Netflix cancelt opnieuw veelbelovende serie na slechts één seizoen

Netflix cancelt horrorserie na slechts één seizoen

De beslissing is opvallend, want de reeks kon rekenen op heel wat positieve reacties...

Geoffrey Ketels, 25 maart 2022 12:03

Slecht nieuws voor fans van de horrorserie Archive 81. Geheel onverwachts heeft Netflix er namelijk voor gekozen om de reeks geen tweede seizoen te geven.

Het hoeft tegenwoordig niet meer te verbazen dat Netflix ervoor kiest om een serie na slechts één seizoen naar de eeuwige jachtvelden te verwijzen. Echter wordt die beslissing doorgaans gemaakt omdat de reeks niet kan rekenen op voldoende kijkers. Dat was in de praktijk helemaal niet het geval voor Archive 81, in tegendeel. De reeks verscheen na de lancering in de maand januari zelfs verschillende keren in de top 10.

Niet alleen waren de kijkcijfers van Archive 81 best goed te noemen, daarnaast ontving de reeks ook heel wat positieve reacties van recensenten. Het is dan ook vrij opmerkelijk dat de streamingdienst ervoor heeft gekozen om geen tweede seizoen meer te lanceren... of toch niet?

Hoge kosten
Het pijnpunt van de reeks zit hem in het hoge budget dat ervoor is vereist. Netflix zal dus meer dan waarschijnlijk van mening zijn geweest dat ondanks de prima kijkcijfers, deze toch wellicht niet voldoende waren om op te boksen tegen het hoge budget dat is vereist.

Bovenstaande is uiteraard wel erg jammer. De maker van de reeks, namelijk Rebecca Sonnenshine had in het verleden reeds laten optekenen dat er zeker mogelijkheden waren voor een tweede seizoen.

Wil je graag het eerste seizoen van deze reeks nog bekijken? Dat is uiteraard nog steeds mogelijk op streamingdienst Netflix!

Lees meer over: Archive 81, serie, series, Netflix

Populair nieuws