Netflix aangeklaagd door Russische abonnees

Netflix aangeklaagd door Russische abonnees

Russische abonnees van Netflix hebben de streamingdienst aangeklaagd nu het platform niet meer in Rusland beschikbaar is.

Niels Arts, 14 april 2022 11:41

Russische Netflix-kijkers hebben de streaminggigant aangeklaagd na het besluit van Netflix om het platform niet meer beschikbaar te stellen in Rusland als reactie op de Russische invasie van Oekraïne.
Netflix is uiteraard niet het eerste bedrijf om zich terug te trekken uit Rusland als gevolg van de Russische invasie van Oekraïne. De economie van het land is zwaar getroffen door de sancties van Westerse bedrijven. Het Russische advocatenkantoor Chernyshov, Lukoyanov & Partners heeft een rechtszaak aan te spannen tegen Netflix voor het belang van de abonnees.

Netflix en Rusland
Dit is niet de eerste keer dat Netflix en Rusland onenigheid hebben. Zo weigerde Netflix twintig gratis Russische kanalen aan het platform toe te voegen, tot ongenoegen van de Russen.

Een wet werd aangenomen die streamingdiensten het verplichte om hier aan mee te werken, maar Netflix gaf de Russische invasie van Oekraïne als reden deze kanalen niet op de dienst te zetten. Met de rechtszaak hoopt het advocatenkantoor zo'n 665 duizend euro te winnen.

Netflix heeft minder dan 1 miljoen abonnees in Rusland. Naast het feit dat Netflix niet meer beschikbaar is het land, besloot Netflix eerder dit jaar om al hun officiële Rusland producten niet meer te verkopen.

Bron: Comic Book

Lees meer over: Netflix, Rusland, rechtszaak

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws