Disney+ censureert 'The Falcon and the Winter Soldier'

Disney+ censureert Falcon and the Winter Soldier

De serie The Falcon and the Winter Soldier is minder bloederig gemaakt.

Jim Pedd, 31 maart 2022 08:30

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Hoewel Disney+ eerder deze maand TV-MA-rated content heeft toegevoegd (specifiek voor volwassenen), heeft de streamingdienst content veranderd die eerder vrijgegeven is.
Het valt fans van Marvel Studios op dat The Falcon and the Winter Soldier een van de series is die gewijzigd is om familievriendelijker te zijn. Het gaat om twee momenten in de televisieserie.

The Falcon and the Winter Soldier
De grootste verandering is als Bucky Barnes een pijp door de schouder van een van de handlangers van de Power Broker werpt, die zich op dat moment in Madripoor bevindt. In de oorspronkelijke serie zie je hoe de pijp door de schouder van de handlanger gaat maar nu botst die er tegenaan en valt hij eraf.

Een andere verandering is als Baron Zemo de wetenschapper doodt die het supersoldaat-serum maakt. In de oorspronkelijke aflevering zag je bloed op het gezicht van de wetenschapper, maar dat is er nu uit gehaald.

Dat Disney+ dat heeft gedaan is een behoorlijk opmerkelijke keuze, omdat men eerder deze maand de Defenders-series van Netflix en Marvel Television toevoegde. Die zijn allemaal bloederig en blijven zo, ook op Disney+.

Waarom The Falcon and the Winter Soldier dan veranderd is, is niet bekend.


Lees meer over: The Falcon and the Winter Soldier, Disney Plus, MCU, Marvel Studios, Sebastian Stan, Anthony Mackie

Populair nieuws