Zeven arrestaties rond Netflix-serie 'Lupin'

Zeven arrestaties rond Netflix-serie 'Lupin'

Er werd flink wat gestolen van de set van Lupin en nu blijken verdachten gevonden te zijn.

Jim Pedd, 20 maart 2022 08:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Er zijn zeven verdachte overvallers opgepakt vanwege de diefstal die recent plaatsvond op de set van Netflix-serie Lupin. Zij worden ervan verdacht honderdduizenden euro's aan materiaal buitgemaakt te hebben.

Verschillende Franse media melden dat de verdachten vlak buiten Parijs opgepakt zijn. De politie zoekt ook naar meer mensen verbonden aan de groep, in totaal bijna twintig mensen. De verdachten blijken schokkend jong: tussen de 13 en 21 en zitten ofwel in gevangenschap, of in jeugddetentie, afhankelijk van hun leeftijd.

Lupin-diefstal
De diefstal vond plaats in de Franse buurt Nanterre, waar Lupin op dat moment bezig was met de opnames van zijn derde seizoen. Met behulp van mortiervuurwerk braken de verdachten in en maakten ze 333.000 dollar aan materiaal buit.

In een statement liet Netflix destijds weten dat geen cast- en crewleden gewond waren geraakt. De opnames van Lupin werden ook niet onderbroken en konden gelukkig gewoon doorgaan.

Het was de tweede overval op een Netflix-productie in twee dagen tijd: eerder was 200.000 dollar aan materiaal buitgemaakt op de set van het vijfde seizoen van de serie The Crown.

Lupin zie je nu op Netflix.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Lupin, Netflix, Omar Sy, Diefstal

Populair nieuws