'The Last of Us' wijkt enorm af van de games

'The Last of Us' wijkt enorm af van de games

De HBO-serie The Last of Us duikt namelijk in een gloednieuwe locatie die niet in de games zit.

Jim Pedd, 29 maart 2022 om 17:56

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

The Last of Us is nog altijd druk bezig met de opnames, die in juli 2021 van start gingen in Canada. Bijna een jaar later is men nog altijd druk bezig en het duurt schijnbaar nog wel even voordat de opnames rond zijn.
De HBO-horrorserie wordt gebaseerd op de gelijknamige game van Naughty Dog. We volgen Joel Miller, overlever in de wereld die te dealen heeft met een bizar en dodelijk virus. Hij moet de tiener Ellie, die na de apocalypse geboren is, escorteren naar het hoofdkwartier van een militante factie, de Fireflies. Zij kan namelijk het geneesmiddel vormen om de infectie wereldwijd te stoppen.

The Last of Us
Hoewel voor de The Last of Us-serie gebruik gemaakt wordt van de diensten van bedenker Neil Druckmann van de games, heeft het er alle schijn van dat er afgeweken wordt van de games. Een nieuwe setfoto laat dat namelijk zien.

De hoofdpersonen van The Last of Us zijn te zien op de filmset. Het leek erop dat zij in de scènes die momenteel opgenomen worden in Calgary, zich in Pittsburgh zouden bevinden. Maar nu blijkt dat Calgary dienst doet als de game-variant van de stad Kansas City.

Dat is best opmerkelijk, want Kansas zit niet in de games. Daarmee lijkt het erop dat de serie van HBO afwijkt van de games! Mogelijk dat men voor de serie besloten heeft om Pittsburgh eruit te laten en juist Kansas te gebruiken.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Last of Us, HBO, Neil Druckmann, Pedro Pascal, Bella Ramsey

Populair nieuws