search
Fans van 'Halo' reageren enorm kritisch op dit moment
Series / Nieuws

Fans van 'Halo' reageren enorm kritisch op dit moment

Halo onthult op een zeker moment in de première het gezicht van zijn hoofdpersoon.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het gezicht van Master Chief werd al in de eerste aflevering van de live-action Halo-onthuld. Fans worden erdoor verscheurd: wat vinden ze er nou van!?

Het moment waar het om gaat, vindt plaats tegen het einde van de aflevering Contact. Daarin probeert Master Chief het vertrouwen te winnen van Kwan, een vluchteling die van haar thuiswereld geëvacueerd wordt na een aanval van de Covenant.

Halo-moment
In de aflevering van Halo zien we hoe John-117 zijn helm afdoet. We zien Pablo Schreibers gezicht, en dat blijft zo tot het einde van de aflevering.

Hoewel je zou denken dat dit niet zo significant is, is dit voor het eerst in de Halo-franchise, die inmiddels twintig jaar bestaat, dat het gezicht van Master Chief te zien is. En dat leidt tot gemengde ontvangst: sommige fans denken dat de serie hiermee te veel afwijkt van de videogames.

Maar gek is het besluit niet als je kijkt naar de gedachtegang hierachter. In de games was het expliciet het idee dat de speler zichzelf kon voorstellen als Master Chief, terwijl we met de serie juist het verhaal van Master Chief volgen. Dat is een cruciaal verschil, wat voor de makers de reden was het gezicht te laten zien.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen