HBO Max kan snel veel groter worden

HBO Max kan snel veel groter worden

De deal tussen Discovery en WarnerMedia is definitief beklonken: Warner Bros Discovery is een feit.

Bram de Groot, 10 april 2022 13:48

Het is officieel: Discovery en WarnerMedia hebben definitief hun fusieovereenkomst van $43 miljard gesloten die een einde maakt aan het kortstondige huwelijk van AT&T met het Time Warner-imperium.
Het nieuwe Warner Bros Discovery-bedrijf zal Warners eigendommen zoals Warner Bros. Pictures, HBO, DC Films & TV, TNT, Cartoon Network en CNN samenbrengen met eigendommen van Discovery zoals HGTV, Food Network, Animal Planet en TLC.

Dit betekent dat we op HBO Max naast series als Game of Thrones en de superheld Batman ook programma's kunnen gaan zien als 90 Day Fiance en Shark Week.

Enorm entertainmententiteit ontstaat
De belangrijkste leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor Warner Bros. Pictures (Toby Emmerich), Warner Bros. Television (Channing Dungey) en HBO (Casey Bloys) blijven waar ze zijn, maar een groot deel van de hoogste uitvoerende macht die WarnerMedia de afgelopen jaren heeft geleid vertrekt. De hoogste leiding komt in handen van de nieuwe CEO David Zaslav.

De Warner Bros Discovery-aandelen zullen naar verwachting maandag worden verhandeld. Dit markeert de meest ingrijpende mediafusie sinds Disney in 2019 21st Century Fox overnam en er onstaat een van de grootste entertainmententiteiten tot op heden.

Bron: Deadline

Lees meer over: HBO Max, Game of Thrones, HBO, batman, 90 Day Fiance, Shark Week

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws