'Lord of the Rings'-serie gaat marteldood tonen

'Lord of the Rings'-serie gaat marteldood tonen

Lord of the Rings: The Rings of Power ontkomt hier bijna niet aan.

Jim Pedd, 22 april 2022 10:14

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power lijkt een gruwelijke marteldood te bevatten. Hoe dat zit, leggen we je uit in dit artikel.
We weten dat in de The Lord of the Rings: The Rings of Power-serie het personage Celebrimbor zit. Hij is een elfenprins van de Noldorin, die meester was in het maken van ringen. Zo werkte hij samen met Sauron om de drie ringen voor de elfenkoningen te maken. Die waren net als de ringen voor de dwergen en mensen verbonden aan de Ene Ring van Sauron, die hij bijna succesvol wist te gebruiken om de drie elfen-leiders te corrumperen. Was hij daar in geslaagd, dan had Sauron Midden-Aarde misschien wel weten te veroveren.

The Lord of the Rings: The Rings of Power-marteling
Sauron slaagde er niet in om de elfenkoningen te corrumperen. Daarop verborg Celebrimbor de drie ringen voor de Duistere Heer, en werd hij gevangen door hem.

Hij martelde Celebrimbor op gruwelijke wijze en de elf kwam om het leven voordat hij de locatie van de drie ringen onthulde. Natuurlijk zie je heel wat gruweldoden in de The Lord of the Rings-films, maar niets vergeleken met de gruwelijke langzame dood van Celebrimbor onder de martelwerktuigen van Mordor.

Zijn lijk werd doorzeefd met pijlen en vervolgens aan een paal gehangen om als soort oorlogsbuit boven het slagveld uit te torenen als een afschuwwekkend symbool voor wat de elfen te wachten zou staan in hun strijd met Sauron.

Met dit soort zaken kan The Lord of the Rings: The Rings of Power best gruwelijk worden, erger dan je misschien gedacht zou hebben.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Lord of the Rings The Rings of Power, Lord of the Rings, LOTR, Prime Video, Celebrimbor

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws