'Star Trek' onthult waarom Seven of Nine nooit voor Starfleet werkte

Star Trek onthult waarom 7 niet bij Starfleet ging

Star Trek: Picard doet weer een opvallende en toch pijnlijke onthulling.

Jim Pedd, 2 mei 2022 10:20

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Veel Star Trek: Voyager-fans waren verbaasd toen Star Trek: Picard onthulde dat Seven of Nine zich nooit bij Starfleet gevoegd had na haar terugkeer uit het Delta Quadrant.
Ze ging aan de slag voor de Fenris Rangers, een groep die probeert de grenzen veilig te houden. In aflevering 9 van Star Trek: Picard onthult de serie waarom Seven er niet in slaagde zich bij Starfleet te voegen.

Star Trek: Picard-onthulling
Raffi vraagt zich af waarom Seven niet werkte voor Starfleet. Seven geeft toe dat ze het wel geprobeerd heeft. Maar haar aanvraag werd afgewezen door Starfleet, wegens haar tijd als onderdeel van het Borg Collective. De vrees was dat ze Starfleet zou compromitteren, bewust of onbewust.

Admiral Kathryn Janeway dreigde daarop zelfs haar ontslag in te dienen bij Starfleet. Maar in plaats van dat toe te staan, besloot Seven zich terug te trekken en wijdde ze zich definitief tot de Fenris Rangers.

Het is een pijnlijke ervaring die naar voren gebracht wordt door Star Trek: Picard, maar wel een die past bij de wijze waarop Starfleet in de serie weergegeven wordt.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Star Trek Picard, Star Trek Voyager, Seven of nine, Jeri Ryan, Paramount Plus

Populair nieuws