'Halo'-serie komt met forse wijzigingen in het verhaal van Master Chief

Master Chief heeft nu een ander verhaal in de Halo-serie van Paramount Plus.

Jim Pedd, 08-04-2022 08:25

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

De Halo-serie van Paramount+ herschrijft het oorsprongsverhaal van Master Chief. Behoorlijk zelfs.
De achtergrond van Master Chief is in de games en tie-in materiaal behoorlijk goed uitgewerkt. John-117 groeide op de door problemen geteisterde planeet Eridanus II op en op zesjarige leeftijd werd hij ontvoerd door UNSC black ops wetenschapper dokter Catherine Halsey. Zij verborg het ontvoeren van het kind met een kloon die binnen een jaar dood moest gaan. Johns ouders wisten nooit dat hij ontvoerd werd en dat hij tot een supersoldaat verworden was.

Nieuw Halo-verhaal
De Halo-serie maakt van Eridanus II een wetenschappelijke onderzoekskolonie. Volgens Cortana kwamen de bewoners om het leven door een dodelijk virus.

De planeet werd in quarantaine geplaatst om de verspreiding van het virus te voorkomen. Maar de aflevering eindigde met een hint dat dit een nepverhaal is en dat Halsey en haar team gruweldaden gepleegd hebben op Eridanus II. Daarmee wordt zij behoorlijk duister.

Het zou goed kunnen dat een aantal ouders niet geloofd hadden dat hun kinderen om het leven waren gekomen. De ouders van John-117 zouden dan wetenschappers zijn geweest, wat betekent dat ze wellicht de technologie hadden om de kloon te ontdekken en daarop zou Dr. Halsey hen misschien wel vermoord hebben.

Een gruweldaad die past bij het Spartan-systeem.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Master Chief, Halo, Pablo Schreiber, PAramount Plus

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie Netflix-serie 'KANE- A Story Recorded'

Recensie Netflix-serie 'KANE- A Story Recorded'

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie