search
Netflix onthult zijn 'The Lincoln Lawyer' met Neve Campbell
Series / Foto's

Netflix onthult zijn 'The Lincoln Lawyer' met Neve Campbell

Er is een datum en de eerste foto's staan nu ook online.

Netflix heeft een premièredatum van 13 mei vastgesteld voor de tv-serie The Lincoln Lawyer van David E. Kelley, een reeks van tien afleveringen gebaseerd op de romans van Michael Connelly over de in Los Angeles wonende advocaat Mickey Haller.

Manuel Garcia Rulfo (6 Underground, The Magnificent Seven) speelt Haller die zijn advocatenpraktijk runt vanuit de achterkant van zijn Lincoln Town Car. In de serie keert Mickey terug naar Los Angeles en wordt hij weer meegesleurd in het uitoefenen van de wet, samen met het oplossen van een mysterie.

Mickey heeft ook twee ex-vrouwen. Lorna (Becki Newton) van wie hij onlangs is gescheiden, en Maggie (Neve Campbell) met wie hij een dochter deelt genaamd Hayley (Krista Warner). Jazz Raycole, Angus Sampson, Christopher Gorham, Ntare Guma Mbaho Mwine, Michael Graziadei en Jamie McShane spelen ook rollen.

The Lincoln Lawyer: van roman naar film, en nu serie
Tot op heden heeft Connelly zes romans geschreven waarin Haller centraal staat. De serie vermijdt het verhaal in de vorige door Matthew McConaughey geleide verfilming uit 2011. Die film was gebaseerd op de eerste Haller-roman "The Lincoln Lawyer". De serie ontdekt de tweede roman "The Brass Verdict".

De meeste van Connelly's romans gaan over politiedetective Hieronymous 'Harry' Bosch, die ook de neef van Haller is. Hoewel hij een personage is in de tweede roman, zal de tv-serie hem niet opnemen. Hierdoor zal er geen conflict zijn met de populaire tv-serie Bosch van Amazon Prime en het aanstaande Bosch: Legacy van IMDb-tv.

De serie is uitvoerend geproduceerd door Kelley, Ted Humphrey, Michael Connelly en Ross Fineman. Humphrey dient ook als showrunner.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen