search

Ons nieuws van zondag 3 april 2022

'Moon Knight' moet nog helemaal doorslaan
Series / Nieuws

'Moon Knight' moet nog helemaal doorslaan

In aflevering 5 en 6 wordt Moon Knight volstrekt gestoord, horen we van de makers.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Volgens hun regisseur zijn de laatste twee afleveringen van Moon Knight duisterder en gestoorder dan de rest van de serie.

Het Marvel Cinematic Universe draait nog meer dan eerst op volle toeren, met nieuwe series en films. Disney+ brengt ons de televisieseries, waarvan half vorige week de nieuwste te zien was: Moon Knight. Het was een gewelddadig en bruut geheel. In de pilot zagen we al hoe Steven Grant veranderde in een brute held die keihard bleek te kunnen vechten.

Moon Knight is duister
Tijdens een interview met Deseret News vertelde regisseur Mohamed Diab dat afleveringen vijf en zes duisterder zijn dan de rest van de serie.

Dat werd eerder ook al benoemd door Justin Benson en Aaron Moorhead, die afleveringen twee en vier van Moon Knight egisserden. Moorhead claimde dat de laatste twee toevoegingen "sterk hun eigen individuele persoonlijkheid hebben".

Diab stelde dat fans zich vooral zoveel mogelijk moeten laten verrassen door de televisieserie en elke aflevering weer nieuw in moeten gaan.

Moon Knight voegt elke woensdag een nieuwe aflevering toe aan Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Avatar: The Last Airbender' van Netflix gaat zijn belofte inlossen
Series / Featured

'Avatar: The Last Airbender' van Netflix gaat zijn belofte inlossen

Er lijkt Netflix alles aan gelegen te zijn om van Avatar: The Last Airbender een succes te maken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De live-action reboot van Nickelodeon-serie Avatar: The Last Airbender heeft nieuwe details onthuld, die fans gerust zouden moeten stellen.

Avatar: The Last Airbender wordt nu in live-action gemaakt door Netflix. In eerste instantie waren bedenkers Bryan Konietzko en Michael Dante DiMartino betrokken, maar zij stapten op om hun eigen filmstudio te beginnen voor Nickelodeon. Die filmstudio (Avatar Studios) werkt nu aan eigen projecten.

Avatar: The Last Airbender-serie
Netflix-serie Avatar: The Last Airbender is de tweede keer dat gepoogd wordt het geheel naar live-action te vertalen.

De eerste keer ging dat niet heel soepel, toen M. Night Shyamalan hoopte een trilogie te lanceren. maar het werd een rommeltje dat visueel niet eens aantrekkelijk bleek. Tot 2018, toen Netflix de live-action reboot aankondigde, was het zelfs de dood van de franchise-ambities.

Begrijpelijkerwijs maken fans zich nu zorgen over Avatar: The Last Airbender. Maar dat is niet nodig.

Paul Sun-Hyung Lee, die Uncle Iroh speelde, onthulde namelijk dat er acht afleveringen van elk een uur gemaakt worden in het eerste seizoen. Dat belooft meer ruimte voor het verhaal om te ademen, want precies dat was iets waar de live-action film de mist in ging.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' brengt leuk personage terug
Series / Nieuws

'The Mandalorian' brengt leuk personage terug

Frog Lady mag weer schitteren in het komende nieuwe seizoen van The Mandalorian.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Mandalorian wordt later dit jaar verwacht op Disney+. De opnames van het derde seizoen zijn namelijk afgerond, waarmee nu vooral de visuele effecten (en dat zijn er nogal wat) gemaakt moeten worden.

We weten nog maar weinig over de serie, al druppelen de laatste tijd langzaamaan nieuwe details naar buiten. Zo is bekend dat Christopher Lloyd zich bij The Mandalorian voegt, in een nog onbekende rol. Verder weten we nu dankzij Misty Rosas, die de rol van Nick Nolte's Kuill én Frog Lady speelde in het tweede seizoen van The Mandalorian, dat ze terug is in het tweede seizoen.

The Mandalorian-beeld
Rosas deelde namelijk op haar Instagram-pagina een foto van zichzelf in een t-shirt van het derde seizoen van The Mandalorian. The Direct deelde de foto, die vervolgens door de actrice verwijderd werd.

Aangezien Rosas alleen te zien is geweest als verschillende aliens in de serie, is de kans aanwezig dat ze iemand anders speelt.

Maar de hoop is natuurlijk dat Rosas weer terug is als Frog Lady. Vorige week nog deelde ze art op Instagram van Frog Lady en Grogu.

Bekijk op instagram


Fans hebben al enige tijd niets meer gehoord over The Mandalorian. Het is hopen dat volgende maand tijdens May the 5th, details gedeeld worden.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Katja Herbers in duistere trailer 'Evil' seizoen 3
Series / Trailer

Katja Herbers in duistere trailer 'Evil' seizoen 3

Ook met Mike Colter, Aasif Mandvi, Michael Emerson, Cristine Lahti en Kurt Fuller.

Paramount+ heeft een premièredatum van 12 juni vastgesteld voor het derde seizoen van Robert en Michelle King's populaire, duistere, komische bovennatuurlijke drama Evil. De serie komt van de makers van The Good Wife.

De Nederlandse actrice Katja Herbers (Westworld, The Leftovers) heeft de hoofdrol in de serie en er zijn ook rollen voor onder meer Mike Colter, Aasif Mandvi, Michael Emerson, Cristine Lahti en Kurt Fuller.

Evil volgt een sceptische vrouwelijke psycholoog, een priester in opleiding en een aannemer terwijl ze de historie van de kerk met onverklaarbare mysteries onderzoeken.

Duistere trailer voor seizoen 3
Het nieuwe seizoen begint met David en Kristen die door hun beladen nieuwe realiteit navigeren, Ben wendt zich tot zijn zus voor hulp, en ze worstelen allemaal met Davids betrokkenheid bij een spionage-eenheid binnen de katholieke kerk.

In Nederland kijk je Evil de op streamingdienst Videoland. e vraag is nog of seizoen drie gelijk te volgen is. Dat weten we dus vanaf 12 juni.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto's uit 'Black Bird' met topacteurs
Series / Foto's

Eerste foto's uit 'Black Bird' met topacteurs

Taron Egerton en Paul Walter Hauser spelen de hoofdrollen in de serie van Apple TV+.

De eerste foto's uit de Apple TV+-miniserie Black Bird staan online. De zesdelige psychologische thriller van Dennis Lehane heeft hoofdrollen voor Taron Egerton, Paul Walter Hauser, Greg Kinnear en Ray Liotta.

Geïnspireerd door actuele gebeurtenissen speelt Egerton de zoon van een gevangengenomen politieman die een keuze wordt geboden nadat hij is veroordeeld voor drugshandel.

Hij kan zijn tien jaar uitzitten in een minimaal beveiligde gevangenisstraf zonder kans op vervroegde vrijlating, of een maximaal beveiligde gevangenis binnengaan voor crimineel gestoorden. Daar moet hij bevriend raken met een vermoedelijke seriemoordenaar (Hauser) en een bekentenis doen laten afleggen voordat de man in beroep gaat.



Oscar-genomineerde Michael R. Roskam (Bullhead, The Drop) regisseert de eerste drie afleveringen en is uitvoerend producent samen met Lehane, Egerton en anderen. Jim McKay en Joe Chappelle regisseren ook afleveringen.

De eerste twee afleveringen verschijnen op vrijdag 8 juli, gevolgd door wekelijkse releases.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gelekt: Grote clash in nieuwe Star Wars-serie
Series / Nieuws

Gelekt: Grote clash in nieuwe Star Wars-serie

In Obi-Wan Kenobi krijgen we weer flinke lichtzwaardgevechten te zien.

Voor wie dol is op de bredere Star Wars-franchise kijkt waarschijnlijk behoorlijk uit naar de nieuwe serie Obi-Wan Kenobi van Disney+. We zien namelijk wat er met het personage gebeurt tussen de originele trilogie en de prequelfilms. Let op: SPOILERS!

Wat de meeste fans waarschijnlijk het meest zal aanspreken is het verhaal dat er zal zijn tussen Obi-Wan Kenobi van acteur Ewan McGregor en Darth Vader van Hayden Christensen.

Eerder werd al bekend dat er (minimaal) twee actiescènes met lichtzwaardgevechten zijn tussen de twee bekende Star Wars-figuren. Via onderstaande link zie je op Reddit een gelekte video vanaf de set waarin we Darth Vader en Obi-Wan Kenobi tegenover elkaar zien staan.

Er is een lichtzwaardduel tussen beide heren en aan het einde zien we hoe Darth Vader zijn Force-kracht inzet, ten nadele van de bekende Jedi-meester.

Check de gelekte video op Reddit en vanaf 27 mei zie je de complete serie op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan van 'Top Boy'? Check dan deze 3 topseries op Netflix
Series / Featured

Fan van 'Top Boy'? Check dan deze 3 topseries op Netflix

Top Boy scoort goed op Netflix, dus kijken we eens naar alternatieven.

Top Boy is weer te zien op Netflix. De serie doet het goed, zodanig dat de show zelfs op de tweede plek staat in de lijst met best bekeken titels van de week. Daarom kijken we deze week naar soortgelijke series die zeker de moeite van het streamen waard zijn als je al klaar bent met het nieuwe seizoen van Top Boy, of gewoon zoekt naar nieuwe series die erop lijken.

De serie Top Boy draait om twee doorgewinterde drugsdealers die terugkeren naar de straten van Londen. Daar zoeken ze naar geld en macht, maar hun pogingen dat te verkrijgen loopt tegen problemen als een meedogenloze oplichter het op hen voorzien heeft.

Drie toffe tips
Voor onze tips van deze week hebben we gezocht naar soortgelijke titels op Netflix. Zodoende dat we de spin-off Top Boy: Summerhouse tippen, maar ook de duistere serie Snabba Cash en de opvallende en toch wat afwijkende serie Caïd.

Top Boy: Summerhouse : In deze rauwe, gestileerde dramaserie drijven twee Londense drugdealers hun lucratieve handel in een arme flatwijk in Noord-Londen.

Snabba Cash: De levens van een ambitieuze zakenvrouw, een charmant bendelid en een tiener met problemen botsen tijdens een wanhopige en sinistere zoektocht naar rijkdom.

Caïd: De spanning loopt op in deze serie met pseudoauthentiek beeldmateriaal als twee filmmakers een bendegebied binnendringen om een videoclip voor een rapper op te nemen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze serie is niet te verslaan op Netflix
Series / Featured

Deze serie is niet te verslaan op Netflix

Bridgerton blijft goed scoren op Netflix als we de kijkcijfers weer zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix heeft weer een mooie week achter de rug. Er debuteerde weliswaar geen al te grote nieuwe serie afgelopen week, maar met Bridgerton blijft men een succes hebben qua kijkcijfers.

De serie bleek afgelopen week al een groot succes te boeken met zijn tweede seizoen en had de best bekeken reeks afleveringen in de geschiedenis van Engelstalige Originals op de streamingdienst. Maar er zijn meer series in de top drie.

De meest bekeken series op Netflix
In Nederland genoten kijkers nog altijd het allermeest van Bridgerton. De tweede reeks staat ook deze week weer bovenaan het lijstje. Maar de nummer twee is de serie Top Boy, en de nummer drie wederom Taboo. Die oude serie met Tom Hardy in de hoofdrol blijft klaarblijkelijk goed scoren!

Hieronder volgt de volledige top drie.

1. Bridgerton: Acht hechte broers en zussen van de familie Bridgerton zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society. Geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.

2. Top Boy: Twee doorgewinterde drugsdealers keren terug naar de straten van Londen, maar hun jacht op geld en macht wordt bedreigd door een jonge, meedogenloze oplichter.

3. Taboo: Een lang dood gewaande avonturier keert terug naar Londen om de dood van zijn vader te wreken. Hij krijgt echter te maken met de Oost-Indische Compagnie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topdrukte bij Prime Video met veel nieuwe series
Series / Featured

Topdrukte bij Prime Video met veel nieuwe series

Prime Video voegde deze week behoorlijk wat nieuw materiaal toe aan zijn aanbod.

Het was een mooie en drukke week op Prime Video met nieuwe content. We zetten alle toevoegingen aan de streamingdienst van deze week voor je op een rij.

Million Dollar Island (S01E04): De eerste tropische buien naderen Million Dollar Island en niet alle kampen blijken daarop voorbereid te zijn. Een aantal bewoners overtreedt de regels en dit blijft niet zonder gevolgen. De bewoners leren elkaar intussen steeds beter kennen. De maskers gaan af en dat levert zowel prachtige als heftige momenten op.

Million Dollar More (S01E04): Samen met presentator Giel de Winter, psycholoog Jaap van Ginneken, bekende gast Dave Roelvink en de kandidaten kijken we terug op aflevering 4: De eerste tropische buien naderen Million Dollar Island en niet alle kampen blijken daarop voorbereid te zijn. Een aantal bewoners overtreedt de regels en dit blijft niet zonder gevolgen. De bewoners leren elkaar intussen steeds beter kennen.

This Is Us (S06E04): Jack gaat naar Ohio.

Star Trek: Picard (S02E05): Picard ontdekt dat een belangrijk persoon uit zijn verleden een belangrijk onderdeel kan zijn van de afwijking in de tijdlijn. Q blijft de tijdlijn manipuleren en toont interesse in dr. Adam Soong. Seven en Raffi proberen Rios op gedurfde wijze te redden, terwijl Jurati wordt geconfronteerd met de gevolgen van haar deal met de Borg-koningin.

El Internado: Las Cumbres (seizoen 2): Na een mislukte ontsnappingspoging verdwijnt Manuel in het bos door de hand van een mysterieuze man met een ravenmasker. Ondanks dat ze onder een streng regime leven, blijven Paul, Amaia en hun vrienden zonder ophouden naar hem zoeken. Tijdens hun omzwervingen ontdekken ze dat de oude loge die in het bos huisde, het Ravennest, nog steeds misdaden pleegt en dat het Internaat meer is dan alleen een school.

Chicago Med (seizoen 1-4): Wanneer er levens op het spel staan, kun je vertrouwen op de toegewijde artsen, verpleegkundigen en medewerkers van Chicago's drukste traumacentrum. In het meeslepende tweede seizoen van Chicago Med, zetten grote veranderingen de spoedeisende hulp op een emotionele ramkoers.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote tegenslag in miljoenenrechtszaak rond 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Grote tegenslag in miljoenenrechtszaak rond 'The Walking Dead'

Er woedt een rechtszaak rond The Walking Dead, die nog grote gevolgen kan hebben.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De aankomende strijd tussen Robert Kirkman en de andere producenten van The Walking Dead, versus AMC, over het delen van de omzet van de televisieserie, lijkt een grote stap gemaakt te hebben. Maar niet de kant van de producenten op.

Een rechter in Los Angeles, van de hoge rechtbank, besloot dat Kirkman en de andere producenten met betrekking tot hun contracten geen gelijk hadden. Zij vonden namelijk dat ze oneerlijke contracten hadden, waar de rechter het dus niet mee eens was en de basis van de hele zaak weg lijkt te vallen.

The Walking Dead-rechtszaak
Kirkman en producenten Glen Mazzara, Gale Anne Hurd en David Alpert noemen zichzelf slachtoffers van 'Hollywood-accounting'. Met The Walking Dead besloot AMC de serie te produceren via zijn eigen studio, in plaats van hem in licentie te geven aan een studio van buitenaf.

Kirkman en de andere producenten stellen dat zij als gevolg daarvan te lage bedragen hebben gekregen voor hun werk.

In 2020 werd al beoordeeld dat de contracten niet misleidend zijn en nu stelt een nieuwe rechter dus dat het contract helemaal niet zo vreselijk was als gesteld wordt. Er is geen misbruik vanuit AMC en dus lijkt het erop dat Kirkman en de andere producenten geen gelijk gaan krijgen.

Er woedt nog een rechtszaak rond The Walking Dead van Frank Darabont, de oorspronkelijke producent.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Avatar: The Last Airbender' krijgt grootse actie
Series / Nieuws

'Avatar: The Last Airbender' krijgt grootse actie

Een van de castleden van de serie Avatar: The Last Airbender hint op de actie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Avatar: The Last Airbender-franchise gaat een mooie toekomst tegemoet. Avatar Studios werkt aan een nieuwe reeks animatieprojecten en Netflix komt met een live-action verfilming van de serie die de franchise lanceerde.

Tijdens de televisieserie vochten Uncle Iroh en Fire Lord Ozai nooit direct met elkaar en zagen we bovenal hoe Iroh voor zijn heethoofdige neefje Prince Zuko zorgde. Maar nu lijkt het erop dat hij meer te doen krijgt.

Avatar: The Last Airbender
Acteurs Paul Sun-Hyung Lee (Iroh) en Daniel Dae Kim (Ozai) lijken namelijk samen een scène opgenomen te hebben. En niet zomaar een, maar een keihard gevecht.

De televisieserie van Netflix is al best een tijd bezig met de opnames, maar ver is men nog niet om te laten zien hoe het allemaal geworden is.

Avatar: The Last Airbender heeft rollen voor Gordon Cormier als Aang the Avatar, Kiawentiio Tarbell als Katara, Ian Ousley als Sokka, Dallas Liu als Zuko, Elizabeth Yu als Azula, Maria Zhang als Suki, Ken Leung als Commander Zhao, Lim Kay Siu als Gyatso, Yvonne Chapman als Avatar Kyoshi, Tamlyn Tomita als Yukari, en Casey Camp-Horinek als Gran Gran.

Het is nog niet bekend wanneer de Avatar: The Last Airbender-serie te zien is.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' brengt gruwelschurk terug
Series / Nieuws

'The Walking Dead' brengt gruwelschurk terug

Samantha Morton mag weer in de huid van de gruwelijke Alpha kruipen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Tales of the Walking Dead brengt Samantha Morton terug als de Whisperers-leider Alpha. AMC brengt The Walking Dead tot een einde met het elfde seizoen.

Maar de serie mag dan wel het einde zijn genaderd, dat geldt allerminst voor de franchise. Er zijn veel plannen om nieuwe spin-off series te maken, waaronder eentje die komende zomer gelanceerd moet worden. Dat is de serie Tales of the Walking Dead, die elke aflevering weer een compleet nieuw verhaal zal vertellen.

Tales of the Walking Dead
Er is nog weinig zeker over de verhalen van Tales of the Walking Dead. Maker en producent Scott M. Gimple heeft wel al eens gezegd dat de serie oude gezichten terugbrengt en nieuwe verhalen zal vertellen.

Tot nu toe is AMC geheimzinnig gebleven over welke personages een kans zouden krijgen om terug te keren voor Tales of the Walking Dead. Maar fans weten nu dat ook Alpha terug is, gespeeld door actrice Morton.

Zij is de leider van de Whisperers, en voert de gruwelijke groep aan. Zij doodden meerdere hoofdpersonen in seizoen 9 en 10 van de televisieserie, waaronder Henry, Tara en Enid.

Daarom lanceerde Carol in de serie een plan om Alpha te vermoorden, wat slaagde dankzij Negan. Tales of the Walking Dead is deze zomer te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Moon Knight' wordt keihard aangepakt door kijkers
Series / Nieuws

'Moon Knight' wordt keihard aangepakt door kijkers

Moon Knight wordt gereviewbombed door ontevreden kijkers over bepaalde standpunten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Marvel-serie Moon Knight heeft last van review-bombing op IMDb. Dat komt door een heel specifiek moment in de eerste aflevering van de serie.

Gewoonlijk gebeurt zoiets omdat fans het bijvoorbeeld oneens zijn met de manier waarop een project omgaat met het canon. Maar in dit geval komt het doordat een personage de Armeense genocide erkent. Een pijnlijke reactie van sommige fans.

Moon Knight-kritiek
Moon Knight volgt de titelheld die het opneemt tegen cultleider Arthur Harrow. Die associeert zich met de Egyptische godin Ammit. In de eerste aflevering benoemd Harrow een aantal gruwelijke gebeurtenissen die voorkomen hadden kunnen worden door Ammit.

Een daarvan is de Armeense genocide. Die vond plaats tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen het Ottomaanse Rijk besloot meer dan 1 miljoen Armenen de Syrische woestijn in te laten marcheren. Het is een gebeurtenis die door de Turkse overheid gezien wordt als een legitieme handeling, maar 31 landen (waaronder de Verenigde Staten) zien dat anders en hebben het officieel als een genocide erkend.

Moon Knight krijgt doordat er besloten is de gruwelijke gebeurtenis te benoemen, ook heel wat reacties op IMDb. Turkse burgers die de genocide niet erkennen bombarderen de website met ontkenningen van de gruwelen.

Oscar Isaac heeft ook gereageerd en roept fans op positieve reacties te plaatsen om zo de negatieven te bevechten.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de meest populaire 'Star Wars'-serie ooit
Series / Nieuws

Dit is de meest populaire 'Star Wars'-serie ooit

The Mandalorian doet het nog altijd beter dan andere series in de franchise.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Mandalorian blijft dominant wat de kijkcijfers betreft op Disney+. De Original is de serie die Disney+ hielp lanceren in 2019.

Het was de eerste live-action Star Wars-serie. The Mandalorian draait om de reis van Din Djarin en Grogu, die we al twee seizoenen kunnen volgen. Bovendien zijn de opnames van hun derde seizoen samen net afgerond en kunnen we vermoedelijk in de loop van december genieten van nieuwe afleveringen.

The Mandalorian
Inmiddels zijn er twee live-action Star Wars-series te zien geweest. Uit een nieuw bericht van The Hollywood Reporter blijkt dat The Mandalorian de winnaar is van de twee.

Maar dat niet alleen: The Mandalorian is ook de meest succesvolle serie tot nu toe van Disney+. Hij deed het zelfs beter dan Loki. Gek is dat ergens niet, want Loki had in totaal zes afleveringen, waar The Mandalorian er acht per seizoen heeft.

Er wordt nu druk gewerkt aan heel wat andere Marvel- en Star Wars-series voor Disney+. De vraag is dus echt hoe lang The Mandalorian vast kan houden aan zijn titel.

De aankomende Obi-Wan Kenobi-serie lijkt een goede kanshebber voor de titel.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.