'Obi-Wan Kenobi'-serie toont een andere Darth Vader

'Obi-Wan Kenobi'-serie toont andere Darth Vader

In de volgende Star Wars-serie is Darth Vader nog niet zoals we hem kennen.

Bram de Groot, 27-03-2022 10:16

De aankomende Obi-Wan Kenobi-miniserie op de Disney+ komt met een volgende terugkeer van Darth Vader. We zien hem tien jaar na de prequels en twintig jaar voor de originele trilogie.
We zien daarom een versie van het personage die we nog niet eerder hebben gezien. Dit was een belangrijke reden waarom Deborah Chow, die de hele serie regisseerde, wilde dat Hayden Christensen terugkeerde in de rol.

Christensen speelde Vader alleen in de laatste momenten van de laatste prequel-film, en heeft dus niet echt de Vader-incarnatie van zijn Anakin Skywalker-personage kunnen spelen.

Vader moest wel gaan opduiken in Obi-Wan Kenobi
Chow zei tegenover Entertainment Weekly dat de serie erg gericht is op personageontwikkeling en zich in het punt in de tijdlijn bevindt dat Vader wel moest gaan opduiken:

"Ik wilde echt iets doen met het karakter van de personages. Het voordeel van de miniserie is dat je meer tijd hebt om een "‹"‹echt iets over een karakter van een personage te vertellen. Voor mij is de startplaats van een personage dat je kijkt naar wie belangrijk voor hem is geweest in zijn leven. En het is vrij moeilijk om Anakin/Vader in dat scenario te vermijden, vooral als je uit Revenge of The Sith komt.

Het kwam voor mij voort uit de evolutie van het personage. Het was niet alleen om hem terug te brengen. Het was van, 'Op welk punt in de tijdlijn zijn we met Vader?'

Hij is nog niet de 'New Hope'-Vader; snap je wat ik bedoel? Dus we zitten met het personage ongeveer in het midden van deze periode. Het is duidelijk nog steeds Vader, maar het is een Vader die niet zo volledig gevormd is als in A New Hope."


Obi-Wan Kenobi zal op 25 mei debuteren op de Disney+.Bron: EW

Lees meer over: The Mandalorian, Ewan McGregor, Star Wars, Obi Wan Kenobi, Cassian Andor

Populair nieuws