search
Grote tegenslag in miljoenenrechtszaak rond 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Grote tegenslag in miljoenenrechtszaak rond 'The Walking Dead'

Er woedt een rechtszaak rond The Walking Dead, die nog grote gevolgen kan hebben.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De aankomende strijd tussen Robert Kirkman en de andere producenten van The Walking Dead, versus AMC, over het delen van de omzet van de televisieserie, lijkt een grote stap gemaakt te hebben. Maar niet de kant van de producenten op.

Een rechter in Los Angeles, van de hoge rechtbank, besloot dat Kirkman en de andere producenten met betrekking tot hun contracten geen gelijk hadden. Zij vonden namelijk dat ze oneerlijke contracten hadden, waar de rechter het dus niet mee eens was en de basis van de hele zaak weg lijkt te vallen.

The Walking Dead-rechtszaak
Kirkman en producenten Glen Mazzara, Gale Anne Hurd en David Alpert noemen zichzelf slachtoffers van 'Hollywood-accounting'. Met The Walking Dead besloot AMC de serie te produceren via zijn eigen studio, in plaats van hem in licentie te geven aan een studio van buitenaf.

Kirkman en de andere producenten stellen dat zij als gevolg daarvan te lage bedragen hebben gekregen voor hun werk.

In 2020 werd al beoordeeld dat de contracten niet misleidend zijn en nu stelt een nieuwe rechter dus dat het contract helemaal niet zo vreselijk was als gesteld wordt. Er is geen misbruik vanuit AMC en dus lijkt het erop dat Kirkman en de andere producenten geen gelijk gaan krijgen.

Er woedt nog een rechtszaak rond The Walking Dead van Frank Darabont, de oorspronkelijke producent.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen