'Star Trek' verandert de Borg voor altijd

De Borg zijn niet meer wat je zou denken na Star Trek: Picard, die alles verandert.

Jim Pedd, 01-05-2022 13:06

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Hoewel Star Trek: Picard zich decennia na de gebeurtenissen in Star Trek: The Next Generation afspeelt, heeft Jean-Luc Picard desalniettemin te maken met zijn oude vijanden, de Borg.
De serie Star Trek: Picard laat zien dat de Borg nooit meer hetzelfde zullen zijn. In het tweede seizoen werkte Picard noodgedwongen samen met een Borg Queen, wat leidt tot het terug reizen in de tijd om de veranderingen van Q aan de tijdlijn ongedaan te maken.

Star Trek: Picard
Dr. Agnes Jurati bracht wat tijd alleen door met de Borg Queen nadat de La Sirena crashte in het 21ste eeuwse Frankrijk. Daar weet de Queen in haar geest te komen en manipuleert ze Agnes dusdanig dat ze bijna haar hele lichaam overneemt.

De Borg Queen wil op deze manier met een voorsprong van 400 jaar haar nieuwe collectief lanceren. Maar Agnes gebruikt haar invloed om de Queen te overtuigen het anders te doen.

Assimilatie hoeft niet door geweld plaats te vinden. De Borg zouden de eenzamen van het universum, de verloren zielen en wanhopige wezens, hulp kunnen bieden. De Queen ziet de waarde van het voorstel in en besluit Seven te genezen en zelfs de La Sirena mee te nemen om haar nieuwe collectief te bouwen.

Dat doet de nieuwe Borg Queen met Agnes, die nu echt een geworden is met de Queen. Wat dat betekent voor de finale van Star Trek: Picard seizoen 2 is natuurlijk nog de vraag.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Star Trek, Star Trek Picard, Picard, Borg, Paramount Plus

Populair nieuws