search
'Star Trek: Picard' heeft een plotgat met een opmerkelijke oplossing
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard' heeft een plotgat met een opmerkelijke oplossing

De makers van Star Trek: Picard geven antwoord op een vraag van fans.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een van de twee showrunners van Star Trek: Picard seizoen 2 legt uit waarom Guinan haar goede en geliefde vriend Jean-Luc niet herkent in het jaar 2024.

Tijdreizen wordt al sinds Captain Kirk, Spock en de bemanning van de Enterprise op verschillende avonturen in het verleden gingen gebruikt in de franchise. Star Trek: Picard seizoen 2 duikt in het verre verleden om een duistere toekomst te repareren als gevolg van het handelen van de enigmatische Q.

Star Trek: Picard seizoen 2
Wat er precies veranderd is in Star Trek: Picard weten we nog niet, maar Q heeft een moment in de menselijke geschiedenis veranderd, waardoor er een duistere toekomst ontstaat.

Daarin is een belangrijke rol weggelegd voor de El-Aurian Guinan. Dat is niet de Guinan die je je herinnert uit de serie The Next Generation, maar een jongere variant (zij wordt door Ito Aghayere gespeeld en dus niet door Whoopi Goldberg). Ze herkent Jean-Luc niet. Maar de twee hadden elkaar al ontmoet.

Picard reisde in de tweedelige aflevering Time's Arrow terug naar eind jaren 1800 en ontmoette daar Guinan (en schrijver Mark Twain). Terry Matalas vertelt dat Star Trek: Picard zich in een alternatieve tijdlijn afspeelt en dat het daarom geen plotgat is:

"Deze Guinan kan zich Picard niet herinneren, want in deze alternatieve tijdlijn is TNG-aflevering Time's Arrow nooit gebeurd. Want er was geen Federation, dus vonden die gebeurtenissen niet op dezelfde wijze plaats. Er bestaat geen eerdere relatie. Maar ze reisde waarschijnlijk wel naar de Aarde en zoals we weten, was ze daar best een tijdje. Dus is deze Guinan anders, al voelt ze wel dat er iets mis is. Ze heeft een soort tijd-ziekte, als gevolg van het handelen van Q."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen