search
Tweede seizoen 'Bridgerton' brengt bijzonder eerbetoon
Series / Nieuws

Tweede seizoen 'Bridgerton' brengt bijzonder eerbetoon

Het tweede seizoen van de zeer populaire serie is vanaf vandaag te streamen...

Geoffrey Ketels
Vanaf vandaag, vrijdag 25 maart 2022 is op streamingdienst Netflix het tweede seizoen te streamen van de hitserie Bridgerton. Dat tweede seizoen bevat een bijzonder eerbetoon.

In het tweede seizoen van de populaire reeks worden kijkers onder meer verrast door een eerbetoon aan de overleden Marc Pilcher. Voor veel mensen zal het wellicht niet meteen duidelijk zijn wat hij nu precies heeft betekend voor de reeks.

Pilcher was een haar- en make-upstylist die aan de slag was voor de productie van Bridgerton. De artiest kwam echter te overlijden in september 2021 aan de gevolgen van het COVID-19 virus. Hij overleed op 53-jarige leeftijd en slechts enkele weken nadat hij een Emmy had gekregen voor zijn bijdrage aan de Netflix-reeks.

Veel bewondering
Onder meer Nicola Coughlan, die in de reeks de rol vertolkt van Penelope Featherington, had na het overlijden van de artiest reeds haar volle bewondering voor hem uitgesproken. Zij reageerde met de volgende tekst:

"Ik ben helemaal gebroken door het overlijden van Marc Pilcher, de briljante en bovendien ook visionaire haar- en make-up ontwerper die betrokken was bij het eerste seizoen van Bridgerton".

Pilcher kon rekenen op een zeer mooie carrière. Zo was hij niet alleen betrokken bij het eerste seizoen van Bridgerton, maar werkte hij in het verleden ook mee aan bijvoorbeeld Downton Abbey en natuurlijk ook aan Mary Queen of Scots en onder andere The King's Man.

Het tweede seizoen van Bridgerton is vanaf vandaag te bekijken op streamingdienst Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen