search

Ons nieuws van dinsdag 29 maart 2022

'Moon Knight' hint op nog een alternatieve persoonlijkheid
Series / Nieuws

'Moon Knight' hint op nog een alternatieve persoonlijkheid

De serie Moon Knight van Disney+ en Marvel Studios komt met weer een persoonlijkheid.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Moon Knight is vanaf vandaag op Disney+ te streamen. De actieserie speelt zich af in het Marvel Cinematic Universe en draait om een wel heel opmerkelijke held.

We zien namelijk een hoofdpersoon die gespeeld wordt door Oscar Isaac en die lijdt aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis. Het is al bevestigd dat we de persoonlijkheden Marc Spector (een huurling), Steven Grant (medewerker van een cadeauwinkel) en Mr. Knight (een nette vertegenwoordiger van de Egyptische maangod) gaan zien. Maar er lijkt nu nog en voor te komen in de serie.

Moon Knight-synopsis
Moon Knight kreeg een nieuwe synopsis van Marvel: Mogelijk de meest gestoorde toevoeging aan het Marvel-universum tot nu toe. In deze serie speelt Oscar Isaac de rol van Marc Spector, een superheld die de misdaad bestrijdt met een aantal verschillen. Marc heeft een meervoudige persoonlijkheidsstoornis en leeft zijn leven in een bijna constante staat van verwarring en stress.

Wie is hij? Naast zijn werk in het bestrijden van onrecht en nemen van wraak, is hij op verschillende momenten een taxichauffeur in New York, een bescheiden medewerker van een cadeauwinkel en de vertegenwoordiger van de Egyptische god van de maan Khonshu.

In de comics is de taxichauffeur waarnaar verwezen wordt Jake Lockley. Het zou dus goed kunnen dat we ook die persoonlijkheid te zien krijgen in de serie!Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix wordt compleet overgenomen door een nieuwe serie
Series / Nieuws

Netflix wordt compleet overgenomen door een nieuwe serie

De serie Bridgerton domineert nu in de top tien van de meest bekeken series op Netflix.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De top tien van Netflix heeft een nieuwe nummer één. De titel van die serie gaat je echt niet verbazen gezien de extreme populariteit van de serie: Bridgerton!

De romantische dramedy van uitvoerend producent Shonda Rhimes was toen deze in december 2020 op de streamingdienst debuteerde een groot succes. Vandaag is Bridgerton seizoen 1 nog altijd een van de meest bekeken series in de geschiedenis van de streamingdienst. Eindelijk was deze maand het tweede seizoen te zien en dat ging meteen met een vliegende start.

Bridgerton seizoen 2
Bridgerton seizoen 2 kwam afgelopen vrijdag op Netflix te staan. En binnen een dag stond de serie al bovenaan de hitlijst van Netflix. Nu Netflix de nieuwe top tien heeft onthuld, blijkt dit nog altijd het geval te zijn!

Het is geen grote verrassing dat het tweede seizoen van Bridgerton zo succesvol is, maar dat maakt het tegelijk niet minder indrukwekkend. The Adam Project, Inventing Anna en Is It Cake zijn allemaal ook erg succesvol geweest de afgelopen paar weken, dus hen verslaan was niet eens zo heel eenvoudig.

Bridgerton draait om acht broers en zussen uit een familie in Londen die op zoek zijn naar de liefde. Maar hun romantische exploitaties gaan gepaard met heel wat chaos en humor, maar natuurlijk ook met de nodige hoeveelheid seks.

De eerste twee seizoenen van Bridgerton zie je nu op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' lijkt niet op 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

'House of the Dragon' lijkt niet op 'Game of Thrones'

De spin-off serie van Game of Thrones wordt echt compleet anders horen we van Matt Smith.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nog een paar maanden wachten en dan kan je House of the Dragon zien op HBO. De serie is de eerste spin-off van Game of Thrones en vertelt het verhaal van de familie Targaryen.

Die familie raakt driehonderd jaar voor de strijd om de Iron Throne verwikkeld in een gevaarlijke burgeroorlog waarin ze hun draken gebruiken om elkaar te bevechten. Er zouden volgens bedenker George R.R. Martin meer dan tien draken in de televisieserie zitten. Matt Smith laat nu tegelijk weten dat het allemaal compleet anders wordt dan Game of Thrones.

House of the Dragon-serie
Smith speelt in House of the Dragon de rol van Daemon Targaryen. Hij raakt in de serie verwikkeld in het gevecht om de Iron Throne en erfopvolging, een strijd die de Dance of Dragons gaat heten.

"Ik denk dat het echt anders wordt dan de originele serie als ik eerlijk ben," aldus Smith tijdens een interview over de serie House of the Dragon.

"Ik bedoel, dat moet wel. De originele serie is echt iets dat op zichzelf staat, en briljant was. Daardoor heeft het ook een bepaalde indruk achtergelaten, die je bijna niet kan herhalen. Dus ik weet het niet. Eerlijk gezegd heb ik nog geen aflevering gezien, dus het is moeilijk om te zeggen. In essentie is het in dezelfde wereld gesitueerd, maar heeft het ook een iets andere identiteit. Maar wie weet? Ik weet het niet."

House of the Dragon wordt dit jaar verwacht op HBO. De serie schijnt in augustus gelanceerd te worden.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' wijkt enorm af van de games
Series / Nieuws

'The Last of Us' wijkt enorm af van de games

De HBO-serie The Last of Us duikt namelijk in een gloednieuwe locatie die niet in de games zit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Last of Us is nog altijd druk bezig met de opnames, die in juli 2021 van start gingen in Canada. Bijna een jaar later is men nog altijd druk bezig en het duurt schijnbaar nog wel even voordat de opnames rond zijn.

De HBO-horrorserie wordt gebaseerd op de gelijknamige game van Naughty Dog. We volgen Joel Miller, overlever in de wereld die te dealen heeft met een bizar en dodelijk virus. Hij moet de tiener Ellie, die na de apocalypse geboren is, escorteren naar het hoofdkwartier van een militante factie, de Fireflies. Zij kan namelijk het geneesmiddel vormen om de infectie wereldwijd te stoppen.

The Last of Us
Hoewel voor de The Last of Us-serie gebruik gemaakt wordt van de diensten van bedenker Neil Druckmann van de games, heeft het er alle schijn van dat er afgeweken wordt van de games. Een nieuwe setfoto laat dat namelijk zien.

De hoofdpersonen van The Last of Us zijn te zien op de filmset. Het leek erop dat zij in de scènes die momenteel opgenomen worden in Calgary, zich in Pittsburgh zouden bevinden. Maar nu blijkt dat Calgary dienst doet als de game-variant van de stad Kansas City.

Dat is best opmerkelijk, want Kansas zit niet in de games. Daarmee lijkt het erop dat de serie van HBO afwijkt van de games! Mogelijk dat men voor de serie besloten heeft om Pittsburgh eruit te laten en juist Kansas te gebruiken.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Peaky Blinders' krijgt erg opmerkelijk vervolg
Series / Nieuws

'Peaky Blinders' krijgt erg opmerkelijk vervolg

De film die rond Peaky Blinders gemaakt wordt, gaat een waargebeurd verhaal vertellen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Tommy Shelby maakt behoorlijk duistere tijden mee, nu het laatste seizoen van Peaky Blinders bijna ten einde is. Fans maken zich zorgen over het einde van hun geliefde personage. Maar volgens showrunner Steven Knight wordt dit sowieso niet het einde van Peaky Blinders als franchise.

Knight heeft al onthuld dat er een filmvervolg in de maak is. Heel wat bekende gezichten uit de serie Peaky Blinders keren daarvoor terug om hun rollen weer te spelen. Ditmaal voor een verhaal dat zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspeelt.

Peaky Blinders en de oorlog
Tijdens een interview met Metro vertelde Knight dat de nieuwe film die ontwikkeld wordt, gebaseerd is op een "waargebeurd verhaal" uit de oorlog.

"Ik weet precies wat er gaat gebeuren. Ik ken het verhaal en ik schrijf dat op dit moment," aldus Knight. "Het is een heel specifiek verhaal." Vervolgens ging hij door:

"Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit de Tweede Wereldoorlog, dat op de Peaky-manier verteld wordt. Ik heb dat al heel lang gewild en nu was het mogelijk."

Hoewel het nog een beetje surrealistisch voelt, komt Peaky Blinders op 3 april tot een einde met de finale van het zesde seizoen op de BBC.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Moon Knight'-recensies: kijken of toch maar overslaan?
Series / Featured

'Moon Knight'-recensies: kijken of toch maar overslaan?

Is de serie Moon Knight van Marvel Studios de moeite waard of toch niet?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Moon Knight is vanaf morgen te zien op streamingdienst Disney+. Marvel Studios wachtte zoals gebruikelijk behoorlijk lang met het opheffen van het embargo op het publiceren van recensies, maar zojuist is dat dan eindelijk opgeheven.

Dat betekent ook dat we eindelijk een beeld krijgen van de ontvangst van de televisieserie. Hierin speelt Oscar Isaac de hoofdrol van een huurling genaamd Marc Spector. Hij heeft meerdere persoonlijkheden en is de Aardse vertegenwoordiger van de Egyptische god van de maan, Khonshu. Maar door zijn meervoudige persoonlijkheidsstoornis heeft hij ook de persoonlijkheid van een nogal makke medewerker van een cadeauwinkel en een taxichauffeur in zich.

De eerste Moon Knight-recensies
De serie Moon Knight krijgt nu eindelijk zijn eerste recensies. We zetten ze een selectie voor je op een rij:

The Direct: "Moon Knight is een heerlijke andere richting voor het Marvel Cinematic Universe. Hij is duister, angstaanjagend en zet de wereld op zijn kop. Het acteerwerk is sterk en het schrijfwerk ook."

The Verge: "Moon Knight voelt als een wat oudere Marvel Studios-productie, waarbij het voornaamste doel is om het merk van zijn held te rehabiliseren. Die aanpak werkte voor klassieke helden als Iron Man, Thor en Captain America, die tot voor kort geen grote box office trekkers waren. Maar met Moon Knight voelt het alsof de studio dat proces na probeert te doen."

CNet: "Moon Knight is vreemd, wild en echt ontzettend amusant."

Gizmodo: Moon Knight geeft ons hoop voor dit actieavontuur, vol heldhaftige momenten, romantiek en een paar duistere twists, aangevuld met bizarre momenten."

Discussing Film: "Moon Knight is een opwindende toevoeging aan het MCU. Oscar Isaac als titelheld is een geweldige hoofdrolspeler en Ethan Hawke en May Calamawy zijn geweldige co-sterren die gezamenlijk een van de beste casts van Marvel van de afgelopen jaren vormen."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duik eens achter de schermen van het tweede seizoen van 'Bridgerton'
Series / Nieuws

Duik eens achter de schermen van het tweede seizoen van 'Bridgerton'

Voor fans die niet genoeg kunnen krijgen van de serie 'Bridgerton' is er nu een exclusieve blik achter de schermen...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ook het tweede seizoen van de serie Bridgerton welke recent verscheen op streamingdienst Netflix kan opnieuw rekenen op een uitstekende populariteit. Voor fans van de reeks is het nu ook mogelijk om een exclusieve blik achter de schermen te krijgen door middel van een speciale door Netflix gelanceerde video.

Van de Bridgerton-familie is bekend dat ze gek zijn op een spelletje pall mall. Het populaire spel mocht dan ook niet ontbreken in het tweede seizoen van de reeks. De gelanceerde video van Netflix geeft ons exclusief een kijkje achter de schermen bij de opnames van dit spel.

De video maakt meteen duidelijk dat niet iedereen even goed is in het populaire spel. Dit gezegd hebbende kan er wel worden vastgesteld dat het spel de groep dichter bij elkaar heeft gebracht. Het zou je zomaar kunnen verbazen welke leden van de cast wel en welke minder (of niet) goed zijn in het spel.

Competitieve geest
Het hoeft er achter de schermen van Bridgerton duidelijk niet altijd even serieus aan toe te gaan, in tegendeel. Bij monde van de productieleider, namelijk Chris Van Dusen werd het volgende aangegeven:

"Op een bepaald ogenblik stelden we onze camera's op en lieten we de leden van de cast gewoon spelen. Ze speelden het spel echt en al snel kwam ook hun competitieve karakter de kop opsteken. Het filmen duurde een aantal dagen. Het was ontzettend mooi weer en bovendien was het ook erg grappig, bij momenten zelfs hilarisch."

Wil jij ook kunnen genieten van deze exclusieve kijk achter de schermen van de opnames van het tweede seizoen van Bridgerton? Bekijk dan zeker even de onderstaande video!Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apocalyptische Netflix-serie 'Yakamoz S-245' aangekondigd
Series / Nieuws

Apocalyptische Netflix-serie 'Yakamoz S-245' aangekondigd

De verantwoordelijke schrijver was eerder al verantwoordelijk voor 'Into the Night'...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Netflix-serie Into the Night kon instant rekenen op een mooie populariteit. Nu komt de verantwoordelijke schrijver van deze reeks met een gloednieuw project dat luistert naar de naam Yakamoz S-245.

In de reeks Yakamoz S-245 is de aarde getroffen door een ramp. Door die ramp moeten niet alleen een vrijgevochten zeebioloog, maar ook de bemanning van een onderzeeër vechten voor het leven. Hun missie is om aan boord te geraken van een militaire onderzeeër die dienst zal doen als een soort van Ark van Noach.

Spanningen
Het spreekt voor zich dat er in een apocalyptische serie als Yakamoz S-245 altijd sprake is van bepaalde spanningen tussen de verschillende mensen die samen moeten zien te overleven. Dat is ook nu niet anders. In het bijzonder de spanningen tussen Arman en de tweede commandant Umut lopen behoorlijk op.

De cast van deze gloednieuwe reeks bestaat uit namen als Kivanç Tatlitug, Özge Özpirinçci en Ertan Saban. Verantwoordelijk voor de regie van de reeks zijn Umut Aral en Tolga Karaçelik.

Het eerste seizoen van Yakamoz S-245 zal bestaan uit in totaal acht afleveringen. Deze gloednieuwe reeks is te bekijken op streamingdienst Netflix vanaf 20 april 2022.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog slechts enkele dagen om je levenslange korting op HBO Max te claimen
Series / Nieuws

Nog slechts enkele dagen om je levenslange korting op HBO Max te claimen

Om de lancering van de streamingdienst te vieren biedt HBO Max een levenslange korting aan...

Geoffrey Ketels
Het streaminglandschap werd deze maand in Nederland terug een beetje uitgebreid. Op 8 maart werd namelijk de streamingdienst HBO Max gelanceerd. Om deze lancering te vieren wordt er tot het einde van deze maand een interessante promotie aangeboden aan de eerste abonnees.

De promotie die wordt aangeboden aan de eerste Nederlandse abonnees van HBO Max is niet niets. Het is namelijk zo dat deze abonnees een levenslange korting van 50 procent kunnen verkrijgen. De enige voorwaarde die daarvoor wordt gesteld is dat ze intekenen voor het einde van de maand. Dat moment komt nu echter wel snel dichterbij.

Levenslange korting
Op moment van schrijven is er sprake van een basis abonnement van 5,99 euro per maand. Hiermee is het mogelijk om de films en series van HBO Max te bekijken op één enkel scherm.

Daarnaast is er ook een standaard abonnement beschikbaar voor 7,99 euro per maand. Hiermee kan je rekenen op de ondersteuning voor Full HD. Dit standaard abonnement maakt het bovendien mogelijk voor drie personen om tegelijkertijd naar de series en films te kijken.

Wie intekent op een abonnement voor 1 april (dus tot en met nu donderdag 31 maart 2022) kan rekenen op een korting ter waarde van 50 procent op zijn of haar abonnement. Dat is natuurlijk mooi, maar het wordt nog mooier. Deze korting wordt immers levenslang aangeboden... althans tot je, je abonnement opzegt.

Wil jij ook nog graag gebruikmaken van deze mooie aanbieding? Hou er dan rekening mee dat je daar nog slechts enkele dagen de tijd voor hebt!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who' onthult releasedatum nieuwe special
Series / Nieuws

'Doctor Who' onthult releasedatum nieuwe special

De Doctor Who-serie keert in april terug met de tweede van drie specials dit jaar.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Doctor Who keert in april terug voor een nieuw avontuur. Afgelopen weekend debuteerden nieuwe foto's van de BBC-serie en vandaag horen we dat de lentespecial snel te zien is.

De BBC heeft namelijk onthuld dat de special met de titel Legend of the Sea Devils op 17 april te zien is op de televisiezender. De special brengt de klassieke Doctor Who-monsters terug en is de tweede van drie laatste avonturen die Jodie Whittakers incarnatie van de Doctor meemaakt.

Doctor Who
De Sea Devils waar de Doctor het ditmaal tegen op moet nemen zijn watermonsters die voor het eerst te zien waren in de special The Sea Devils in 1972, toen ze het opnamen tegen John Pertwee's Third Doctor.

Legend of the Sea Devils is hun eerste verschijning op televisie sinds in 1984 de special Warriors of the Deep met Peter Davidson als de Fifth Doctor te zien was.

Volgens de BBC reizen in deze special van Doctor Who de Doctor, Yaz en Dan naar het negentiende eeuwse China. Daar vinden ze een klein kuststadje dat bedreigd wordt door piratenkoningin Madame Ching en de monsterlijke kracht van buitenaardse wezens die ze onbedoeld losgelaten heeft. De Doctor en haar kompanen moeten de Sea Devils zien weg te jagen om de planeet te redden.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur gevonden voor Shanks in live-action 'One Piece' van Netflix
Series / Nieuws

Acteur gevonden voor Shanks in live-action 'One Piece' van Netflix

Ondanks het floppen van Cowboy Bebop gaat Netflix opnieuw voor een anime-verfilming.

De Britse acteur Peter Gadiot (Yellowjackets, Queen of the South) is de nieuwste toevoeging aan de cast van de live-action versie van One Piece, die door Netflix en Tomorrow Studios wordt gemaakt.

De oorspronkelijke manga maakte zijn debuut in 1997 en gaat over Monkey D. Luffy en zijn Straw Hat-groep, die de wereld afreizen op zoek naar de legendarische schat van Gol D. Roger, de voormalige koning van de piraten.

A pirate's life
Gadiot zal de rol spelen van Shanks, de legendarische kapitein van de roodharige piratengroep. Hij is te zien naast eerder aangekondigde acteurs als Inaki Godoy, Mackenyu, Emily Rudd, Jacob Romero Gibson, Taz Skylar, Jeff Ward, Vincent Regan, Morgan Davies, Ilia Isorelys Paulino, Aidan Scott en McKinley Belcher III.

Matt Owens en Steven Maeda doen dienst als showrunners en uitvoerend producenten van de live-action verfilming van de franchise, die inmiddels al bestaat uit meer dan 1000 anime-afleveringen en 1000 manga-hoofdstukken.

One Piece is waarschijnlijk later dit jaar te streamen via Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Snowpiercer' seizoen 4 krijgt grote rol voor bekend Marvel-acteur
Series / Nieuws

'Snowpiercer' seizoen 4 krijgt grote rol voor bekend Marvel-acteur

Clark Gregg heeft een rol bemachtigd in het volgende seizoen van de succesvolle scifi-serie.

Het derde seizoen van de serie Snowpiercer komt deze week tot een einde. Tijd om naar seizoen vier de dystopische dramaserie uit te gaan kijken! En seizoen vier heeft nu zijn eerste nieuwe hoofdrolspeler al gevonden.

Voorafgaand aan de finale van seizoen drie kondigde de originele zender TNT aan dat Agents of SHIELD-acteur Clark Gregg de cast van Snowpiercer voor seizoen 4 zal versterken.

Daarnaast voegt The Americans-ster Michael Aronov zich volgend seizoen bij de serie. Met dit nieuws komt TVLine. Er is op dit moment geen informatie over de personages van beide acteurs bekendgemaakt.

Nieuwe showrunner voor Snowpiercer
Naast de aankondiging dat Gregg en Aronov zich bij de serie voegen, heeft TNT aangekondigd dat Paul Zbyszewski, die eerder aan Agents of SHIELD en Helstrom heeft gewerkt, volgend seizoen de rol van showrunner zal overnemen. Zbyszewski volgt Graeme Manson en Aubrey Nealon op.

In Nederland volg je Snowpiercer op Netflix. De serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2013 en de daarvoor verschenen comics Le Transperceneige uit 1982.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel seks in Nederlandse Netflix-serie 'Dirty Lines'
Series / Trailer

Veel seks in Nederlandse Netflix-serie 'Dirty Lines'

Netflix lanceert zwoele trailer voor de nieuwe Orginal serie Dirty Lines.

Netflix heeft de eerste trailer voor de nieuwe Nederlandse Original-serie Dirty Lines online gezet. Het is de eerste Nederlandse dramakomedieserie die op Netflix verschijnt. Check de beelden hieronder!

De zesdelige serie over de opkomst van de sekslijnen in Amsterdam brengt ons terug naar de jaren '80, naar de hoogtijdagen van de club RoXY en het vrije leven vol drugs, seks en muziek.

Eerste trailer Dirty Lines
De hoofdrollen worden vertolkt door Joy Delima, Minne Koole, Chris Peters, Charlie Chan Dagelet, Abbey Hoes en Benja Bruijning. Ook Julia Akkermans, Yari van der Linden, Joes Brauers, André Dongelmans, Ayla Çekin Satijn, Laura Bakker, Pip Lieke Lucas, Casper Nusselder, Manoushka Zeegelaar Breeveld en Eric van Sauers zijn te zien.

Dirty Lines is vanaf 8 april wereldwijd te zien op Netflix. Hieronder de trailer!Het verhaal van Dirty Lines begint in 1987 in Amsterdam. Het is een tijd waarin de Nederlandse samenleving snel veranderde. Psychologiestudente Marly Salomon start met een bijbaantje bij een gloednieuw bedrijf: Teledutch.

Het telecombedrijf, opgericht door de broers Frank en Ramon Stigter, is Europa's eerste onderneming in sekstelefoonlijnen. Binnen no-time verdienen Frank en Ramon geld als water en wordt Marly volledig meegezogen in deze wilde en snelle transformatie.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aantal afleveringen en datum finale 'Moon Knight' onthuld
Series / Nieuws

Aantal afleveringen en datum finale 'Moon Knight' onthuld

Met nog maar een paar dagen te gaan, komt er steeds meer naar buiten over de MCU-serie.

Oscar Isaac maakt morgen zijn debuut als Moon Knight in de gelijknamige MCU-serie van Disney+, maar wanneer zal de laatste aflevering worden uitgezonden? En hoeveel afleveringen zijn er precies? Die vragen beantwoorden we hieronder.

In de strips waarop de serie is gebaseerd zien we hoe een huurling genaamd Marc Spector verandert in de superheld Moon Knight, nadat de Egyptische god Knonshu hem redt van de dood. In ruil voor zijn leven moet Marc het gedurende de nacht opnemen tegen allerhande bad guys. Marc worstelt echter ook met schizofrenie, waardoor hij soms ook andere persoonlijkheden, zoals de rijke Steven Grant en taxichauffeur Jake Lockley, aanneemt.

Kort maar krachtig
Moon Knight bestaat in totaal uit zes afleveringen, wat evenveel is als The Falcon and the Winter Soldier, Hawkeye en Loki. De regie is in handen van Mohamed Diab en Jeremy Slater. Elke aflevering zal circa 50 minuten duren.

De finale van Moon Knight zal naar verwachting beschikbaar worden gesteld op 4 mei. Het blijft waarschijnlijk bij een enkel seizoen, waarna het personage zich zal aansluiten bij het grotere MCU.

Twee dagen na het einde van Moon Knight verschijnt overigens Doctor Strange in the Multiverse of Madness in de bioscopen, gevolgd door afleveringen van Ms. Marvel op 8 juni. Mooie tijden dus voor Marvel-fans!Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Arrow'-hoofdrolspeler deelt gevoelige foto
Series / Nieuws

'Arrow'-hoofdrolspeler deelt gevoelige foto

Stephen Amell haalt weer een herinnering op aan de serie Arrow en een van de crossovers.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Arrow-acteur Stephen Amell deelde een foto van achter de schermen van de Arrowverse-cast die even aan het ontspannen was tijdens de opnames van de derde crossover in de franchise, Invasion!.

Amell speelde in acht seizoenen van Arrow de rol van Oliver Queen, a.k.a. Green Arrow. Hij plaatste op Twitter een beeld van een aantal castleden die samen op een bank zitten en wat eten. We zien Amell naast Melissa Benoist (Supergirl), Grant Gustin (The Flash) en Caity Lotz (White Canary). Brandon Routh (The Atom) staat ook in beeld.

Arrow-crossover
De crossover van het Arrowverse was in november 2016 te zien op The CW.

We zien daarin de helden Arrow, The Flash, Supergirl en het Legends of Tomorrow-team samenwerken met andere bondgenoten in een strijd tegen de Dominators, een kwaadwillend ras van buitenaardse wezens.De aflevering volgde op twee eerdere crossovers, Flash vs. Arrow en Heroes Join Forces. De goede kijkcijfers leidden tot de crossover Crisis on Earth-X en een jaar later door Elseworlds. Daarna kwam nog de megacrossover Crisis on Infinite Earths.

Die laatste zette het complete vertrek van Amell in de franchise op, en luidde de seriefinale van Arrow in.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom verloor 'Grey's Anatomy' deze steracteur
Series / Nieuws

Waarom verloor 'Grey's Anatomy' deze steracteur

Jesse Williams stapte op bij Grey's Anatomy, maar waarom deed hij dat?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Grey's Anatomy heeft heel wat personages zien komen en gaan sinds de serie 18 (!) seizoenen en honderden afleveringen geleden van start ging.

Het vertrek van sommige personages bleef meer hangen en raakte ons meer dan dat van anderen. Waaronder dat van Jesse Williams in het zeventiende seizoen. Williams speelde de rol van Dr. Jackson Avery in de serie, een rol die hij vanaf het zesde seizoen speelde.

Grey's Anatomy-vertrek
Na tien seizoenen vertrok Williams bij de serie. Maar waarom? Dat vertellen we je in dit artikel.

Avery begon zijn carrière binnen Grey's Anatomy op het moment dat hij aan de slag ging met Mark Sloan. Sloan kwam in de finale van seizoen 8 om het leven, waarop Avery een relatie kreeg met April kepner. Dat leidde tot heel wat ups en downs, waarbij Kepner zelfs in seizoen 11 vertrok als chirurg in het Amerikaanse leger.

In seizoen 17 vertrok hij uiteindelijk bij de serie, nadat hij weer een goede band had met zijn familie en aan de slag ging voor de Harper Avery Foundation. Acteur Jesse Williams vertrok niet omdat hij een hekel had gekregen aan de serie of iets dergelijks, maar omdat hij toe was aan iets nieuws.

"Ik wilde uit mijn comfortzone komen, iets nieuws en onbekends zien en doen," aldus Williams. Zodoende nam hij de hoofdrol in een Broadway-revival op zich en ging hij weg bij Grey's Anatomy.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead'-personage is uit op keiharde wraak
Series / Nieuws

'The Walking Dead'-personage is uit op keiharde wraak

Carol is terug in The Walking Dead en is uit op maar één ding in de nieuwe reeks.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De zombies van The Walking Dead zijn op het oppervlak de schurken. Maar eigenlijk zijn zij niet de gevaarlijkste wezens in de serie. Dat zijn mensen. En een aantal daarvan zijn behoorlijk gruwelijk.

Dat begon allemaal met Shane die Rick probeerde te vermoorden. Daarna kwam de Governor langs als gemene schurk en vervolgens zagen we Negan met een honkbalknuppel aan de slag gaan. Maar het meest gruwelijke personage van al is vermoedelijk Carol.

The Walking Dead-wraak
Als Carol eenmaal aan de slag gaat met een moordreeks, is zij niet te stoppen. Ze heeft dan ook veel bloed aan haar handen kleven en lijkt weer los te slaan.

Carol heeft meer meegemaakt dan iedereen in de serie. Haar angstaanjagende en gemene kant kwam voor het eerst te boven toen ze Karen en David doodde, omdat zij ziek waren en de infectie zouden kunnen verspreiden.

Later liet ze Lizzie 'naar de bloemen kijken' om het leven van Judith te redden. En blies ze Terminus op, waarna hun kannibalistische leider door haar toedoen levend opgegeven werd. Kortom: Carol heeft heel wat levens geclaimd.

En nu lijkt het erop dat ze het voorzien heeft op Lance Hornsby. Carol kwam er namelijk achter dat Hornsby Daryl en Rosita op een locatie vol Walkers afstuurde. Het is een manier van de Commonwealth om mensen te executeren, maar Carol vond dat natuurlijk niets. Kortom: dat wordt wat!Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Strange New Worlds' is een groot succes
Series / Nieuws

'Star Trek: Strange New Worlds' is een groot succes

Acteur Anson Mount is enorm gelukkig met hoe Star Trek: Strange New Worlds geworden is.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek: Strange New Worlds-acteur Anson Mount laat zijn fans weten dat hij de eerste drie afleveringen van de nieuwe serie gezien heeft. Hij is er erg tevreden mee.

"ik wil het nooit zien tot het allemaal af is en in elkaar zit. Mijn vrouw en ik hebben nu de eerste drie gezien. Ik ben er echt blij mee. Heel, heel blij mee. We kijken aflevering vier vanavond en ik heb echt buitengewone zaken gehoord. Het netwerk, de regisseurs, iedereen zegt dat aflevering vier heel speciaal wordt. Dus ik kijk ernaar uit om dat te zien," aldus Mount.

Star Trek: Strange New Worlds
De serie Star Trek: Strange New Worlds is een spin-off van Star Trek: Discovery. We zagen in die serie in het tweede seizoen Mount als Christopher Pike debuteren, de kapitein van de U.S.S. Enterprise voor Kirk.

De populariteit van zijn rol en medecastleden Ethan Peck (als Spock) en Rebecca Romijn (als Number One) leidde tot de aankondiging van de spin-off. We zien de personages op de Enterprise in de jaren voordat Kirk het schip kreeg.

Star Trek: Strange New Worlds vertelt per aflevering een nieuw verhaal en vertelt dus geen overkoepelend verhaal over het hele seizoen.

Star Trek: Strange New Worlds gaat 5 mei van start op Paramount+.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe Netflix-serie domineert volkomen
Series / Nieuws

Deze nieuwe Netflix-serie domineert volkomen

Inventing Anna scoort enorm goed op Netflix blijkt uit de nieuwe statistieken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Misdaadseries zijn een belangrijke toevoeging aan het aanbod van Netflix geworden de afgelopen jaren. Of het nou om documentaires of traditionele series gaat, Netflix-abonnees vreten true crime series bij de vleet!

Een van de nieuwste hits is de serie Inventing Anna, met actrice Julia Garner in de hoofdrol. De streamingcijfers van Nielsen laten zien hoe enorm goed de serie scoort.

Inventing Anna is een succes
Nielsen heeft de cijfers vrijgegeven voor de periode 21 februari tot en met 27 februari. In die tijdspanne was Inventing Anna de meest bekeken originele serie op de streamingdienst, met maar liefst 2 miljard bekeken minuten.

Dat is een stuk meer dan de nummer twee van die week, Love Is Blind van Netflix, dat net iets meer dan 1,3 miljard minuten bekeken werd.

Inventing Anna is het verhaal van een journalist die besluit het leven van de Duitse erfgename Anna Delvey onderzoekt. Zij blijkt haar identiteit verzonnen te hebben om geld te kunnen stelen van rijke New Yorkers.

Garner speelt de hoofdrol en is te zien in Inventing Anna naast Anna Chlumsky, Arian Moayed, Katie Lowes, Alexis Floyd, and Laverne Cox.

Inventing Anna heeft negen afleveringen die je allemaal op Netflix ziet.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Moon Knight' kan op deze manier eindigen
Series / Nieuws

'Moon Knight' kan op deze manier eindigen

Oscar Isaac heeft al nagedacht over de richting van de Moon Knight-franchise.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Moon Knight-acteur Oscac Isaac vertelde tijdens een nieuw interview over de toekomst van zijn personage in het Marvel Cinematic Universe. Hij hintte op het einde van de serie en de toekomst van Marc Spector.

We hebben nog een dag te gaan tot de première van de eerste aflevering van Moon Knight op Disney+. Fans hebben de afgelopen maanden druk gespeculeerd over de toekomst van de serie, en waar het heen kan gaan. Maar nu vertelt Oscar Isaac daar al wat over.

Moon Knight-toekomst
"Ik wil niets verklappen. Maar wat ik je kan zeggen, is dat we echt geprobeerd hebben de reis van integratie uit te werken en daarna te kijken hoe dat een stap is van het genezen van trauma. En dat de echte superkracht van dit personage, of deze personages, hun ervaring is," aldus Isaac.

"Als die dingen geïntegreerd kunnen worden, en dus niet weggedrukt worden, dan is dat de plek waar echte kracht vandaan komt."

Het moge duidelijk zijn dat je in Moon Knight uiteindelijk ziet hoe Marc Spector en Steven Grant (en misschien wel Jake Lockley) zich verenigen als losstaande persoonlijkheden en één held wordt.

Moon Knight is vanaf woensdag te zien op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' duikt een compleet andere hoek in
Series / Nieuws

'Stranger Things' duikt een compleet andere hoek in

Netflix maakt van het vierde seizoen van Stranger Things iets heel anders dan je gewend bent.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De jonge castleden van Stranger Things werd gaandeweg tiener. Dat betekent dat het verhaal van het komende vierde seizoen van de hitserie van Netflix een stuk volwassener is qua toon.

In een aankomende aflevering van de podcast Present Company With Krista Smith van Netflix, geven de Stranger Things-bedenkers Matt en Ross Duffer inzicht in het vierde seizoen. De personages moeten een nog hardere bovennatuurlijke kracht bestrijden dan ze in voorgaande seizoenen deden. Ook zal dit seizoen behoorlijk duister voelen.

Stranger Things wordt duister
"Al die jaren geleden pitchten we dit bij Netflix als een serie waarin de kinderen als The Goonies in E.T. zijn," aldus Ross Duffer.

"Dat is hun verhaallijn. En de volwassenen zitten in Jaws en Close Encounters. En later de tieners in Nightmare on Elm Street of Halloween. Maar dit jaar hebben we geen kinderen. We doen dus geen Goonies meer. En leunen nu meer in de harde horrorfilms waar we van houden. Het was echt leuk om die verandering te maken."

Eleven, Mike, Dustin, Will en Lucas waren rond de 12 jaar oud in het eerste seizoen. In seizoen 4 zijn ze vijftien.

Stranger Things zie je op Netflix. Seizoen 4, volume 4 van de serie gaat op 27 mei van start.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' laat fans behoorlijk schrikken
Series / Nieuws

'House of the Dragon' laat fans behoorlijk schrikken

Het lijkt er nu op dat House of the Dragon al op een trailer hint.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Heel wat fans van televisieserie Game of Thrones moeten nog bijkomen van de controversiële laatste reeks afleveringen die de serie kreeg van HBO. Intussen wordt er druk gewerkt aan de terugkeer van de franchise met de serie House of the Dragon.

House of the Dragon is een prequel die zich enkele honderden jaren voor Game of Thrones afspeelt. We krijgen te zien hoe de familie Targaryen van de heerschappij over heel Westeros vervalt in een burgeroorlog en elkaar en hun draken zowat uitroeit.

House of the Dragon
Fans wachten nu al een tijdje op het verschijnen van de serie. De verwachting is dat de serie in augustus te zien zal zijn op HBO Max, al is dat nog niet officieel bevestigd door de makers.

Tegelijk verwachten fans nu snel meer te zien van de televisieserie. Het officiële Twitter-account van Game of Thrones kwam namelijk met een vrij opvallende en simpele boodschap: "Slaap zacht".

Dat was in de Verenigde Staten op zaterdag, waarop fans aannamen dat de serie House of the Dragon een nieuwe trailer zou krijgen tijdens de uitreiking van de Academy Awards. Zover kwam het niet, maar fans verwachten snel beelden:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' zet al de nieuwe serie op
Series / Nieuws

'The Walking Dead' zet al de nieuwe serie op

En wel op deze manier wordt The Isle of the Dead gelanceerd.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
"Hij is in handen van de man die zijn vader vermoord heeft," horen we Maggie zeggen als Negan zweert haar zoon te beschermen in de recente aflevering van The Walking Dead.

Het moment dat Hershel Rhee gevangen wordt door een soldaat van de Commonwealth, besluit Negan zijn leven in de waagschaal te leggen en alles te doen om de jongen te redden. Negan weet Hershel naar veiligheid te krijgen en bekent tegenover het kind dat hij zijn vader vermoord heeft.

The Walking Dead spin-off
Tijdens die momenten is het eigenlijk dat de spin-off rond Negan en Maggie opgezet wordt. Die spin-off serie werd eerder deze maand nog aangekondigd door AMC, met de titel The Isle of the Dead.

De serie draait om Negan en Maggie die samen naar New York City afreizen om daar in Manhattan te zien wat de zombie-apolcaypse daar gedaan heeft met het land.

Hoe de serie The Walking Dead de spin-off opzet? nou, dat is duidelijk, want we zien dat Maggie en Negan elkaar langzaamaan leren vertrouwen. Dat is cruciaal voor de nieuwe serie waarin de twee samenwerken.

De serie The Isle of the Dead wordt gemaakt door showrunner Eli Jorné en kan volgend jaar al te zien zijn op AMC.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max voegt deze series toe in april
Series / Featured

HBO Max voegt deze series toe in april

Check hier het overzicht met al het nieuws op HBO Max de komende tijd.

HBO Max heeft vandaag een vooruitblik vrijgegeven voor het nieuwe aanbod dat je in april mag verwachten. We zetten de series op een rij die alvast aangekondigd zijn!

VANAF 1 APRIL
THE INFORMANT: The Informant speelt zich af in 1985, achter het IJzeren Gordijn. Geri vertrekt naar de universiteit, waar hij uitkijkt naar het ontmoeten van meisjes, vieren van feestjes. Maar hij voegt zich bij de groep radicalen van Száva en draagt een geheim bij zich. Hij spioneert voor de veiligheidsidenst, om zijn broer te redden.

THE THAW: The Thaw is een nieuwe misdaadserie met emotionele drama-elementen, over een politieagente die "“ midden in haar eigen diepe crisis, veroorzaakt door de zelfmoord van haar man "“ een zaak wordt toegewezen waarin het leven van een baby die in macabere omstandigheden is geboren op het spel staat.

VANAF 4 APRIL
THE INVISIBLE PILOT: Deze driedelige miniserie is het verhaal van een ogenschijnlijk gelukkige echtgenoot en vader. Geheel onverwacht springt hij in 1977 van een brug. Tot men erachter komt dat hypnose, geheime identiteiten en een gevaarlijk dubbelleven met zijn zelfdoding te maken heeft.

VANAF 7 APRIL
TOKYO VICE: Een Westerse journalist werkt voor een tijdschrift in Tokyo. Hij neemt het op tegen een van de meest machtige misdaadbazen van de stad.

VANAF 8 APRIL
A BLACK LADY SKETCH SHOW (seizoen 3): Deze verhalende serie speelt zich af in een grenzeloze magische realiteit vol dynamische, hilarische personages en beroemde gasten. De show presenteert sketches uitgevoerd door een kerncast van zwarte vrouwelijke komieken.

VANAF 21 APRIL
THE FLIGHT ATTENDANT (seizoen 2): Hoe het leven in een nacht kan veranderen. Stewardess Cassandra Bowden wordt met een kater wakker in haar hotelkamer in Bangkok. Naast haar ligt een dood persoon, maar ze heeft geen idee wat er gebeurd is.

VANAF 24 APRIL
THE BABY: Natasha is woedend. Haar beste vrienden hebben allemaal een kind. Maar zijzelf heeft er geen. Tot ze er plotseling een vindt en haar leven dramatisch implodeert en verwordt tot een surrealistische horrorserie.

BARRY (seizoen 3): Bill Hader speelt Barry, een depressieve huurmoordenaar uit het Midwesten die tijdens een klus in LA in een gemeenschap van acteerstudenten terechtkomt. Hij wil een nieuw leven beginnen, maar zijn criminele verleden laat hem niet los.

VANAF 25 APRIL
WE OWN THIS CITY: Het verhaal van de opkomst en de ondergang van het Baltimore Police Department-team de Gun Trace Task Force.

NOG GEEN DATUM BEKEND
ONE PERFECT SHOT: In deze serie van producent Ava DuVernay, die geïnspireerd is op het gelijknamige en populaire Twitter-account, leggen beroemde regisseurs uit hoe ze tot hun perfecte shot gekomen zijn in een film.

GENTLEMAN JACK (seizoen 2): Het waargebeurde verhaal van de Engelse grondbezitter Anne Lister vormde de inspiratie voor deze HBO-dramaserie. Ze erft Shibden Hall en probeert het nieuw leven in te blazen door een vrouw te nemen, een gewaagde stap in die tijd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.