search
George R.R. Martin ziet meer seizoenen 'Game of Thrones' wel zitten
Series / Nieuws

George R.R. Martin ziet meer seizoenen 'Game of Thrones' wel zitten

HBO benaderde hem oorspronkelijk voor een reeks van tien seizoenen.

Binnenkort keert HBO-serie Game of Thrones terug voor zijn vijfde seizoen. Als dat is afgelopen, hebben we als het aan showrunners D.B. Weiss en David Benioff ligt, nog zo'n twee jaar te gaan met de serie. Zij willen op een hoogtepunt stoppen, maar als het aan de zender is, gaat men nog wel even door. Dat bleek eergisteren nog uit een statement van Michael Lombardo.


Vandaag voegt ook George R.R. Martin, de schrijver van de reeks A Song of Ice and Fire-boeken, waar de show op gebaseerd is, zich bij die discussie. Hij wijst er in een blogpost allereerst op, dat HBO tot nu toe zes seizoenen besteld heeft van de serie. Alle gesprekken die gevoerd worden over meer dan die zes seizoenen, zijn slechts speculatie.

Daar staat echter tegenover dat Benioff en Weiss vrij stellig zijn over het laten eindigen van de serie in het zevende seizoen. Maar Martin vertelt in zijn blogpost, dat HBO hem sinds het eerste seizoen in première ging, verteld heeft dat volgens hen de serie tien jaar voort zou moeten duren. Martin geeft verder aan dat niemand echt zeker kan weten wanneer de serie gaat eindigen.

"Terwijl we vooruit gaan, verwacht ik een stem te hebben in deze beslissingen," schrijft hij. "Maar die van mij is slechts één stem tussen velen, en er zijn veel verschillende factoren die mee kunnen spelen. Ik kan wel zeggen, ontzettend veel geluk te hebben met partners als HBO, en David Benioff en Dan Weiss. Zeven seizoenen, tien seizoenen, met een of twee films… uiteindelijk gaat het er vooral om dat we een geweldig verhaal vertellen, met een geweldig einde…"

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen