search
'House of the Dragon' is echt heel duister
Series / Nieuws

'House of the Dragon' is echt heel duister

Tom Glynn Carney vertelt dat House of the Dragon heel duister wordt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een paar dagen geleden onthulde HBO enkele omschrijvingen van hoofdpersonen in de serie House of the Dragon. Nu vertelt een van de castleden over de serie.

House of the Dragon draait om de Dance of the Dragons, een brute burgeroorlog die Westeros zo'n tweehonderd jaar voor Game of Thrones dreigde te verscheuren. Personages als Rhaenyra Targaryen en Alicent Hightower hebben tot nu toe veel aandacht gekregen. Maar er zitten meer personages in de serie!

House of the Dragon-onthulling
Neem Aegon II Targaryen, de eerstgeboren zoon van Alicent Hightower en King Viserys Targaryen. Als zijn vader overlijdt, is hij de leider van een van de twee grote facties die strijden om de Iron Throne. De andere wordt aangevoerd door zijn oudere halfzus Rhaenerys.

Aegon begint als een van de bijpersonages en zijn moeder Alicent en haar adviseurs leiden de strijd. Maar hij is desalniettemin een belangrijke figuur die gespeeld wordt door de Engelse acteur Tom Glynn-Carney.

"Het is een van de meest duistere rollen die ik gespeeld heb," onthulde Glynn-Carney. "Het is een erg, erg complex personage. De ene minuut ga je van hem houden, de andere haat je hem. Ik hou wel van dat aspect van de rol. Het is moeilijk te spelen, maar op veel manieren enorm belonend."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen