'Moon Knight' moest een enorme crossover krijgen

Het Marvel Cinematic Universe en Moon Knight staan vooralsnog vooral los van elkaar.

Bram de Groot, 7 mei 2022 09:57

De Marvel-serie Moon Knight maakt onderdeel uit van het Marvel Cinematic Universe, maar zoals vooraf aangekondigd staat de serie vooral op zichzelf. Toch waren er plannen om de serie te koppelen aan de franchise.
"We hadden de vrijheid om het wanneer dan ook te plaatsen. De allereerste scène moest een crossover worden en de allerlaatste scène moest een crossover bevatten," vertelde regisseur Mohamed Diab aan Variety.

"Maar naarmate het verhaal zich ontwikkelde en we de scripts bleven veranderen, hadden we het gevoel: 'Dat hebben we niet nodig.' Dat hadden we allemaal. Het was een collectieve beslissing. En toen bleef ik denken: het is een regel. Er moet aan het einde een scène zijn die ons verbindt met de MCU,"

Helemaal geen koppeling aan het MCU
Maar dat gebeurde uiteindelijk ook niet. "Ik denk dat ze besloten: 'Weet je, de verrassing is dat die [verbinding] er niet is, en wat deze serie uniek gaat maken is dat er niets anders nodig is'," zei Diab.

"Het beste compliment dat we krijgen over de show is wanneer mensen ons vertellen: 'Dit voelt niet als een Marvel-serie. Het voelt als een op zichzelf staande serie die dramatischer, donkerder en geaarder aanvoelt.' Ik heb het gevoel dat we erin geslaagd zijn om meer Marvel naar onze kant op te brengen. Dus, we zijn zo trots en blij."

De complete serie met zes afleveringen staat ondertussen op Disney+.Bron: Variety

Lees meer over: Oscar Isaac, Marvel, Moon Knight, Disney, Ethan Hawke, Thor, Zeus

Populair nieuws