Love: Een onhandige en eenzame twintiger wordt begeleid (en misleid) door een brutale denkbeeldige tovenaar. Hij zoekt een vriendin en probeert het eens niet zelf te verpesten.

Alessandro Cattelan: One Simple Question: Alessandro Cattelan gaat op zoek naar het geluk door middel van interviews en unieke ervaringen met beroemde gasten als Paolo Sorrentino en Roberto Baggio.

Standing Up: Van allerlei baantjes tot de jacht naar virale roem: carrière maken in stand-upcomedy is geen makkie, maar vier vrienden riskeren alles om de wereld te laten lachen.

Top Boy (seizoen 2): Twee doorgewinterde drugsdealers keren terug naar de straten van Londen, maar hun jacht op geld en macht wordt bedreigd door een jonge, meedogenloze oplichter.

Light the Night (deel 3): De vrouwen van een Japanse nachtclub in de rosse buurt van het Taipei van de jaren 80 krijgen met jaloezie, gebroken harten, vriendschap en liefde te maken.

Twenty Five Twenty One: In tijden waarin dromen onbereikbaar lijken, heeft een jonge schermster grote ambities en ontmoet ze een hardwerkende jongeman die zijn leven weer probeert op te bouwen.

Animal (seizoen 2): In deze intense serie worden de meest indrukwekkende dieren gevolgd. Met nooit eerder vertoonde beelden van ontroerende tot bizarre momenten.

The Blacklist (seizoen 8): Een briljante voortvluchtige biedt aan om de FBI te helpen om andere slechteriken te pakken, maar alleen als de nieuwe profiler Elizabeth nauw met hem samenwerkt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Daredevil' krijgt een nieuwe serie op Disney+!
Series / Nieuws

'Daredevil' krijgt een nieuwe serie op Disney+!

Nadat de serie de oversteek naar Disney+ kon maken, blijkt er nu een nieuw seizoen te komen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Goed nieuws voor fans van Daredevil. De serie werd ooit gemaakt door Netflix, maar geannuleerd toen bleek dat Disney een eigen streamingdienst wilde lanceren.

Eerder deze maand hoorden we al via Murphy's Multiverse dat er een nieuwe zakenentiteit opgericht was die dienst zou kunnen doen als productiebedrijf achter de reboot van Daredevil bij Marvel Studios. De scoopers onthulden toen het Blind Faith Productions LLC, een nieuwe entiteit van Disney. Die naam zou verwijzen naar de Man Without Fear, Daredevil.

Daredevil-serie
Nu is er nog meer bewijs dat zou kunnen wijzen op een nieuwe Daredevil-serie. In Production Weekly wordt namelijk een Daredevil-reboot vermeld, een serie die gemaakt zou worden met Kevin Feige en Chris Gray als uitvoerend producent.

Ook horen we van voormalig GWW-hoofdredacteur KC Walsh dat de serie eind dit jaar, maar mogelijk begin volgend jaar zou beginnen met de opnames.

Dat betekent dat, in een ideale wereld, Charlie Cox en de crew al in 2024 terug kunnen keren op Disney+.

Zoals verwacht kan worden in dit soort situatie, is Marvel Studios stil rond de nieuwe reeks producties. We weten dus niet officieel dat Daredevil er komt. Maar dit jaar zijn zowel de SDCC als de D23-expo, wat betekent dat er nieuwe films en series aangekondigd gaan worden. Waarbij dit een serieuze mogelijkheid is!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geannuleerde serie scoort enorm op Netflix
Series / Nieuws

Geannuleerde serie scoort enorm op Netflix

Good Girls blijkt enorm te scoren op de streamingdienst, al is de serie al geannuleerd.

Eerder deze maand verscheen in de Verenigde Staten de televisieserie Good Girls op Netflix. De show werd gemaakt en uitgezonden op NBC en werd daar geannuleerd.

Nu blijkt dat de vierde reeks afleveringen van Good Girls, die net op Netflix verschenen is, het echt uiterst goed doet op de streamingdienst. In eerste instantie begon men op de vijfde plek in de top tien, maar inmiddels is Good Girls doorgedrongen tot de eerste positie op de ranglijst in de Verenigde Staten.

Good Girls
De serie Good Girls ging in februari 2018 van start op NBC en heeft rollen voor Christina Hendricks, Mae Whiteman en Retta. Zij zijn drie moeders in Michigan die besluiten helemaal los te gaan en te genieten van het leven.

Het trio besluit in eerste instantie snel geld te verdienen door een boodschappenwinkel te overvallen. Dat leidt tot een groot web van misdaad, samenzweringen en hebzucht. Good Girls was vier seizoenen lang te zien en kreeg uiteindelijk vijftig afleveringen.

De serie kwam afgelopen zomer ineens tot een einde, al was het de bedoeling om een vijfde (en korter) seizoen te lanceren op NBC. "We wilden heel graag Good Girls terugbrengen voor een vijfde seizoen, maar financieel bleek het niet haalbaar", aldus een insider van NBC in een reactie.

Netflix zal de serie niet zomaar terug kunnen brengen, want de contracten van de cast van Good Girls zijn verlopen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' onthult opvallend terugkerend personage
Series / Nieuws

'The Mandalorian' onthult opvallend terugkerend personage

De opnames van het derde seizoen van The Mandalorian zijn op dit moment in volle gang.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De huidige Star Wars-hype is gericht op Ewan McGregor en de aankomende Obi-Wan Kenobi-serie waarin hij terugkeert als de welbekende Jedi. Maar we kijken ook vooruit naar The Mandalorian.

Die serie krijgt vermoedelijk eind dit jaar nog zijn derde seizoen. We horen daar de afgelopen tijd opvallend weinig over, maar nu de opnames gaande zijn, lijkt er langzaamaan al dan niet bewust een tip van de sluiter opgelicht te worden.

The Mandalorian seizoen 3
Deze week lekte een foto vanaf de set van The Mandalorian uit. Die laat zien dat acteur Simon Kassianides in het kostuum van Axe Woves zit.

Daarmee is bevestigd dat Axe Wove terugkeert in de serie. Hij zat ook al in het tweede seizoen van The Mandalorian en was daarin te zien als een Mandalorian die samen met Bo-Katan Kryze en Koska Reeves vocht.

Aangezien Bo-Katan een belangrijke rol had in seizoen 2 en dat ook zal hebben in seizoen 3 van The Mandalorian, is de kans groot dat we Woves ook weer in actie gaan zien. Op welke manier is natuurlijk nog heel erg de vraag.

Seizoen 1 en 2 van The Mandalorian zie je nu op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk weer goed nieuws rond 'The Boys'
Series / Nieuws

Eindelijk weer goed nieuws rond 'The Boys'

De The Boys spin-off serie verloor kortgeleden twee acteurs en heeft nu alweer een van die rollen vervuld.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Amazon heeft een spin-off van The Boys reeds aangekondigd. De superheldenserie speelt zich af op een universiteit voor Supes, maar ging het niet helemaal voor de wind. De serie verloor namelijk twee van zijn hoofdrolspelers.

Acteurs Shane Paul mcGhie en Aimee Carrerro vertrokken namelijk. Maar een van de rollen is inmiddels alweer opgevuld. Deadline meldt dat Chilling Adventures of Sabrina-ster Chance Perdomo de rol nu vervult die eerder voor McGhie was.

The Boys spin-off
We horen via Deadline dat de rol die oorspronkelijk voor McGhie was, wat "creatieve veranderingen" ondergaan heeft. Dat mede naar aanleiding van de komst van de nieuwe showrunner, Michele Fazekas en Tara Butters.

Opvallend genoeg weten we nog steeds niet welke rol Perdomo op zich zal nemen, al is de kans groot dat hij een personage met superkrachten speelt.

De spin-off van The Boys wordt omschreven als een R-Rated serie die de levens van hormonale, competitieve Supes verkent. Zij stellen hun fysieke, seksuele en morele grenzen behoorlijk op de proef en concurreren met elkaar om de beste contracten van de grootste steden.

Wanneer deze vooralsnog titelloze spin-off van The Boys te zien is, weten we nog niet.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alexandra Daddario is de hoofdrolspeelster in 'Mayfair Witches'
Series / Nieuws

Alexandra Daddario is de hoofdrolspeelster in 'Mayfair Witches'

De Hollywood-ster ken je onder meer van de film San Andreas en straks dus als heks.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Alexandra Daddario is gecast als de hoofdrolspeler in AMC's Mayfair Witches. De serie is gebaseerd op de Lives of the Mayfair Witches-boeken van schrijfster Anne Rice, een trilogie die bestaat uit The Witching Hour, Lasher en Taltos.

De Mayfair Witches-serie wordt geschreven en geproduceerd door Esta Spalding en Michelle Ashford. Spalding doet verder dienst als showrunner van de televisieserie.

Mayfair Witches-verfilming
AMC zet flink in op verfilmingen van materiaal van Anne Rice. Zo werkt de televisiezender ook aan een verfilming van de Vampire Chronicles.

Het eerste castlid van Mayfair Witches is nu dus onthuld: Alexandra Daddario. Zij speelt Rowan Mayfair, de hoofdpersoon in de trilogie van Rice. Rowan is een neurochirurg die erachter komt dat ze de erfgenaam van een familie heksen is. Ze moet nieuw om leren gaan met die krachten en positie.

Mayfair Witches krijgt een acht afleveringen tellend eerste seizoen en zal vermoedelijk snel moeten beginnen met de opnames. De intentie is namelijk om de serie al dit jaar te lanceren op AMC.

Waar je Mayfair Witches straks in Nederland zal kunnen zien is niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.