Waarom er een ander Captain America-schild is in 'The Falcon and The Winter Soldier'

Konden ze niet gewoon het oude schild van Captain America gebruiken?

Bram de Groot, 20 april 2022 07:11

Nadat hij tot het uiterste werd gedreven tijdens het epische gevecht met Thanos in Avengers: Endgame, werd het schild van Captain America verbrijzeld door de Mad Titan. Een goede reden om in de serie The Falcon and The Winter Soldier met een nieuw ontwerp te komen, zou je zeggen.
Maar toen Steve Rogers terugkeerde naar het heden als een oude man, had hij een gerepareerde versie van het iconische wapen klaar om aan Sam Wilson te geven.

Toch een nieuw ontwerp
Hoewel het schild zeker niet volledig opnieuw is ontworpen, is het herzien met enkele wijzigingen aan de ster en een lijn die door de zilveren ring loopt.

In een interview met Phase Zero deelde Prop Master Russell Bobbitt van Marvel Studios enkele inzichten over waarom het schild er zo anders uitzag in The Falcon en The Winter Soldier.

"De motivatie [om het schild aan te passen] kwam simpelweg van de regisseur. Hij zei: 'Laten we het schild veranderen.' Kevin [Feige] was uiteraard aanwezig toen de oude Captain America het schild gaf. Toen hebben we het al geïntroduceerd, aangezien we toen al wisten dat er meer zou komen, zoals we zagen in Falcon en de Winter Soldier."

Overigens is het schild al een keer eerder aangepast. In Captain America: The Winter Soldier zien we Rogers met een voornamelijk blauw schild in plaats van het bekende rood-blauwe schild.

The Falcon and the Winter Soldier zie je op Disney+.Bron: PHase Zero

Lees meer over: The Falcon and the Winter Soldier, Armor Wars, Sharon Carter, James Rhodes, War Machine, Don Cheadle

Populair nieuws