search
Nieuwe 'Star Wars'-serie wordt vooral erg duister
Series / Nieuws

Nieuwe 'Star Wars'-serie wordt vooral erg duister

Obi-Wan Kenobi speelt zich af in een wel erg moeilijke tijd voor onze held.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ewan McGregor keert terug naar het sterrenstelsel waar Star Wars zich afspeelt. Hij is in mei te zien in de serie Obi-Wan Kenobi, die als miniserie voor Disney+ ontwikkeld wordt.

Obi-Wan Kenobi speelt zich af tussen het einde van Star Wars: Revenge of the SIth en Star Wars: A New Hope. De Jedi verschuilt zich nadat Order 66 uitgegeven werd door Palpatine en waakt nu over een jonge Luke Skywalker. Schrijver Joby Harold gaat nu in op de televisieserie.

Obi-Wan Kenobi is duister
"Hij speelt zich tien jaar na Revenge of the Sith af, in een tijd van duisternis in het sterrenstelsel," begon Harold.

"Het Keizerrijk is in opkomst. En alle gruwelen die met het Keizerrijk meekomen, beginnen zich te manifesteren in het sterrenstelsel. En de Jedi Order zoals we hen kennen, is bijna helemaal uitgeroeid. Dus alles dat je in de prequels zag, valt uit elkaar."

Obi-Wan Kenobi draait dus om de Jedi die we inmiddels zo goed kennen. "De overgebleven Jedi die nog overleven zijn op de vlucht, zij verbergen zich. En Vader en zijn Inquisitors jagen erop en jagen hen naar het einde van het universum op. In die hopeloze, fatalistische wereld, is er de mogelijkheid van een overlevende Jedi om aan vast te houden en het geloof weer te vinden in een hopeloze wereld."

Obi-Wan Kenobi zie je vanaf 27 mei.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen