search

Ons nieuws van zondag 27 maart 2022

Netflix voegt 24 series toe in april: dit zijn ze
Series / Featured

Netflix voegt 24 series toe in april: dit zijn ze

We zetten de toevoegingen op een rij die je in april mag verwachten op Netflix.

Elke maand blikken we weer vooruit op het aankomende nieuwe aanbod op de grootste streamingdiensten. Vandaag is het aanbod op Netflix aan de beurt en zien we dat er 24 series alvast zijn aangekondigd!

VANAF 1 APRIL
Get Organized with The Home Edit (seizoen 2): Woningorganisatie-experts Clea en Joanna helpen celebs en alledaagse klanten met het selecteren, indelen en opbergen van hun troep en zo verbluffende ruimtes te maken.

Trivia Quest: Geschiedenis, kunst, wetenschap, popcultuur en meer. Test je kennis op verschillende niveaus in deze interactieve triviaserie.

VANAF 4 APRIL
Business Proposal: Ha-ri gaat vermomd als haar vriendin naar een blind date in de hoop hem af te schrikken. Haar plan loopt mis wanneer hij haar CEO blijkt te zijn en hij een aanzoek doet.

VANAF 6 APRIL
The Ultimatum: Marry or Move On (aflevering 1-8): In het huwelijksbootje stappen of ermee kappen? Koppels stellen hun liefde op de proef door met potentiële matches te gaan samenwonen in een provocerende realityserie.

VANAF 8 APRIL
Dirty Lines (seizoen 1): In het Amsterdam van de jaren 80 krijgt een ondernemende studente een nieuwe baan bij een telefoonsekslijn die door twee totaal verschillende broers is opgezet.

Elite (seizoen 5): Als drie arbeiderskinderen zich inschrijven bij een exclusieve privéschool in Spanje, leidt de confrontatie tussen de arme en rijke studenten tot een moord.

VANAF 9 APRIL
Tomorrow: Een jongeman, die per ongeluk half mens en half geest is geworden, gaat voor een gezelschap Magere Heinen uit de onderwereld werken om speciale opdrachten uit te voeren.

VANAF 12 APRIL
Hard Cell: Laura Willis, vroeger eventplanner, nu gevangenisdirectrice, heeft het over de spanning en sensatie van het leven achter de tralies in deze droge-comedyserie.

VANAF 13 APRIL
Almost Happy (seizoen 2): Sebastián is een vrij bekende radio-dj die zijn weg probeert te vinden terwijl hij moet dealen met zijn ex-vrouw (van wie hij nog steeds houdt) en twee kinderen.

Smother-in-Law: De bemoeizuchtige Isadir woont sinds de pandemie bij haar familie. Ze doet er alles aan om het leven van haar stuntelige zoon en vijandige schoondochter te ontwrichten.

VANAF 15 APRIL
Anatomy of a Scandal: Sophies bevoorrechte leven als vrouw van politicus James valt in duigen als er onterende geheimen aan het licht komen en hij wordt beschuldigd van een schokkende misdaad.

Mai: Een rouwende moeder komt erachter wie verantwoordelijk was voor de tragische dood van haar dochter en besluit om zonder mededogen de waarheid te achterhalen.

Los herederos de la tierra: De vindingrijke jonge Hugo Llor probeert naam te maken in het 14e-eeuwse Barcelona en tegelijkertijd een belofte na te komen aan de familie Estanyol.

VANAF 19 APRIL
Better Call Saul (seizoen 6, deel 1): Deze voor een Emmy genomineerde Breaking Bad-prequel volgt de transformatie van de onbeduidende raadsman Jimmy McGill tot de omstreden advocaat Saul Goodman.

VANAF 20 APRIL
Russian Doll (seizoen 2): Nadia gaat steeds opnieuw dood en beleeft haar 36e verjaardag telkens weer. Ze zit vast in een surrealistische tijdlus en wordt geconfronteerd met haar sterfelijkheid.

The Marked Heart: Een man die vastbesloten is om wraak te nemen op de orgaansmokkelaars die zijn vrouw hebben vermoord, ontmoet de vrouw die het hart van zijn echtgenote heeft ontvangen.

Yakamoz S-245: De aarde is door een ramp getroffen. Een zeebioloog op onderzeese missie moet samen met de bemanning vechten voor zijn leven als een samenzwering aan het licht komt.

VANAF 21 APRIL
He's Expecting: Een succesvolle reclamemaker denkt zijn zaakjes op orde te hebben, maar raakt zwanger. Hij krijgt te maken met sociaal onrecht waar hij nooit bij heeft stilgestaan.

VANAF 22 APRIL
Heartstopper: In deze serie over volwassen worden ontdekken tieners Charlie en Nick dat hun onwaarschijnlijke vriendschap misschien meer is terwijl ze met school en liefde worstelen.

Selling Sunset (seizoen 5): De elitemakelaars van de Oppenheim Group verkopen het luxeleven aan rijke kopers in Los Angeles. Het draait allemaal om relaties en dat betekent vaak groot drama.

The Seven Lives of Lea: Léa vindt een lijk en wordt wakker in de jaren 90. Ze ondergaat 7 gedaanteverwisselingen terwijl ze het mysterie van zijn dood probeert op te lossen "” en te voorkomen.

VANAF 27 APRIL
Bullsh*t The Gameshow: Deelnemers strijden om moeilijke triviavragen correct te beantwoorden. Mochten ze geen antwoord hebben, kunnen ze naar plan b gaan: liegen!

VANAF 29 APRIL
Grace and Frankie (seizoen 7): De deftige Grace en de excentrieke Frankie zijn verre van vrienden, maar als hun echtgenoten op elkaar verliefd worden, begint tussen hen ook een vriendschap.

Ozark (seizoen 4, deel 2): Een financieel adviseur verhuist met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks in Missouri, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kan je geen genoeg krijgen van 'Bridgerton'? Check dan deze 3 series op Netflix
Series / Featured

Kan je geen genoeg krijgen van 'Bridgerton'? Check dan deze 3 series op Netflix

Netflix heeft groot succes geboekt met Bridgerton, maar wat moet je kijken na het tweede seizoen?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Bridgerton lanceerde afgelopen vrijdag zijn tweede seizoen op streamingdienst Netflix. De serie was - tot het debuteren van Squid Game - de meest bekeken Original op de streamingdienst, dus het viel wel te verwachten dat Bridgerton enorm zou scoren op Netflix.

We zetten zoals elke zondag weer nieuwe titels op een rij die je kan bekijken als je fan bent van Bridgerton. Het zijn drie tips, die niet alleen doen denken aan Bridgerton qua verhaal, maar ook een soortgelijke stijl hebben.

Drie tips
Onze eerste tip van deze week is Inventing Anna, dat net als Bridgerton een Shondaland-titel is, van maker Shona Rhimes. Zij boekt al jaren grote successen met veel titels. ook tippen we de romantische en sfeervolle historische dramaserie Outlander en de hilarische serie Emily in Paris.

Inventing Anna: Moedige ondernemer of oplichter? Een journalist onderzoekt het verhaal van Anna Delvey, die de elite van New York ervan overtuigde dat ze een Duitse erfgename is.

Outlander: Dit spannende verhaal, gebaseerd op de fantasieromans van Diana Gabaldon, gaat over het drama van twee geliefden die zijn gescheiden door de tijd.

Emily in Paris: Marketingdirecteur Emily Cooper uit Chicago vindt haar droombaan in Parijs en begint een nieuw avontuur, waarbij ze werk, vrienden en de liefde probeert te combineren.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 series worden massaal bekeken op Netflix
Series / Featured

Deze 3 series worden massaal bekeken op Netflix

Netflix heeft met deze drie series weer grote hits in handen, waaronder Bridgerton.

Elke zondag zetten we op een rij welke series het beste scoren in Nederland op Netflix. Deze week staat niet geheel onverwacht Bridgerton helemaal bovenaan het lijstje.

Het eerste seizoen van de serie was lange tijd het meest bekeken seizoen van een Netflix Original ooit op de streamingdienst. Zo bezien moest het bijna wel zover komen dat Bridgerton bovenaan het lijstje zou eindigen. Maar ook de serie Top Boy scoort nog goed op Netflix, evenals de duistere serie Taboo, die nog altijd in de top drie staat!

De top drie
Hieronder volgt de top drie van de meest bekeken series op Netflix van dit moment.

1. Bridgerton: Acht hechte broers en zussen van de familie Bridgerton zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society. Geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.

2. Top Boy: Twee doorgewinterde drugsdealers keren terug naar de straten van Londen, maar hun jacht op geld en macht wordt bedreigd door een jonge, meedogenloze oplichter.

3. Taboo: Een lang dood gewaande avonturier keert terug naar Londen om de dood van zijn vader te wreken. Hij krijgt echter te maken met de Oost-Indische Compagnie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video voegde 4 series nieuw toe afgelopen week
Series / Featured

Prime Video voegde 4 series nieuw toe afgelopen week

Check hier de nieuwe content die is toegevoegd aan het aanbod van Prime Video.

Elke zondag zetten we de series op een rij die Prime Video heeft toegevoegd aan zijn aanbod. Deze week waren er vier nieuwe toevoegingen. We duiken erin!

Million Dollar More (S01E03): Samen met presentator Giel de Winter, psycholoog Jaap van Ginneken, bekende gast Nienke Plas en de kandidaten kijken we terug op aflevering 3: De bewoners van Million Dollar Island hebben hun eerste week in dit sociale experiment erop zitten. Waar de een vriendschappen sluit, lukt het anderen maar niet om hun plekje te vinden. En de bewoners maken kennis met een nieuw onderdeel: de roulettetafel.

Million Dollar Island (S01E03): De bewoners hebben hun eerste week in dit sociale experiment erop zitten. Waar de een vriendschappen voor het leven sluit, lukt het anderen maar niet om hun plekje in de groep te vinden. En de bewoners maken kennis met een nieuw onderdeel: de roulettetafel. Vanaf nu wordt gespeeld om elkaars bandjes.

This Is Us (S06E03): Kevin neemt de tweeling mee naar de hut om zichzelf te bewijzen als vader.

Star Trek: Picard (S02E04): Nu de tijd dringt om de toekomst te kunnen redden, neemt Picard het heft in eigen handen en zoekt hij hulp bij een oude vriend. Ondertussen belandt Rios aan de verkeerde kant van de wet en sluit Jurati een deal met de Borg-koningin.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Wheel of Time' is nu al klaar met zijn tweede seizoen
Series / Nieuws

'The Wheel of Time' is nu al klaar met zijn tweede seizoen

De opnames van het aankomende nieuwe seizoen van The Wheel of Time zijn klaar.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vandaag horen we dat de opnames van het tweede seizoen van Prime Video's epische fantasyserie The Wheel of Time al klaar zijn. Dat wil niet zeggen dat The Wheel of Time snel verder gaat.

De opnames van The Wheel of Time zijn afgerond in Praag. Dat meldt Midgard Times, een website die vaker goed heeft gezeten met nieuws rond de televisieserie.

The Wheel of Time-opnames
Uit hetzelfde bericht van Midgard Times blijkt dat de second unit nog aanvullend materiaal voor The Wheel of Time opgenomen had in Marokko. Of die opnames ook klaar zijn weet men dan weer niet te melden.

Het tweede seizoen van The Wheel of Time zal verschillende nieuwe personages laten zien uit de boeken van schrijver Robert Jordan (en later na diens overlijden Brandon Sanderson). Het gaat onder meer om Elyas Machera, een voormalig Warder die het vermogen heeft om met wolven te communiceren, met als hoofdpersoon Perrin Aybara dat kan.

De tweede batch afleveringen van The Wheel of Time komt ook met locaties als het koninklijk paleis van Andor, thuis van verschillende belangrijke personages in de serie. Het Ploskovice Castle in Praag zou dienst hebben gedaan als dat kasteel.

The Wheel of Time seizoen 1 zie je nu op Prime Video. Het tweede seizoen is dus klaar met de opnames, maar zal pas ná The Lord of the Rings: The Rings of Power te zien zijn. Ook wordt er al gewerkt aan een derde reeks.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'The Principles of Pleasure'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Principles of Pleasure'

Slechte seks is verleden tijd na het zien van deze documentaire.

Regie: Niharika Desai | Afleveringen: 3 | Speelduur: 48-55 minuten | Jaar: 2022

Samen met de Bermudadriehoek en de verzonken stad Atlantis lijkt het vrouwelijke orgasme tot de top drie van de grootste mysteries ooit te behoren. The Principles of Pleasure doet een dappere poging om dit mysterie te ontrafelen en gaat dieper in op de materie van het vrouwelijke orgasme. Voor iedere man die graag zijn vrouw wil plezieren, maar vooral voor iedere vrouw die zichzelf wil leren kennen en zich misschien eens wat zekerder wil voelen over wat er onder de dekens gebeurt, is deze documentaire meer dan een goede start.

Seks. We worden er allemaal flink mee om onze oren geswaffeld tegenwoordig. Of het nu de overload is van makkelijk te verkrijgen porno of de reclames die inspelen op onze makkelijk te prikkelen voorplantingsdrift; seks is overal. Je zou verwachten dat deze tsunami van menselijke geiligheid iedereen meeneemt in zijn allesverslindende golf van lust. Mannen én vrouwen, niemand blijft gespaard.

Maar niets is minder waar, leert The Principles of Pleasure ons. Eeuwenlang is alle aandacht naar de mannelijke biologie gegaan. Vanaf het moment dat een mannelijke holbewoner zijn hertenvachtje wat zag opbollen in zijn kruisgebied, heeft dit fenomeen vermoedelijk alle aandacht gehad. Want ja, zo'n opbollend vachtje is een makkelijk herkenbare situatie. Bij de vouw is dit een veel ingewikkelder en bovendien verstopt mechanisme.

De choquerende feitjes die The Principles of Pleasure je in de eerste minuten voorschotelt over de vrouwelijke kant van de medische geschiedenis zijn pijnlijk en verhelderend tegelijk. Oké, oké, we vergeven de oude Grieken nog wel dat zij dachten dat de baarmoeder op reis was door het lichaam van een vrouw en daardoor zorgde voor emotionele chaos. Zelfs dat het woord 'hysterie' is afgeleid van het Griekse woord voor baarmoeder, daar kunnen we nu ook wel om lachen.

Dat Sigmund Freud in 1920 besloot dat door de clitoris ontstane orgasmes onvolwassen waren, is jammerlijk, maar dat daardoor in 1940 de clitoris in zijn geheel werd genegeerd als lichaamsdeel en niet eens in de medische handboeken te vinden was, is redelijk schandalig. Even voor wat broodnodig perspectief: we hebben eerder een kleurentelevisie uitgevonden dan dat de clitoris in de boeken werd erkend als lichaamsdeel. Pas echt beschamend is het dat we nu nog steeds niet dezelfde kennis over het vrouwelijke geslacht hebben als over het mannelijke geslacht. Bestaat bijvoorbeeld de g-spot wel?

Na het uitbrengen van deze documentaire heeft niemand meer een geldig excuus om niet te weten hoe een vrouwelijk orgasme werkt. Vergeet alles wat Disney je geleerd heeft over de dynamiek tussen mannen en vrouwen en laat The Principles of Pleasure je bijspijkeren over hoe vrouwen nu werkelijk in elkaar steken. Want geloof het of niet, vrouwen raken over het algemeen niet opgewonden van mannen die met elkaar op de vuist gaan en komen niet allemaal schreeuwend klaar terwijl ze dingen roepen als "De beste seks ooit!" Veel te lang is het vrouwelijke seksleven vooral gebaseerd op wat er van haar verwacht wordt, in tegenstelling tot wat zij zelf fijn vindt.

Met een aantal leuke vrouwen die vertellen over hun ervaringen, werpt The Principles of Pleasure een frisse blik op het seksleven van de vrouw. De wetenschap ervan wordt behandeld met een lach en een knipoog, waardoor de documentaire ver wegblijft van een te harde feministische invalshoek. De kijker wordt op een ontspannen manier uitgenodigd om meer te ontdekken over wat ons lichaam te bieden heeft. The Principle of Pleasure maakt korte metten met alle oude sprookjes over hoe het 'hoort' en sleept de kijkers mee naar seks anno 2022.

★★★★☆

The Principles of Pleasure is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies 'Halo': Kijken of skippen?
Series / Featured

Eerste recensies 'Halo': Kijken of skippen?

Halo is een serie die enorm gehypet is, maar is hij ook de moeite waard?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Halo-serie is gelanceerd op Paramount+. De streamingdienst is nog niet beschikbaar in Nederland, maar lijkt er wel snel te gaan komen. Vandaag zetten we de recensies op een rij van de serie Halo, die een van de grootsten is van de streamingdienst tot nu toe.

Halo is een serie die draait om de gigantische intergalactische oorlog tussen de mensheid en de Covenant. Alle hoop is gevestigd op de supersoldaten die Spartans genoemd worden, aangevoerd door de Master Chief.

De recensies
De eerste recensies van de Halo-serie lijken vrij gemengd:

Den of Geek: "De Halo-televisieserie maakt een competente, maar wat saaie start. Alle statements over oorlog en surveillance die al dan niet gemaakt worden, zullen ondersteund moeten worden door echt entertainment, mocht de serie kijkers binnen of buiten het fandom willen bereiken."

The Guardian: "Deel van het probleem is natuurlijk dat de serie enorm populair kan blijken, dankzij de ingebouwde fanbase, zonder ooit het niveau van middelmatigheid te overtreffen."

Bloody Disgusting: "De serie is er een met een immens budget, met veel special effects. Het ziet er mooi uit, maar is tegelijk wat onhandig. Er ligt een belofte in, maar tot nu toe valt het tegen."

IGN: "De tegenvallende actie in de Halo-serie is reden tot zorg, gezien het belang van de gigantische gevechten tussen de mensheid en de Covenant. Maar de serie weet de rest goed te krijgen en compenseert zo voor die tekortkoming."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video werkt aan een James Bond-serie
Series / Nieuws

Prime Video werkt aan een James Bond-serie

Maar dan geen serie zoals je misschien zou hopen als fan van de franchise.

Daniel Craigs 007 heeft nog geen opvolger, maar Amazon gaat hard aan de slag om de wereld van het iconische personage weer naar het scherm te brengen. Prime Video heeft namelijk aangekondigd dat er een realityserie aankomt die gekoppeld wordt aan de franchise.

Het idee is om een serie te maken waarin mensen het tegen elkaar opnemen om een gigantische geldprijs te winnen. Volgens de aankondiging van Prime Video nemen deelnemers het tegen elkaar op in een soort spionage-uitdaging om een geldprijs van 1 miljoen pond (1,2 miljoen euro) te winnen.

James Bond-show
De serie heet 007's Road to a Million. Producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson zullen hem maken, in samenwerking met 72 Films en MGM Television. De opnames gaan later dit jaar al van start en momenteel zoekt men naar mensen om deel te nemen.

Deelnemers beconcurreren elkaar om een geldprijs van 1,2 miljoen euro. En kunnen die winnen door het tegen elkaar op te nemen in een reeks fysieke uitdagingen. Ook moeten ze puzzels en mysteries oplossen. Een team neemt uiteindelijk de geldprijs mee naar huis.

Dat Amazon de serie kan maken, komt voort uit zijn overname van MGM. Daarvoor telde het bedrijf maar liefst 8,5 miljard dollar neer. MGM produceerde de afgelopen jaren al de James Bond-films en zal dat, nu onder de vleugels van Amazon, blijven doen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Apple TV+-serie 'Servant' seizoen 3
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Servant' seizoen 3

Het wordt er in het derde seizoen allemaal niet veel duidelijker op. Die formule begint sleets te raken.

Regie: Ishana Night Shyamalan, Severin Fiala, Veronika Franz, e.a. | Cast: Lauren Ambrose (Dorothy Turner), Toby Kebbell (Sean Turner), Nell Tiger Free (Leanne Grayson), Rupert Grint (Julian Pearce), Boris McGiver (George), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 24-34 minuten | Jaar: 2022

Wat is er gebeurd met baby Jericho en hoe kunnen zijn ouders in godsnaam denken dat hun overduidelijk gestorven kind nog leeft? Dit is het voornaamste uitgangspunt van het eerste seizoen van de door niemand minder dan M. Night Shyamalan opgezette mysterieserie Servant. Het seizoen bracht naast veel twijfel en raadsels ook de nodige antwoorden. Jericho was – zo blijkt – overleden toen zijn moeder Dorothy hem in een hete auto achterliet.

Om het verdriet te verwerken werd de dode baby vervangen door een 'reborn baby doll', die nauwelijks te onderscheiden is van een echt kind, ware het niet dat er geen leven in zit. Het levendgewaande kind kreeg zelfs een kindermeisje in de vorm van de zonderlinge Leanne. En warempel: Leanne wist het kind tot leven te wekken, al was er een gangbare en meer op realisme gestoelde theorie dat Leanne het had vervangen door een echt kind, misschien wel het hare.

Seizoen twee bracht eigenlijk alleen maar mysterie en draaide grotendeels om de afwezigheid van Leanne en baby Jericho. Wat toen al duidelijk werd, is dat Servant alle kanten op kon gaan. Dit leidde tot een grote mate van onvoorspelbaarheid, maar tegelijkertijd ontbrak hierdoor focus. Het maakte de serie ook grotendeels ongrijpbaar en op momenten zelfs volkomen onbegrijpelijk. Als gevolg daarvan moest Servant het vooral hebben van de sfeer die veelal kunstmatig werd gegenereerd.

Door het hoge kabbelgehalte en de korte duur van de afleveringen wisten gebeurtenissen vaak niet de gewenste spanning op te wekken. Het immense huis van de Turners – zij een tv-reporter, hij een culinair blogger – was een personage op zich en de rest van de spanning werd ingevuld door de onheilspellende soundtrack. Dit derde en zeker niet laatste seizoen doet daar nog wat schepjes bovenop, maar doet bovenal nog meer het gevoel bekruipen: waar zitten we nou eigenlijk naar te kijken?

Na de terugkeer van Jericho proberen de Turners een zo burgerlijk mogelijk leven te leiden, compleet met uitjes naar het strand en zweverige thuisbijeenkomsten met andere moeders. Maar het is ook duidelijk dat moeder Dorothy maar moeilijk vat kan krijgen op haar nieuwe taak, want op de achtergrond sluimert steeds de vraag of het wel echt haar kind is dat ze probeert op te voeden.

Kindermeisje Leanne vindt het op haar beurt lastig om anderen te vertrouwen en wordt achtervolgd door een groep mysterieuze krakers. Of is het een sekte? Broer Julian probeert van de drank af te blijven, maar wil ook de waarheid over zijn neefje weten. En vader Sean, ach, die is vooral weer een bijfiguur zonder al te veel verhaallijn. Zelden zagen we een serie waarin de mannelijke hoofdrol zo inwisselbaar en vergetelijk was.

Wat dit seizoen wel duidelijk maakt, is dat Lauren Ambrose in de rol van Dorothy de grootste aanwinst van de serie is. Velen zullen moeite hebben met haar verschijning. Ze lijkt afstandelijk, kil en lastig om mee te sympathiseren, maar in feite hebben we hier te maken met een zwaar getroebleerde en getraumatiseerde vrouw. Bovendien barst ze van de jaloezie en het gevoel haar potentieel beste momenten te missen, wat wel blijkt als ze een voormalige stagiaire haar voorbij ziet streven.

Dorothy staat een perfectie voor die geen enkel logisch denkend mens na kan streven, maar blijkt vooral een meesteres in de schijn ophouden en alle ballen in de lucht proberen te houden. Ze lacht voortdurend als een boer met kiespijn en het mooi weer spelen kost haar duidelijk erg veel moeite. Het maakt haar tot een complex en gelaagd personage, feilloos getroffen door Ambrose, die haar beste rol na Six Feet Under neerzet.

Veel duidelijker wordt het er allemaal niet op. Pas na zeven afleveringen lijkt dit seizoen aan te sluiten bij het eerste, dat met de kennis van nu nog het meest concreet was. Al deze abstractie zou de grote charme kunnen zijn van het volstrekt onpeilbare Servant, dat continu laveert tussen bovennatuurlijke en onverklaarbare gebeurtenissen en een realistisch gezinsdrama over de verdringing van trauma, maar toch dringt de vraag zich op hoe lang men al deze vaagheid nog kan volhouden. De flinke cliffhanger waarmee het seizoen eindigt windt er in ieder geval geen doekjes om. Het lijkt haast een stijlbreuk.

★★★☆☆

Servant is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Avatar: The Last Airbender'-serie van Netflix heeft een gigantisch budget
Series / Nieuws

'Avatar: The Last Airbender'-serie van Netflix heeft een gigantisch budget

Netflix werkt aan een Avatar: The Last Airbender-serie en die blijkt peperduur.

Netflix werkt al enige tijd aan een live-action verfilming van de populaire Nickelodeon-serie Avatar: The Last Airbender. Vandaag horen we dat die show een budget van maar liefst 15 miljoen dollar per aflevering heeft.

Fans van de animatieserie zijn benieuwd naar de Netflix-verfilming, al is het de vraag of deze wel een succes gaat worden gezien het recente vertrek van showrunner Bryan Konietzko en Michael Dante DiMartino. De serie neemt echter sinds november 2021 op en rondt de opnames in mei af.

Avatar: The Last Airbender-budget
De wereld waarin het verhaal van Avatar: The Last Airbender zich afspeelt, is een grote met oeroude Air Temples, een gevaarlijke Fire Nation en een machtig Earth Kingdom. Het is een fantasiewereld, die zich laat vergelijken met Midden-Aarde en Westeros, vol magie en natuurlijke elementen.

Vandaag blijkt het budget van de Avatar: The Last Airbender-serie hoog te zijn.

Er zou naar verluidt tegen de 15 miljoen dollar beschikbaar zijn, per aflevering. Eerder al meldde acteur Paul Sun-Hyung Lee, die de rol van Uncle Iroh speelt in Avatar: The Last Airbender, dat de serie een "honderd miljoen dollar serie" is.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Halo'-serie blijkt extreem goed bekeken
Series / Nieuws

'Halo'-serie blijkt extreem goed bekeken

Paramount+ heeft duidelijk een hit in handen met de Halo-serie die nu gelanceerd is.

Halo blijkt een gigantische hit te zijn op Paramount+. We horen namelijk dat de televisieserie de grootste première tot nu toe beleefd heeft op de streamingdienst.

De Halo-serie volgt Master Chief, gespeeld door Pablo Schreiber, tijdens een oorlog tussen de United Nations Space Command en een militaire alliantie van verschillende geavanceerde buitenaardse wezens genaamd de Covenant. Halo ging op 24 maart 2022 van start op de streamingdienst en is hier in Nederland nog niet te zien.

Halo-kijkcijfers
Al jaren wordt gewerkt aan een Halo-verfilming. Deze werd in 2013 aangekondigd en toen was Steven Spielberg aan het project verbonden als producent.

Vervolgens werd de serie uiteindelijk aangekondigd voor release op Showtime, een televisiezender in de Verenigde Staten. Maar later werd besloten deze over te zetten naar streamingdienst Paramount+, aangezien die een duidelijk science fiction profiel heeft met verschillende Star Trek-series.

Paramount+ liet nu weten dat Halo zijn meest bekeken originele serie tot nu toe is. Kijkcijfers gaf men natuurlijk niet vrij, maar die krijgen we vermoedelijk nog via Nielsen over een kleine maand.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Groots gevecht in 'Mayans M.C.' seizoen 4
Series / Trailer

Groots gevecht in 'Mayans M.C.' seizoen 4

Een eerste teaser voor de Sons of Anarchy spinoff-serie belooft een hoop chaos.

In april keert de Sons of Anarchy spinoff-serie Mayans M.C. terug voor een vierde seizoen. Zender FX heeft nu een nieuwe teaser vrijgegeven en deze onthult dat de serie flink wat geweld zal bevatten.

De spin-off over vooral Ezekiel "EZ" Reyes, gespeeld door J. D. Pardo, die vol wraakgevoelens zit. Het eerste seizoen verscheen in 2018 en het verhaal speelt zich 2,5 jaar na Sons of Anarchy af en honderden kilometers verder. We gaan namelijk naar de grens met Mexico.

In Mayans M.C. - binnenkort net als Sons of Anarchy in Nederland te zien op Disney+ - zien we hoe het verder gaat na het explosieve derde seizoen. Het is oorlog in Santo Padre!

Teaser voor seizoen 4: Battle!
De titel voor de onderstaande teaser is Battle en laat eigenlijk nog geen beelden uit het seizoen zien. Duidelijk is wel dat het er hard aan toe zal gaan in het nieuwe seizoen. Vanaf 19 april start het tiendelige vierde seizoen op FX en Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Obi-Wan Kenobi'-serie toont een andere Darth Vader
Series / Nieuws

'Obi-Wan Kenobi'-serie toont een andere Darth Vader

In de volgende Star Wars-serie is Darth Vader nog niet zoals we hem kennen.

De aankomende Obi-Wan Kenobi-miniserie op de Disney+ komt met een volgende terugkeer van Darth Vader. We zien hem tien jaar na de prequels en twintig jaar voor de originele trilogie.

We zien daarom een versie van het personage die we nog niet eerder hebben gezien. Dit was een belangrijke reden waarom Deborah Chow, die de hele serie regisseerde, wilde dat Hayden Christensen terugkeerde in de rol.

Christensen speelde Vader alleen in de laatste momenten van de laatste prequel-film, en heeft dus niet echt de Vader-incarnatie van zijn Anakin Skywalker-personage kunnen spelen.

Vader moest wel gaan opduiken in Obi-Wan Kenobi
Chow zei tegenover Entertainment Weekly dat de serie erg gericht is op personageontwikkeling en zich in het punt in de tijdlijn bevindt dat Vader wel moest gaan opduiken:

"Ik wilde echt iets doen met het karakter van de personages. Het voordeel van de miniserie is dat je meer tijd hebt om een "‹"‹echt iets over een karakter van een personage te vertellen. Voor mij is de startplaats van een personage dat je kijkt naar wie belangrijk voor hem is geweest in zijn leven. En het is vrij moeilijk om Anakin/Vader in dat scenario te vermijden, vooral als je uit Revenge of The Sith komt.

Het kwam voor mij voort uit de evolutie van het personage. Het was niet alleen om hem terug te brengen. Het was van, 'Op welk punt in de tijdlijn zijn we met Vader?'

Hij is nog niet de 'New Hope'-Vader; snap je wat ik bedoel? Dus we zitten met het personage ongeveer in het midden van deze periode. Het is duidelijk nog steeds Vader, maar het is een Vader die niet zo volledig gevormd is als in A New Hope."


Obi-Wan Kenobi zal op 25 mei debuteren op de Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-actrice geschokt door Mark Hamill
Series / Nieuws

'Star Wars'-actrice geschokt door Mark Hamill

Rosario Dawson (Ahsoka Tano) over de samenwerking met Mark Hamill (Luke Skywalker).

Een van de highlights uit de huidige reeks Star Wars-series op Disney+ is de rol van actrice Rosario Dawson als het personage Ahsoka Tano. Na haar debuut in seizoen twee van The Mandalorian was ze ook kort te zien in The Book of Boba Fett.

In de twee afleveringen die zich bijna volledig focussen op Pedro Pascals Djin Djarin alias de Mandalorian zien we Dawsons Ahsoka Tano samen met Luke Skywalker. De actrice heeft nu onthuld hoe ze terugkijkt op de samenwerking met Mark Hamill op de set van The Book of Boba Fett.

Geschokt door Mark Hamill
"Maak je een grapje?! Ik schrok me kapot," schrijft Dawson op Twitter. "Ik knijp mezelf nog steeds in mijn arm dat ik als Ahsoka met Mark Hamill heb mogen werken. Ik wist niets van mijn scène met Luke tot de dag van [de opnames]...!"

Ondanks de ijzersterke aflevering met Luke Skywalker en Ahsoka werd The Book of Boba Fett als geheel wisselend ontvangen. Check de serie nu op Disney+ en Lucasfilm werkt ook aan een soloserie met Dawsons Ahsoka Tano.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volgende Marvel-serie in de problemen?
Series / Nieuws

Volgende Marvel-serie in de problemen?

Medewerkers Marvel Studios zouden niet heel blij zijn met wat er opgenomen is.

Het lijkt erop dat we dit jaar drie live action-series binnen het Marvel Cinematic Universe te zien krijgen op Disney+. Aankomende week start Moon Knight en in juni komt Ms. Marvel. Daarna is het tijd voor She-Hulk.

Nu zijn er mindere geruchten over She-Hulk, de serie waarin actrice Tatiana Maslany te zien is als Jennifer Walters / She-Hulk. Er zijn namelijk berichten dat de serie van showrunner Jessica Gao vraagtekens doet oproepen bij de crew.

"De She-Hulk-serie staat er niet erg goed voor," meldt Jeff Sneider tijdens The Hot Mic With Jeff and John (via The Direct). Via meerdere bronnen vernam de scooper dat de crew niet exact weet wat ze van de serie moeten vinden op basis van de opnames.

Juridische komedie ook met Hulk
De achtste door Marvel Studios geproduceerde tv-serie in het Marvel Cinematic Universe gaat uit tien afleveringen bestaan van 30 minuten en wordt omschreven als een juridische komedie.

Veel is er verder nog niet bekend over de serie, anders dan dat er ook rollen zijn voor Mark Ruffalo als Bruce Banner / Hulk, Tim Roth als Emil Blonsky / Abomination, Renée Elise Goldsberry als Amelia en Jameela Jamil als Titania.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.