search

Ons nieuws van woensdag 6 april 2022

Nieuwe serie Netflix is een grote hit
Series / Nieuws

Nieuwe serie Netflix is een grote hit

Bridgerton seizoen twee wordt helemaal grijs gedraaid op de streamingdienst.

Eind maart verscheen het tweede seizoen van de dramaserie Bridgerton op Netflix. En nu is duidelijk dat er heel wat mensen op het vervolg afstemmen. Er worden namelijk kijkersrecords verbroken.

De serie vestigde eerder een Netflix-record voor het meest bekeken debuut op de streamingdienst in de eerste vier weken, maar dat record werd een paar maanden later door Squid Game verbroken.

Bizar aantal kijkers
Volgens Netflix leverde Bridgerton seizoen twee de grootste enkele week streaming op voor alle Engelstalige series in de geschiedenis van de dienst. Van 28 maart tot 3 april keken Netflix-abonnees van over de hele wereld meer dan 251 miljoen uur naar het tweede seizoen.

Het seizoen dat het dichtst in de buurt komt in de Top 10 van de week, werd iets meer dan 53 miljoen uur bekeken. Dat is Bridgerton seizoen 1. De twee seizoenen van Bridgerton werden in slechts één week tijd meer dan 300 miljoen uur gestreamd, over de hele wereld.



De complete twee seizoenen vind je nu op Netflix met in totaal zestien afleveringen.
Een korte synopsis voor seizoen twee: Plicht, verlangen en schandaal botsen als burggraaf Anthony Bridgerton besluit te trouwen, maar zijn gelijke ontmoet in de koppige grote zus van zijn beoogde bruid. En hieronder de eerder verschenen trailer.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Black Widow'-acteur hint naar terugkeer in MCU
Series / Nieuws

'Black Widow'-acteur hint naar terugkeer in MCU

Black Widow-acteur O-T Fagbenle maakt mogelijk een terugkeer naar het Marvel Cinematic Universe.

Acteur O-T Fagbenle speelde het personage Rick Mason in de recente Black Widow-film. Onlangs heeft hij aangegeven dat zijn samenwerking met Marvel mogelijk nog niet voorbij is, en dat hij dus terug kan keren naar het MCU.

Hoe de terugkeer van O-T Fagbenle naar het MCU er precies uit zou zien, is onduidelijk. Een vervolg op Black Widow lijkt er niet te komen, dankzij de gemixte reacties en een gematigd commercieel succes. Vergeleken met Spider-Man: No Way Home was Black Widow uit 2021 namelijk best een flop te noemen.

Rick Mason in het MCU
In een interview heeft Fagbenle gezegd dat zijn contract met Marvel niet perse een eenmalige deal is. Het personage, dat The Agent wordt genoemd in de comics, zou dus zomaar een terugkeer kunnen maken.

Volgens Fagbenle hoeven we echter geen directe adaptatie van het comic-personage te verwachten. Schrijver Eric Pearson van Black Widow heeft creatieve vrijheid gebruikt bij het maken van de film, waardoor het personage uit de comics amper herkenbaar is.

Om zich voor te bereiden op een mogelijke terugkeer in het MCU, is Fagbenle alvast begonnen met het doen van research: "Om eerlijk te zijn, ik ben begonnen met het lezen van de comics. Ik heb gesprekken gehad met Eric Pearson, wie een vriend van me geworden is, en hij is een genie en een geweldig persoon. In onze gesprekken merkte ik dat deze versie van Mason een pure Eric-creatie is. Ik keek dus wel naar het origineel, maar focuste me al snel op het personage dat Eric had gemaakt voor Black Widow."

Fagbenle hoopt dus vaker van de partij te zijn in toekomstige Marvel-films, maar het valt nog te bezien waar zijn personage in zou passen. Het verhaal van Natasha Romanoff is goed afgerond, dus een sequel maken op haar film lijkt niet in de plannen van Marvel voor te komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat we mogelijk in een 'Obi-Wan Kenobi' post-credit scene zien
Series / Nieuws

Wat we mogelijk in een 'Obi-Wan Kenobi' post-credit scene zien

Een nieuw gerucht vertelt ons wat we misschien in een post-credit scene van een Obi-Wan Kenobi aflevering te zien krijgen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Marvel-films staan er bekend om: post-credit scenes. Star Wars lijkt het ook steeds vaker te gaan doen. Zo onthulde de post-credit scene van The Mandalorian seizoen 2 het bestaan van The Book of Boba Fett, en lijkt er ook een dergelijke scene in een Obi-Wan Kenobi-aflevering te zitten.

Het gerucht suggereert dat aflevering 2 van Obi-Wan Kenobi eindigt met Obi-Wan die een jonge Leia Organa ontmoet, gevolgd door een post-credit scene waarin de iconische slechterik Darth Vader wakker wordt in een bacta tank nadat hij iets door de force heeft gevoeld.

Darth Vader in Obi-Wan Kenobi
Dat acteur Hayden Christensen als Darth Vader een terugkeer maakt in Obi-Wan Kenobi, was natuurlijk al langer bekend. Omdat we nog vrij weinig over het verloop van de serie afweten, wisten we nog niet wanneer de schurk zijn opwachting zou maken. Aan het einde van aflevering 2 is een realistische mogelijkheid.

Wat we wel weten over Darth Vader in Obi-Wan Kenobi, is dat hij niet de voornaamste vijand gaat zijn van Obi-Wan. In ieder geval niet aan het begin van de serie. Deze rol is weggelegd voor de Grand Inquisitor, tevens een formidabele tegenstander als we de trailer mogen geloven.

Obi-Wan Kenobi is een miniserie die uit slechts zes afleveringen bestaat. De eerste hiervan verschijnt 25 mei op Disney Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische actieserie met "‹"‹Jason Momoa in de maak
Series / Nieuws

Epische actieserie met "‹"‹Jason Momoa in de maak

De Aquaman-acteur gaat een belangrijke rol spelen in Chief of War.

Aquaman-acteur Jason Momoa wordt de uitvoerend producent van Chief of War voor Apple TV+. De spierbundel zal ook in de serie te zien zijn en hij zal de pen oppakken om mee te schrijven aan de scripts.

Momoa werkte eerder samen met de streamingdienst, aangezien hij een centrale rol heeft in de serie See.

Momoa wordt Chief of War
De serie Chief of War neemt de kijkers meer terug naar het Hawaï van 1795. De eilandnatie verkeert in staat van oorlog terwijl vier grote koninkrijken strijden om de macht. De legendarische krijger Ka'iana besloot om als visser te gaan leven in plaats van te dienen in het leger van Maui.

Dat idyllische bestaan "‹"‹zal echter niet lang duren als mensen hem identificeren als de uitverkoren leider die zal helpen vrede te bewerkstelligen na het langdurige conflict.

Verder is er nog niet veel bekend over Chief of War. Overigens verschijnt ook nog een derde seizoen van See op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grootse aankondiging voor 'Star Trek: Picard'
Series / Nieuws

Grootse aankondiging voor 'Star Trek: Picard'

Grote namen uit Star Trek: The Next Generation keren terug voor het laatste seizoen.

Voor het nog te verschijnen derde en laatste seizoen van Star Trek: Picard komt de bemanning van Enterprise-D weer bij elkaar. Het is nu bekend dat de zeven belangrijkste vaste castleden van Star Trek: The Next Generation in het seizoen te zien zullen zijn.

In een video van de Paramount+-service is onthuld dat acteurs LeVar Burton, Michael Dorn, Jonathan Frakes, Gates McFadden, Marina Sirtis en Brent Spiner allemaal hun rol weer zullen spelen, uiteraard naast Patrick Stewart.

Frakes en Sirtis verschenen al in het eerste seizoen, terwijl Spiner een terugkerend aandeel had in de serie. Burton, Dorn en McFadden keren na jaren weer terug voor hun personages.

Seizoen drie verschijnt begin 2023
De productie van dat derde seizoen werd een maand geleden aangekondigd. Heet seizoen zal naar verwachting begin 2023 in première gaan op Paramount+ in de VS en internationaal op Amazon Prime.

Het tweede seizoen van Star Trek: Picard is momenteel halverwege de uitzending van zijn tweede seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer opvallende scifi-serie 'Outer Range' met Avengers-acteur Josh Brolin
Series / Nieuws

Trailer opvallende scifi-serie 'Outer Range' met Avengers-acteur Josh Brolin

Mogelijk is dit wel een erg gave serie. Vorm je mening aan de hand van de trailer.

Prime Video werkt er hard aan om heel wat Originals online te zetten. Nu komt de streamingdienst met de scifi-serie Outer Range. De hoofdrol is voor de Oscar-genomineerde Josh Brolin. Check hieronder de volledige trailer.

Maar er zijn meer grote rollen. Zo zie je ook Imogen Poots (I Know This Much Is True), Lili Taylor (Perry Mason), Tamara Podemski (Four Sheets to the Wind), Lewis Pullman (Top Gun: Maverick), Tom Pelphrey (Ozark) en Noah Reid (Schitt's Creek).

Volledige trailer Outer Range
Het gedurfde en veelzijdige seizoen van Outer Range zal vanaf 15 april met twee afleveringen elke vrijdag op Prime Video te zien zijn.



Aan het begin van de serie zijn de Abbotts bezig met de verdwijning van schoondochter Rebecca. Ze worden nog verder op de rand van de afgrond geduwd wanneer de Tillersons (de opzichtige eigenaars van de nabijgelegen, op winst beluste ranch) hun land willen inpikken.

Een vroegtijdige dood van iemand in de gemeenschap zet een keten van spanningsvolle gebeurtenissen in gang, en problemen komen tot een hoogtepunt met de komst van een mysterieuze zwarte leegte in de westelijke weide van de Abbotts. Royal vecht om zijn familie te beschermen en door zijn ogen zien we hoe de tijd geheimen en verontrustende mysteries onthuld.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schurk uit 'Titans' seizoen vier onthuld
Series / Nieuws

Schurk uit 'Titans' seizoen vier onthuld

En die schurk ziet er op dit moment nog redelijk gewoontjes uit.

De eerste drie seizoenen van de DC-superheldenserie Titans werden sterk ontvangen en op dit moment wordt er gewerkt aan het vierde seizoen. In dat seizoen zal het personage Sebastian Sanger / Brother Blood zijn debuut maken, gespeeld door Joseph Morgan.

Het nieuwe seizoen van Titans is momenteel in productie en nu krijgen de fans eindelijk een eerste blik op het nieuwe personage van Morgan. De acteur zelf deelde een close-up van Brother Blood's alter-ego Sebastian Sanger.

Foto van Sebastian Sanger
Bij de foto plaatste hij de tekst: "Ontmoet Sebastian Sanger, een eenzame man die in een nachtploeg werkt met een doodlopende baan, dromend van ooit de wereld te veranderen."

Het is nog niet bekend wanneer Titans seizoen vier op HBO Max verschijnt. De eerste drie seizoenen kun je overigens kijken op Netflix. Iets met rechten.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volledige trailer HBO Max-serie 'The Flight Attendant' seizoen 2
Series / Trailer

Volledige trailer HBO Max-serie 'The Flight Attendant' seizoen 2

Sharon Stone is in het nieuwe seizoen van de partij als de moeder van Kaley Cuoco's Cassie Bowden.

HBO Max heeft de volledige trailer vrijgegeven voor het tweede seizoen van de komische spionage-thriller The Flight Attendant. Kaley Cuoco keert in het nieuwe seizoen terug als hoofdpersonage Cassie Bowden.

In het eerste seizoen zagen we hoe Cuoco's drankverslaafde stewardess wakker werd naast een dood lichaam (Michiel Huisman) in haar hotelkamer in Thailand.

Als ze probeert te achterhalen wat er precies is gebeurd, raakt ze verzeild in een reeks gebeurtenissen die zo uit een spionageboek lijken te komen. Ondertussen heeft ze ook nog eens te kampen met haar eigen psychologische trauma.

Een nieuw begin?
In de nieuwe reeks afleveringen is Cassie nuchter, woont ze in Californië en gaat ze uit met een nieuwe kerel (Santiago Cabrera). Ook denkt ze dat ze een compleet nieuwe persoon is die op weg is naar volledig herstel. En dit alles terwijl ze werkt voor de CIA.

Sharon Stone is aan de cast toegevoegd als de moeder van Cassie, en T.R. Knights rol als haar broer is ditmaal groter. De eerste twee afleveringen van The Flight Attendant worden op 21 april a.s. beschikbaar gesteld, gevolgd door één wekelijkse aflevering tot de finale op 26 mei.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zin in meer 'Squid Game'? Dan ga je dit niet leuk vinden
Series / Nieuws

Zin in meer 'Squid Game'? Dan ga je dit niet leuk vinden

Squid Game krijgt pas op zijn vroegst in 2024 een nieuw seizoen, laat zijn maker weten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Squid Game scoorde bizar goed op Netflix. In oktober meldde de streamingdienst dat 142 miljoen gebruikers hadden gekeken. Dat is maar liefst twee derde van het totaal!

Dat vereiste wel een tweede seizoen. Maar dat moet echt goed zijn. Bedenker Hwang Dong-hyuk werkt al sinds het succes van Squid Game seizoen 1 aan een vervolg en laat nu iets heel teleurstellends weten. De serie gaat pas eind 2024 verder.

Squid Game seizoen 2
"Ik moet werken aan seizoen twee. Hopelijk kan ik het tegen eind 2024 aan de fans laten zien," aldus de Zuid-Koreaanse schrijver en regisseur tijdens het MIPTV festival in Cannes.

Hij gaf toe pas drie pagina's van de scenario's geschreven te hebben, waarmee we dus nog echt wel even moeten wachten op het vervolg op zijn ultragewelddadige megahit.

Squid Game draait om deelnemers uit verschillende gemarginaliseerde delen van de maatschappij, die het tegen elkaar opnemen in een reeks traditionele Zuid-Koreaanse kinderspelletjes. De verliezers worden vermoord.

Hwang schreef de serie in 2009 als film, maar werd in 2016 door Netflix overtuigd een serie te maken in plaats van een film.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkcijfers 'Moon Knight' blijken nog beter dan gedacht
Series / Nieuws

Kijkcijfers 'Moon Knight' blijken nog beter dan gedacht

Moon Knight scoort heel goed bij de kijker, blijkt vandaag eens te meer.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De kijkcijfers van Moon Knight stellen bepaald niet teleur. Sterker nog: De eerste aflevering bleek de tweede best bekeken première van een Marvel Cinematic Universe-serie op Disney+ tot nu toe.

Moon Knight werd in 2019 tijdens de D23-expo aangekondigd. Het is de vijfde live-action Marvel Studios-serie voor Disney+. Eerdere series hadden herkenbare personages als Scarlet Witch, Falcon, Loki en Hawkeye. Desondanks scoort Moon Knight behoorlijk goed!

Moon Knight-kijkcijfers
Moon Knight heeft een hoofdrol voor Oscar Isaac in de rol van Marc Spector, a.k.a. Steven Grant. Hij is een man met een meervoudige persoonlijkheidsstoornis die gelooft dat hij krachten heeft gekregen van de Egyptische god van de maan, Khonshu.

Het is de eerste Marvel Studios-serie voor Disney+ die een volledig nieuwe cast en nieuw personage heeft en was zodoende een belangrijke test.

Die test lijkt dus wel geslaagd. Op Rotten Tomatoes is hij 'certified fresh' met een score van 87 procent bij critici en 94 procent bij het publiek. En volgens Samba TV keken 1,8 miljoen Amerikaanse huishoudens de eerste aflevering binnen vijf dagen na de lancering.

Dat is iets minder dan Loki met 2,5 miljoen kijkers, maar evenveel als The Falcon and the Winter Soldier. WandaVision (1,6 miljoen) en Hawkeye (1,5 miljoen) scoorden minder.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Angst van fans over 'Avatar: The Last Airbender' is volledig onterecht
Series / Nieuws

Angst van fans over 'Avatar: The Last Airbender' is volledig onterecht

De live-action Avatar: The Last Airbender-serie van Netflix gaat heus niet teleurstellen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Yvonne Chapman, de actrice die Avatar Kyoshi speelt in de aankomende live-action Avatar: The Last Airbender-serie van Netflix, denkt dat fans van de franchise niet teleurgesteld gaan zijn door de nieuwe serie.

De animatieserie Avatar: The Last Airbender liep tussen 2005 en 2008 op Nickelodeon en is nog altijd een van de meest geliefde animatieseries ooit. De verwachtingen voor de live-action verfilming zijn hoog, maar tegelijk vrezen fans door het vertrek van oorspronkelijk bedenkers Bryan Konietzko en Michael Dante DiMartino het ergste.

Avatar: The Last Airbender
Toch zet Netflix door met Avatar: The Last Airbender. De eerste resultaten lijken behoorlijk veelbelovend. Netflix castte nieuwkomer Gordon Cormier als titelheld Aang, een twaalfjarige jongen die de laatste hoop van de wereld voor vrede vormt.

Actrice Chapman speelt een van zijn voorgangers als Kyoshi. Hoewel ze in een interview niet veel mocht vertellen over de serie en hoe het verhaal van Kyoshi verteld wordt, stelt ze fans gerust:

"Ik mag niet al te veel over dit project vertellen. Maar wat ik kan zeggen: van wat ik heb gezien en mijn ervaring met de serie, is dat fans van Avatar: The Last Airbender niet teleurgesteld zullen zijn door deze live-action serie. Hij ziet er fenomenaal uit."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Young Sheldon'-plotgaten boeien de makers niet
Series / Nieuws

'Young Sheldon'-plotgaten boeien de makers niet

The Big Bang Theory was er eerst, maar prequelserie Young Sheldon vult het anders in.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Medebedenker Steven Molaro legt uit waarom hij het helemaal niet zo erg vindt dat Young Sheldon soms ingaat tegen het canon van de serie The Big Bang Theory.

Sinds Young Sheldon in 2017 gelanceerd werd, breidde deze op mooie wijze het verhaal van Sheldon Cooper uit. Desondanks zijn er wat plotgaten ontdekt en dat aantal groeide met de tijd alleen maar meer.

Young Sheldon
The Big Bang Theory stopte na twaalf seizoenen, ondanks dat deze op dat moment nog altijd populair was. Dat kwam door een besluit van Jim Parson, die klaar was voor nieuwe uitdagingen.

Toch bestaat de franchise nog, dankzij Young Sheldon, die kijkt naar de jonge jaren van het sociaal onhandige genie. Tot nu toe zijn er vijf seizoenen gemaakt en komen er nog twee op zijn minst aan. Tijdens een interview met TVLine vertelde Molaro, een van de showrunners, over inconsistenties:

"We hebben geen precieze routekaart voor ogen," aldus Molaro.

"In zekere zin voelen we ons ook niet gebonden aan de dingen die in Big Bang gezegd zijn. Ik bedoel, er zijn wat dingen die we zeker zullen eren. Maar we moeten doen wat het beste is voor deze serie. Als er zaken niet precies op lijken, wijs ik altijd maar naar Cheers, waarin Frasier enig kind was tot Niles ineens ten tonele verscheen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' is echt heel duister
Series / Nieuws

'House of the Dragon' is echt heel duister

Tom Glynn Carney vertelt dat House of the Dragon heel duister wordt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een paar dagen geleden onthulde HBO enkele omschrijvingen van hoofdpersonen in de serie House of the Dragon. Nu vertelt een van de castleden over de serie.

House of the Dragon draait om de Dance of the Dragons, een brute burgeroorlog die Westeros zo'n tweehonderd jaar voor Game of Thrones dreigde te verscheuren. Personages als Rhaenyra Targaryen en Alicent Hightower hebben tot nu toe veel aandacht gekregen. Maar er zitten meer personages in de serie!

House of the Dragon-onthulling
Neem Aegon II Targaryen, de eerstgeboren zoon van Alicent Hightower en King Viserys Targaryen. Als zijn vader overlijdt, is hij de leider van een van de twee grote facties die strijden om de Iron Throne. De andere wordt aangevoerd door zijn oudere halfzus Rhaenerys.

Aegon begint als een van de bijpersonages en zijn moeder Alicent en haar adviseurs leiden de strijd. Maar hij is desalniettemin een belangrijke figuur die gespeeld wordt door de Engelse acteur Tom Glynn-Carney.

"Het is een van de meest duistere rollen die ik gespeeld heb," onthulde Glynn-Carney. "Het is een erg, erg complex personage. De ene minuut ga je van hem houden, de andere haat je hem. Ik hou wel van dat aspect van de rol. Het is moeilijk te spelen, maar op veel manieren enorm belonend."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.