Fans zijn woedend op Netflix door 'Resident Evil'-serie

Fans zijn woedend op Netflix door 'Resident Evil'

Resident Evil kan bepaald niet op veel lof van fans van Netflix rekenen, blijkt nu.

Jim Pedd, 13 mei 2022 09:42

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De eerste trailer voor Netflix-televisieserie Resident Evil is gearriveerd. En die ziet er heel groots uit. Maar dat wil niet zeggen dat het dan goed nieuws is voor de fans van de gamefranchise. Velen lijken met name te willen dat Netflix inzet op een eenvoudigere serie.
Netflix is volgens sommige mensen de eenvoudige oorsprong van de games vergeten, namelijk het Mansion Incident dat leidde tot de gebeurtenissen van de eerste games.

Resident Evil
De Netflix-serie gaat over heel de wereld lijkt het wel. We zien het fictieve Raccoon City in het Midwesten van de Verenigde Staten. Ook zien we Londen in Engeland.

Dat terwijl de eerste Resident Evil-game zich helemaal beperkte tot de Spencer-mansion in het fictieve Arklay County, het geheime thuis van de Umbrella Corporations biochemische oorlogsexperimenten met het T-Virus die leidden tot de Queen Leech.

De boosheid komt deels voort uit de films die Paul W.S. Anderson maakte met zijn echtgenote Milla Jovovich, die enkel een paar elementen uit de games gebruikten. We doen een greep uit de kritiek:


Lees meer over: Resident Evil, Netflix, Ella Balinska, Lance Reddick, Turlough Convery

Populair nieuws