search
Gillian Anderson vertelt hoe 'The X-Files' terug zou kunnen keren
Series / Nieuws

Gillian Anderson vertelt hoe 'The X-Files' terug zou kunnen keren

De serie had even geleden nog een wat minder succesvolle revival.

De serie The X-Files mag gezien worden als een van de succesvolste series ooit gemaakt. De eerste reeks verscheen van 1993 tot en met 2001 en er waren ook succesvolle bioscoopfilms in 1998 en 2008.

Na de wat minder succesvolle spin-off The Lone Gunmen (2001) was er de revival met twee seizoenen in 2016 tot en met 2018. Heel sterk was die reeks niet. Nu heeft Dana Scully-actrice Gillian Anderson aangegeven wat er moet gebeuren om haar weer terug te krijgen voor met X-Files.

Compleet nieuwe start
"Het voelt gewoon als zo'n oud idee. Ik heb het gedaan, ik heb het zoveel jaren gedaan, en het eindigde met zo'n ongelukkige noot," vertelde Anderson aan Variety.

"Om er zelfs maar over te beginnen [over een ander seizoen]. Er zou er een hele nieuwe reeks schrijvers moeten komen." aldus Anderson. "Het stokje zou overgedragen moeten worden om het nieuw en vooruitstrevend te laten aanvoelen."

De grote vraag is of de franchise sowieso kans maakt om terug te keren. Naast Anderson zou minimaal Fox Mulder-acteur David Duchovny aangehaakt moeten worden.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen