'Peaky Blinders' krijgt erg opmerkelijk vervolg

'Peaky Blinders' krijgt erg opmerkelijk vervolg

De film die rond Peaky Blinders gemaakt wordt, gaat een waargebeurd verhaal vertellen.

Jim Pedd, 29 maart 2022 17:17

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Tommy Shelby maakt behoorlijk duistere tijden mee, nu het laatste seizoen van Peaky Blinders bijna ten einde is. Fans maken zich zorgen over het einde van hun geliefde personage. Maar volgens showrunner Steven Knight wordt dit sowieso niet het einde van Peaky Blinders als franchise.
Knight heeft al onthuld dat er een filmvervolg in de maak is. Heel wat bekende gezichten uit de serie Peaky Blinders keren daarvoor terug om hun rollen weer te spelen. Ditmaal voor een verhaal dat zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspeelt.

Peaky Blinders en de oorlog
Tijdens een interview met Metro vertelde Knight dat de nieuwe film die ontwikkeld wordt, gebaseerd is op een "waargebeurd verhaal" uit de oorlog.

"Ik weet precies wat er gaat gebeuren. Ik ken het verhaal en ik schrijf dat op dit moment," aldus Knight. "Het is een heel specifiek verhaal." Vervolgens ging hij door:

"Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit de Tweede Wereldoorlog, dat op de Peaky-manier verteld wordt. Ik heb dat al heel lang gewild en nu was het mogelijk."

Hoewel het nog een beetje surrealistisch voelt, komt Peaky Blinders op 3 april tot een einde met de finale van het zesde seizoen op de BBC.
Bron: Metro

Lees meer over: Peaky Blinders, BBC, Steven Knight, Cillian Murphy

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws