search
Deze bekende sci-fi boekenserie krijgt eigen show

Deze bekende sci-fi boekenserie krijgt eigen show

De Japanse boekenserie, die al eerder werd geadapteerd tot een film, krijgt nu ook een eigen serie bij televisiezender FX.

Mitchell van Vuren
Het universum van Kazuo Ishiguro krijgt mogelijk bestaansrecht op televisie via de Amerikaanse zender FX. Zijn beroemde boekenserie Never Let Me Go heeft wereldwijd veel fans getrokken, die waarschijnlijk ook te interesseren zijn voor deze televisieserie.

De televisieserie wordt geproduceerd door dezelfde mensen als de eerdere, gelijknamige film uit 2010, namelijk Andrew Macdonald en Allon Reich.

Het script is de verantwoordelijkheid van Melissa Iqbal. Zij heeft haar sporen al mogen verdienen bij het schrijven van The Nevers en Humans.

De film uit 2010 had een goede cast, bestaande uit Andrew Garfield, Carey Mulligan, en Keira Knightley. De regie lag in de handen van Mark Romanek, die een script verfilmde van Alex Garland.

Waar gaat Never Let Me Go over?
Never Let Me Go speelt zich af in een alternatieve geschiedenis. Drie adolescenten, Kathy, Ruth en Tommy, bevinden zich in de standaard liefdesdriehoek op een kostschool. Maar hun leven wordt al snel minder rooskleurig…

Ze komen erachter dat ze klonen zijn, waarbij hun school een soort organenboerderij is. Er staat de drie tieners niks anders te wachten dan ooit te worden geslacht voor hun organen. De enige manier om hun dood uit te stellen is door te bewijzen dat ze verliefd zijn.

Benieuwd naar Never Let Me Go? Dan wordt het nog even wachten, want behalve hun voornemens heeft FX nog geen verwachte releasedatum gedeeld.

Aanbevolen artikelen