Gillian Anderson had meerdere breakdowns op de set van 'The X-Files'

Meerdere breakdowns bij The X-Files

Gillian Anderson had het niet altijd even gemakkelijk tijdens de opnames van hitserie The X-Files.

Jim Pedd, 3 juni 2021 om 13:14

Actrice Gillian Anderson blijkt het zwaar gehad te hebben tijdens de opnames van de serie The X-Files. Vooral tijdens de eerste negen seizoenen had ze het zwaar.
Na de opnames van elk van de seizoenen, moest de actrice zich distantiëren van de serie en even goed tot rust komen. Dat verklaart wellicht ook waarom ze na elf seizoenen klaar is met de rol van Dana Scully en een terugkeer er wat haar betreft niet meer in zit.

Breakdowns ervaren
"Ik had die ervaring zeker tijdens het maken van negen seizoenen van The X-Files. Ik had een paar mini breakdowns tijdens die opnames en uiteindelijk kon ik er niet over praten, het niet zien, er niet naar kijken, echt helemaal niets," aldus Anderson.

"Ik moest mij elke keer weer onderdompelen in theater in een ander land. En daarna, na een tijdje, kon ik het weer omarmen, maar zodra ik het begon te omarmen voelde ik mij altijd alsof ik mijzelf te veel moest scheiden van wie ik was. Als je je zo diep in iets onderdompelt als wij dat moesten tijdens die opnames, is dat niet zonder gevolgen. Natuurlijk zijn er gevolgen."

Anderson wist na The X-Files ook niet of ze nog terug zou willen keren. "In Londen kon je tenminste wisselen tussen theater en televisie en dat was altijd mijn droom."

Duidelijk is dat The X-Files zonder Anderson niet terugkeert. Dat liet maker Chris Carter recent nog eens weten.
Bron: ComicBook

Lees meer over: The X Files, Chris Carter, FOX, Gillian Anderson, David Duchovny

Informatie over de serie: The X-Files

Populair nieuws