'House of the Dragon' draait 'Game of Thrones'-onthulling terug

'House of the Dragon' draait 'GoT'-element terug

Het is nu al duidelijk dat House of the Dragon op zichzelf zal staan.

Jim Pedd, 10 april 2022 19:27

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Foto's van House of the Dragon laten zien hoe de televisieserie van HBO Max mogelijk bepaalde delen van de verhalen rond Game of Thrones kan verbeteren en terugdraaien.
House of the Dragon speelt zich 200 jaar eerder af. We zien een heel ander Westeros, met de Targaryens aan de macht, draken in de lucht en het moment waarop de familie in gevecht raakt met elkaar.

House of the Dragon
De serie House of the Dragon is een serie die meer op zichzelf staat en anders wil zijn. Maar er zijn elementen die we al kennen. Denk aan de draken, aan de huizen (zoals de Lannisters, Baratheons en Starks) en we krijgen een wat gevaarlijkere ijzeren troon. Maar andere elementen zijn anders.

In een van de beelden van House of the Dragon zien we dat King Viserys Targaryen de catspaw-dolk heeft, een wapen gemaakt met valyrian steel dat gebruikt wordt om Bran Stark aan te vallen en door Arya gebruikt is om de Night King te doden.

Het is een klein detail, maar Fire & Blood liet niet zien dat de dolk in handen van Viserys was, of ├╝berhaupt een deel uitmaakte van het verhaal. Dat terwijl House of the Dragon wel op dat boek gebaseerd is.

Interessant is ook dat de dolk in de teaser trailer in handen lijkt te zijn van Alicent Hightower. Dat betekent dat de dolk misschien nog wel een rol gaat krijgen die iets groter is dan je zou denken. Ook krijgt de dolk daarmee een andere geschiedenis dan waar Game of Thrones op hintte.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: House of the Dragon, HBO Max, HBO, Game of Thrones, George RR Martin

Populair nieuws