search

Ons nieuws van vrijdag 22 april 2022

Nieuw op Netflix: De bloedmooie makelaars zijn terug in 'Selling Sunset' seizoen 5
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De bloedmooie makelaars zijn terug in 'Selling Sunset' seizoen 5

De bloedmooie makelaars van The Oppenheim Group zijn terug voor alweer het vijfde seizoen van de reeks...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Goed nieuws voor iedereen die fan is van de (toch wel geweldige) reeks Selling Sunset. Het vijfde seizoen van de serie is vanaf vandaag namelijk te bekijken op streamingdienst Netflix.

Een eerste vraag die zich opdringt voor wat het nieuwe seizoen van de reeks Selling Sunset betreft is of Christine zich zal weten te gedragen of niet. Bovendien is het ook uitkijken naar hoe Chrishell de scheiding met haar man weet te verwerken.

Griekenland
Voor het vijfde seizoen van de serie Selling Sunset geldt dat de makelaars afreizen naar het zonnige Griekenland. Ook centraal in het vijfde seizoen staat het dating avontuur van Jason met Chrishell.

Kijkers van de reeks maken in het vijfde seizoen ook kennis met een nieuwe makelaar. Zij luistert naar de naam Chelsea. Tegelijkertijd lijkt het er ook naar uit te zien dat nieuwe manager Mary een lastige taak wacht. Welke makelaar wordt er immers aan de deur gezet?

Het vijfde seizoen van Selling Sunset is vanaf vandaag, vrijdag 22 april 2022 te bekijken op streamingdienst Netflix en bestaat uit in totaal tien afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Netflix-serie kost 30 miljoen dollar per aflevering
Series / Nieuws

Deze Netflix-serie kost 30 miljoen dollar per aflevering

Stranger Things duurder dan Game of Thrones, The Mandalorian en The Falcon and the Winter Soldier.

Het vierde seizoen van de Netflix-hitserie Stranger Things komt binnenkort uit en brengt niet alleen buitensporige verwachtingen met zich mee, maar ook een enorm budget.

Volgens The Wall Street Journal heeft het nieuwe seizoen van de populaire bovennatuurlijke serie een buitengewoon budget van maar liefst 30 miljoen dollar per aflevering.

Om een vergelijking te geven: elke aflevering van het laatste seizoen van Game of Thrones kostte 15 miljoen dollar, hetzelfde was gereserveerd voor de afleveringen van het eerste seizoen van The Mandalorian.

Duurste tv-series (kwamen) van Marvel
De duurste series tot nu toe waren de Disney+ / Marvel Cinematic Universe-series WandaVision, Loki en The Falcon and the Winter Soldier voor ongeveer 25 miljoen dollar per aflevering.

Netflix, dat de afgelopen weken flink verval ziet in het aantal abonnees, zal waarschijnlijk op zoek gaan naar meer goedkope producties zoals Squid Game en Virgin River, die grote successen zijn voor de streamer. Die series zouden zo'n 3 miljoen dollar per aflevering kosten.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegde al deze series nieuw toe afgelopen week
Series / Streaming-diensten

Netflix voegde al deze series nieuw toe afgelopen week

Het was een vrij drukke week op Netflix, met al deze nieuwe series.

Het was een behoorlijk goede week voor Netflix-abonnees. Er werden veel nieuwe series toegevoegd aan het aanbod van de grootste streamingdienst van de wereld.

LEGO Friends: Girls on a Mission (4 seizoenen): Vijf hartsvriendinnen gaan op een missie om Heartlake City te beschermen tegen een aantal slechte mensen en stellen daarmee hun teamwerk, verstand en moed op de proef.

Riverdale (S06E10): Riverdale heeft een held nodig: Archie. De bende vindt een nieuwe arena in de strijd tegen Percival, die verdeeldheid zaait. Het kwaad bloeit weer op bij de Blossoms.

Better Call Saul (S06E01 en S06E02): Na de inbraak bij Lalo slaat Nacho op de vlucht. Jimmy en Kim bedenken een plan om Howard te saboteren. Mike begint te twijfelen aan de intenties van Gus.

Pacific Rim: The Black (seizoen 2): Nadat Kaiju Australië hebben verwoest, gaan een broer en zus met een Jaeger op zoek naar hun ouders. Ze ontmoeten nieuwe wezens, ongure types en onverwachte bondgenoten.

Better Call Saul (seizoen 6, deel 1; wekelijks een nieuwe aflevering): Deze voor een Emmy genomineerde Breaking Bad-prequel volgt de transformatie van de onbeduidende raadsman Jimmy McGill tot de omstreden advocaat Saul Goodman.

Yakamoz S-245: De aarde is door een ramp getroffen. Een zeebioloog op onderzeese missie moet samen met de bemanning vechten voor zijn leven als een samenzwering aan het licht komt.

Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes: Hij dineerde met de machtigen der aarde en aasde op de kwetsbaren. Onder zijn brede glimlach zat de gruwelijke duisternis van een sadistische seriemoordenaar.

Russian Doll (seizoen 2): Nadia gaat steeds opnieuw dood en beleeft haar 36e verjaardag telkens weer. Ze zit vast in een surrealistische tijdlus en wordt geconfronteerd met haar sterfelijkheid.

The Marked Heart: Een man die vastbesloten is om wraak te nemen op de orgaansmokkelaars die zijn vrouw hebben vermoord, ontmoet de vrouw die het hart van zijn echtgenote heeft ontvangen.

He's Expecting: Een succesvolle reclamemaker denkt zijn zaakjes op orde te hebben, maar raakt zwanger. Hij krijgt te maken met sociaal onrecht waar hij nooit bij heeft stilgestaan.

Heartstopper: In deze serie over volwassen worden ontdekken tieners Charlie en Nick dat hun onwaarschijnlijke vriendschap misschien meer is terwijl ze met school en liefde worstelen.

Selling Sunset (seizoen 5): De elitemakelaars van de Oppenheim Group verkopen het luxeleven aan rijke kopers in Los Angeles. Het draait allemaal om relaties en dat betekent vaak groot drama.

The Seven Lives of Lea: Léa vindt een lijk en wordt wakker in de jaren 90. Ze ondergaat 7 gedaanteverwisselingen terwijl ze het mysterie van zijn dood probeert op te lossen "” en te voorkomen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: Deze acteur is de nieuwe Constantine
Series / Nieuws

Gerucht: Deze acteur is de nieuwe Constantine

Constantine keert terug op HBO Max en wordt mogelijk door deze acteur gespeeld.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
HBO Max heeft mogelijk zijn nieuwe John Constantine gevonden.

The Illuminerdi stelt dat de streamingdienst hoopt de Brits-Nigeriaanse acteur Ṣọpẹ Dìrí­sù te kunnen casten als de antiheld van DC Comics. Dìrí­sù was eerder te zien in The Huntsman: Winter's War, His House en Silent Night. Bovendien zagen we hem in een reeks Britse televisieseries, waaronder The Halcyon en Gangs of London.

Constantine-serie
HBO Max kondigde de Constantine-serie al in februari 2021 aan. Men onthulde toen dat de serie ontwikkeld zou worden door het productiebedrijf Bad Robot, van regisseur en producent J.J. Abrams.

Rond diezelfde tijd leerden we dat de serie een duistere variant zou worden van de comics, met meer nadruk op horror. De productie zou bovendien zoeken naar een acteur van kleur voor de hoofdrol.

Als Dìrí­sù inderdaad HBO Max's Constantine zal spelen, is hij de eerste zwarte man die het personage speelt. Constantine is in het bronmateriaal een blonde witte man. Kenau Reeves speelde in 2005 nog de rol, als brunette, gevolgd door een jongere Connor Dylan Wryn en later Matt Ryan.

John Constantine debuteerde in 1985 in de comics en is sindsdien regelmatig te zien in verschillende comics.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Sandman' van Netflix kost gestoord veel geld
Series / Nieuws

'The Sandman' van Netflix kost gestoord veel geld

De serie The Sandman heeft een budget dat net zo groot was als Game of Thrones.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het budget van de Netflix-verfilming van The Sandman is bekend gemaakt. En zoals te verwachten viel, was de DC-verfilming niet goedkoop om te maken.

Deadline meldt dat Netflix zo'n 15 miljoen dollar per aflevering betaalt. The Sandman seizoen 1 krijgt in totaal 11 afleveringen, wat betekent dat de streamingdienst een kleine 165 miljoen dollar investeert in de serie. Dat omvat enkel de productiekosten en niet de kosten die gemaakt worden voor de marketing.

The Sandman
Hoewel Netflix veel geld steekt in The Sandman, gaat het gerucht dat de serie mogelijk al geannuleerd is omdat men niet helemaal tevreden is. Dat er ook nog altijd geen trailer was, of een officiële releasedatum onthuld is, zou ook een teken zijn voor problemen.

Bovendien moeten nog castleden onthuld worden. Dat maakt dat fans zich zorgen maken. Al vertelde Neil Gaiman, die de comics hielp maken en uitvoerend producent is van de verfilming, dat The Sandman niet geannuleerd is en noemt hij de speculatie over een vervroegd einde van de serie zelfs "hilarisch".

Recent kwam de The Sandman-twitteraccount ineens weer tot leven na enige maanden stilte.

Voorlopig is het even wachten op meer nieuws, maar duidelijk is wel dat deze wederopstanding van het account het begin is van meer.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe beelden 'Obi-Wan Kenobi' op komst
Series / Nieuws

Nieuwe beelden 'Obi-Wan Kenobi' op komst

Gaan we eindelijk een glimp zien van de langverwachte terugkeer van Darth Vader?

Volgens betrouwbare bronnen zou er heel snel een nieuwe teaser of trailer voor Obi-Wan Kenobi moeten verschijnen. Dit in aanloop naar de première van de serie op 27 mei a.s. op Disney+.

De eerste teaser-trailer werd op 9 maart jl. vrijgegeven en liet zien hoe Ewan McGregor terugkeert als de titulaire Jedi-meester. Obi-Wan brengt zijn tijd na de gebeurtenissen uit Revenge of the Sith op woestijnplaneet Tatooine.

Volgens bronnen van MakingStarWars.net zouden de nieuwe beelden 'binnen een week' online moeten verschijnen.

Wat staat ons te wachten?
Het is nog onduidelijk of de beelden een langere trailer of opnieuw een teaser betreffen, maar dit alles zal, als het klopt, over een paar dagen duidelijk worden.

Obi-Wan Kenobi speelt zich 10 jaar na de dramatische gebeurtenissen uit Star Wars: Revenge of the Sith af. Naast de avonturen van Obi-Wan op Tatooine gaan we ook Darth Vader opnieuw in actie zien.

De cast van de serie bestaat naast McGregor uit namen als Hayden Christensen, Kumail Nanjiani, Sung Kang, O'Shea Jackson Jr., Moses Ingram, Indira Varma, Rupert Friend, Simone Kessell, Benny Safdie, Bonnie Piesse en Joel Edgerton,



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer 'Star Trek: Strange New Worlds' op komst!?
Series / Nieuws

Meer 'Star Trek: Strange New Worlds' op komst!?

Star Trek: Strange New Worlds zou heel goed door kunnen denkt Anson Mount.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Anson Mount gaat tijdens een interview in op de vraag of hij terug wil keren als Captain Christopher Pike in de serie Star Trek: Strange New Worlds.

Fans van Trek weten dat Pike de kapitein van de Enterprise was, voordat William Shatners James T. Kirk ten tonele verscheen. En als Star Trek zijn nieuwste serie lanceert op streamingdienst Paramount+, dan verkennen we het pre-Kirk tijdperk op de Enterprise, waarbij Mount op de stoel van de kapitein plaatsneemt.

Star Trek: Strange New Worlds
De Pike van Mount maakte zijn debuut in het Star Trek-universum in het tweede seizoen van de serie Star Trek: Discovery. We zagen hem samen met Spock op het schip grootse avonturen ondernemen.

Pike en Spock beleven straks hun eigen avonturen in Star Trek: Strange New Worlds. Acteur Mount vertelde opmerkelijk genoeg niet of Star Trek: Strange New Worlds uiteindelijk overstapt op de jaren onder Kirk's commando.

"We wilden een echte prequel maken op de originele serie, en die speelt zich af in de jaren van Pike. Maar, zoals je weet, hoeft in de wereld van televisie, een seizoen niet per se gelijk te zijn aan een jaar. Ik weet niet hoeveel tijd verstrijkt tussen de seizoenen. Dus, ik weet het niet. We zullen zien waar het eindigt. Maar ja, nee, dit is een andere serie."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Moet Netflix niet gewoon stoppen met bingen?
Series / Streaming-diensten

Moet Netflix niet gewoon stoppen met bingen?

Netflix verloor abonnees, en hoe zorgt men ervoor dat die terugkomen en blijven?

Netflix verloor voor het eerst in tien jaar tijd abonnees. 200.000, wat niet zo heel veel is op een bestand van meer dan 200 miljoen abonnees, maar toch opgevat wordt door investeerders als een pijnlijk verlies.

Zo erg zelfs dat de aandeelwaarde van Netflix met zo'n 30 procent daalde. Netflix probeert nu het tij te keren door er onder meer voor te kiezen andere abonnementsvormen te lanceren. Een daarvan is een variant met advertenties. Tegelijk pakt Netflix het delen van accounts aan. En zou Netflix niet ook moeten stoppen met het bingen?

Netflix en het bingemodel
Netflix maakt het voor abonnees mogelijk om complete seizoenen van series in een klap te bingen. Dat was vooral tijdens het lockdown-tijdperk populair, met series als Tiger King en Bridgerton.

De vraag is echter of het niet tijd is dat Netflix kiest voor een traditioneler model, waardoor mensen makkelijker meer grote series tegelijk kunnen volgen en ook langer blijven denken over nieuwe series.

Nu zie je vaak dat een serie die net gelanceerd is op Netflix, na korte tijd alweer uit het beeld verdwenen is. Tegelijk wordt er ontzettend veel content gelanceerd op Netflix; letterlijk tientallen series per maand.

Daardoor is het soms moeilijk de bomen door het bos te zien. Bovendien zie je dat streamingdiensten als Disney+ en Prime Video groot succes boeken met het gewone releasemodel van lineaire televisie. De vraag is of het gaat helpen, maar wellicht dat het wel mensen langere tijd aan Netflix kan binden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Je gaat het einde van 'Stranger Things' niks vinden
Series / Nieuws

Je gaat het einde van 'Stranger Things' niks vinden

De serie Stranger Things eindigt namelijk niet helemaal bevredigend denken de makers.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Stranger Things seizoen 5 eindigt straks zo dat fans echt meer willen. Dat vertelde medebedenker Matt Duffer in een interview.

Na bijna drie jaar afwezigheid, keert de populaire bovennatuurlijke serie van Netflix op 27 mei terug met zijn vierde seizoen. Op die datum zien we de eerste vier afleveringen verschijnen. De overgebleven vijf worden op 1 juli gelanceerd.

Stranger Things seizoen 5
Stranger Things begint met het vierde seizoen met opbouwen van zijn einde. Daarna is het de bedoeling dat de serie echt niet meer terugkeert en het verhaal van onder meer Eleven en Hopper, maar ook het Upside Down, zo'n beetje voorbij is.

Volgens de Duffer Brothers, die gezamenlijk de serie ontwikkelen, is Stranger Things seizoen 5 echt het einde. Maar: het vijfde seizoen zal zorgen dat het publiek nog altijd naar meer verlangt.

"Zelfs met vijf seizoenen, zal het voelen alsof het een beetje vroeg eindigt. We hebben echt het gevoel dat er nog een boel benzine in de tank zit. Maar ik denk dat het beter is om te eindigen op een punt waarop we allemaal meer willen. Daarom voelde het goed om met het vijfde seizoen te eindigen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komedieserie 'Servant of the People' met president Zelensky komt naar Netflix
Series / Nieuws

Komedieserie 'Servant of the People' met president Zelensky komt naar Netflix

De komedieserie staat onder meer bekend omwille van de rol die er in is weggelegd voor president Zelensky...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Tegenwoordig kennen we Volodymyr Zelensky uiteraard als president van het geteisterde Oekraïne. Voor hij deze zware taak op zich nam was de man echter al bekend. Dit onder meer als acteur in de komedieserie Servant of the People.

In de serie Servant of the People maken we kennis met een Oekraïense leraar die een tirade houdt tegen de corruptie van de regering. Wanneer hij een speech geeft blijkt deze plots viraal te gaan op social media.

In eerste instantie had de leraar wellicht nooit gedacht dat zijn speech zo'n grote impact zou hebben. Hij wordt immers uiteindelijk verkozen tot president van het land...

President
Uiteindelijk zouden er van de reeks Servant of the People drie seizoenen verschijnen. Deze waren oorspronkelijk te bekijken tussen 2015 en 2019. In het jaar 2016 verscheen er zelfs een film gebaseerd op de serie.

Opmerkelijk, in het jaar dat de serie stopte werd Volodymyr Zelensky daadwerkelijk president van Oekraïne.

[i]Servant of the People]/i] is te bekijken op streamingdienst Netflix vanaf 17 mei 2022.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-serie gaat marteldood tonen
Series / Featured

'Lord of the Rings'-serie gaat marteldood tonen

Lord of the Rings: The Rings of Power ontkomt hier bijna niet aan.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power lijkt een gruwelijke marteldood te bevatten. Hoe dat zit, leggen we je uit in dit artikel.

We weten dat in de The Lord of the Rings: The Rings of Power-serie het personage Celebrimbor zit. Hij is een elfenprins van de Noldorin, die meester was in het maken van ringen. Zo werkte hij samen met Sauron om de drie ringen voor de elfenkoningen te maken. Die waren net als de ringen voor de dwergen en mensen verbonden aan de Ene Ring van Sauron, die hij bijna succesvol wist te gebruiken om de drie elfen-leiders te corrumperen. Was hij daar in geslaagd, dan had Sauron Midden-Aarde misschien wel weten te veroveren.

The Lord of the Rings: The Rings of Power-marteling
Sauron slaagde er niet in om de elfenkoningen te corrumperen. Daarop verborg Celebrimbor de drie ringen voor de Duistere Heer, en werd hij gevangen door hem.

Hij martelde Celebrimbor op gruwelijke wijze en de elf kwam om het leven voordat hij de locatie van de drie ringen onthulde. Natuurlijk zie je heel wat gruweldoden in de The Lord of the Rings-films, maar niets vergeleken met de gruwelijke langzame dood van Celebrimbor onder de martelwerktuigen van Mordor.

Zijn lijk werd doorzeefd met pijlen en vervolgens aan een paal gehangen om als soort oorlogsbuit boven het slagveld uit te torenen als een afschuwwekkend symbool voor wat de elfen te wachten zou staan in hun strijd met Sauron.

Met dit soort zaken kan The Lord of the Rings: The Rings of Power best gruwelijk worden, erger dan je misschien gedacht zou hebben.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
James Bond-kandidaat Idris Elba tekent voor 'Hijack'
Series / Nieuws

James Bond-kandidaat Idris Elba tekent voor 'Hijack'

Apple TV+ en Idris Elba gaan een miniserie maken over een zeven uur durende vliegtuigkaping.

Apple TV+ heeft de serie Hijack aangekondigd, een nieuwe miniserie waarin de hoofdrol is voor Luther en The Wire-aceur Idris Elba. Lees hieronder de details over de thriller.

De serie moet gaan bestaan uit zeven afleveringen en ontvouwt zich in realtime en vertelt het verhaal van een lange en spannende kaping van een zeven uur durende vliegtuigvlucht op weg naar Londen.

Elba speelt het personage Sam Nelson, een onderhandelaar die zal moeten optreden om de levens van alle passagiers te redden terwijl het grondteam op zoek gaat naar informatie over de kapers.

Idris Elba is een druk mannetje
Lupin-maker en Criminal: UK-schrijver George Kay schreef de serie die Jim Field Smith zal regisseren. Beiden zijn ook uitvoerend producent samen met Elba. Hijack is het eerste project onder Elba's first-look deal met Apple.

Elba blijft daarnaast verbonden aan de hoofdrol in de Knuckles spinoff-serie van de films Sonic the Hedgehog-films. Hij gaat ook zijn Luther-rol spelen in een aankomende film. Zijn naam wordt nog steeds gelinkt aan Bond 26.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo zou 'Mindhunter' seizoen 3 eruit hebben gezien
Series / Nieuws

Zo zou 'Mindhunter' seizoen 3 eruit hebben gezien

Een van de regisseurs van de serie doet een boekje open over de plannen voor seizoen 3.

Hoewel het derde seizoen van David Finchers misdaadserie Mindhunter er nooit meer lijkt te komen, hebben een aantal betrokkenen zich uitgelaten over wat we hadden kunnen verwachten van een nieuwe reeks.

De serie, die gaat over een groep FBI-agenten die zich specialiseren in het profileren van seriemoordenaars, werd gerund door Fincher, die ook 7 van de 19 afleveringen regisseerde.

Op naar Hollywood
Andrew Dominik, regisseur van o.a. Killing Them Softly en The Assassination of Jesse James én twee afleveringen van Mindhunter sprak onlangs met Collider over wat we van het derde seizoen hadden kunnen verwachten:

"In het derde seizoen hadden we de twee hoofdpersonages naar Hollywood laten afreizen. En een van hen zou de richting van Jonathan Demme opgaan en de andere die van Michael Mann. Het zou gaan over hoe het profileren van seriemoordenaars het publiek en de tijdgeest bereikt. Dat was nu echt het seizoen waar iedereen op had gewacht. Dat ze uit de kelder kwamen en écht aan het werk gingen."

De verwijzing naar Demme en Mann is niet helemaal duidelijk, maar dit zijn toevallig wel de regisseurs van respectievelijk Silence of the Lambs en Manhunter, twee van de bekendste films waarin misdaden centraal staan die sterk leken op echte FBI-zaken en -technieken.

De eerste twee seizoenen van Mindhunter zijn nu te streamen via Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.