Hoofdrolspeler over plotselinge cancellen succesvolle Netflix-serie

Hoofdrolspeler over cancellen Netflix-hitserie

Jupiter's Legacy werd ondanks goede kijkcijfers al na 1 seizoen stopgezet door Netflix.

Jim Pedd, 30 april 2022 10:11

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Netflix staat er inmiddels wel om bekend televisieseries te annuleren. Maar na de grote overname van alle comics van Mark Millar, leek het erop dat Netflix van plan was er helemaal in te duiken.

De eerste serie die Netflix maakte op basis van het werk van Millar, was Jupiter's Legacy. Een serie die draait om generaties superhelden en achter de schermen heel wat drama meemaakte. Desondanks was het een schok voor fans en makers dat de serie al een maand na de première geannuleerd werden.

Jupiter's Legacy
In een nieuw interview met CInemaBlend vertelde acteur Matt Lanter, die te zien was als George Hutchence, a.k.a. Skyfox, over het einde. Het schokte hem, want hij dacht er nog jaren aan te mogen werken.

"Jupiter's Legacy was echt wel pijnlijk. Niemand had dit verwacht. Eerlijk gezegd ging ik ervan uit nog tien jaar van mijn leven aan de serie te kunnen wijden. Ik dacht dat we vier of vijf seizoenen zouden zien. Maar ik ben blij dat we ten minste een seizoen hebben kunnen lanceren, van hoge kwaliteit."

Jupiter's Legacy eindigde met een knaller, waardoor ook kijkers verwacht hadden te zullen zien hoe het verder zou zijn gegaan. Bovendien was het een succes, met 696 miljoen kijkminuten in de eerste twee weken na de release. Maar de enorme kosten, problemen achter de schermen en Netflix dat een nieuwe leider van de televisiedivisie kreeg, leidden tot het einde.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Jupiters Legacy, Netflix, Josh duhamel

Populair nieuws