search

Ons nieuws van vrijdag 13 mei 2022

'Resident Evil'-games zijn achtergrondverhaal voor Netflix-serie
Series / Nieuws

'Resident Evil'-games zijn achtergrondverhaal voor Netflix-serie

Fans van de games hoeven zich geen zorgen te maken: er is gewoon een connectie tussen de serie en de spellen.

Gisteren zagen we de eerste trailer voor de Resident Evil-serie die deze zomer via Netflix beschikbaar wordt gesteld. Veel fans merkten op dat de serie vrijwel op geen enkel front een connectie te hebben met de games, maar volgens showrunner Andrew Dabb is niets minder waar.

Dabb, die ook dienst doet als uitvoerend producent van de serie, heeft laten weten dat de voorgaande films geen enkele connectie hebben met de serie, maar dat de games wel degelijk als canon worden beschouwd. Dabb legt uit wat hij daarmee bedoelt:

"De games zijn ons achtergrondverhaal. Alles wat er in de games is gebeurd bestaat in deze wereld. Het dorp is er bijvoorbeeld. Dat gaan we misschien pas zien in seizoen 5, maar het is onze wereld, dus we kunnen ermee spelen hoe we willen.

Alles in de games dient als achtergrondverhaal voor de serie. Maar we doen het rustig aan. We gaan niet al in aflevering drie de Redfields introduceren en in aflevering vier Leon. Fans willen dat misschien wel gelijk zien, maar wij willen je eerst meenemen in onze reis. Daarna zullen we verschillende locaties en aspecten uit de mythologie aanstippen."


Over het verhaal van de serie is nog maar weinig bekend, maar fans van de franchise zullen gerustgesteld zijn door het feit dat de games nauw verbonden zijn met de serie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geliefde horror-game 'Alan Wake' wordt een serie
Series / Nieuws

Geliefde horror-game 'Alan Wake' wordt een serie

Er wordt al sinds 2018 gesproken over de serie, maar nu wordt 'ie ook echt gemaakt.

Net als veel andere netwerken en streamingdiensten gaat ook AMC een populaire videogame verfilmen. Het gaat ditmaal om culthit Alan Wake uit 2010, een mysterieuze thriller-game.

De oorspronkelijke game werd onlangs in een geremasterde versie uitgebracht voor de nieuwste consoles. In het spel volgen we de Stephen King-achtige auteur Alan Wake, die het mysterie achter de verdwijning van zijn vrouw probeert te ontrafelen tijdens een vakantie in het fictieve plaatsje Bright Falls, Washington.

Bovennatuurlijke horror
Wake's onderzoek mondt uit inn een angstaanjagend avontuur in een afgelegen gebied waar houthakkers, mijnwerkers en zelfs de plaatselijke fauna bezeten zijn geraakt door een duistere entiteit, die alleen af te schrikken is door het gebruik van licht.

De game combineert elementen van Stephen king, Lovecraft en tv-series. Momenteel wordt er overigens gewerkt aan een vervolg-game, die mogelijk net als de serie in 2023 zal verschijnen.

Er wordt al sinds 2018 gesproken over een Alan Wake-serie. Indertijd was Peter Calloway ingehuurd als showrunner.

Talk of an "Alan Wake" series first began in 2018 with Peter Calloway initially set to serve as showrunner.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Strange New Worlds' in één klap beste 'Star Trek'-serie
Series / Nieuws

'Strange New Worlds' in één klap beste 'Star Trek'-serie

Star Trek: Strange New Worlds staat op en dikke 98 procent op de Tomatometer.

Star Trek: Strange New Worlds is nu de beste serie in de Star Trek-televisiefranchise op Rotten Tomatoes. Terwijl de Noord-Amerikaanse fans alleen nog de eerste aflevering van de nieuwste Star Trek-serie hebben gezien op Paramount+, hebben critici de eerste helft van het eerste seizoen gezien en ze zijn dol op wat ze zagen.

Strange New Worlds debuteerde op Rotten Tomatoes met een perfecte score de Tomatometer. Op dit moment is het percentage nog steeds indrukwekkend met 98 procent. Dat is de beste score, niet alleen in het moderne Star Trek-tijdperk, maar ook in de geschiedenis van de franchise.

De critics consensus luidt: "Strange New Worlds toont bekend terrein met een verfrissend effect, de episodische structuur en soulvolle cast heroveren het gevoel van grenzeloze ontdekking die de wortels van de franchise definieerde."

Dat is natuurlijk nog steeds alleen gebaseerd op het eerste seizoen, maar de meeste Star Trek-series verbeteren totdat ze ergens in het midden pieken. Als Strange New Worlds zo sterk begint, is dat uiteraard een goed teken.

Eerdere topseries van Star Trek
Ter vergelijking: De originele serie Star Trek: The Original Series staat op 80 procent. Het recente Star Trek: Discovery op 86 procent en Star Trek: The Next Generation op 91 procent.

In Nederland kun je Star Trek: Strange New Worlds helaas nog niet volgen. De series staat alleen op Paramount+ dat later dit jaar naar Nederland moet komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Abrupt zijn 6 grote tv-series in één keer gecanceld
Series / Nieuws

Abrupt zijn 6 grote tv-series in één keer gecanceld

De zender The CW ziet zich genoodzaakt heel wat series stop te zetten.

De studio's en tv-zenders die onderdeel zijn van WarnerMedia hebben op dit moment te maken met ingrijpende veranderingen. Dit komt door de merge tussen WarnerMedia en Discovery, Inc. Ook zender The CW ontspringt de dans niet.

Via Comicbook.com wordt duidelijk dat zes bekende en onder de fans geliefde series zijn geannuleerd door The CW. De DC-superheldenserie Naomi komt al na één seizoen tot een einde. Ook de herstart van Dynasty stopt en wel na vijf seizoenen.

De reboot van The 4400 stopt na slechts één seizoen en de reboot Roswell, New Mexico wordt na vier seizoenen afgerond. The CW's Charmed sluit zijn reeks ook af met vier seizoenen en dat doet In the Dark eveneens.

Veel series gestopt bij The CW
Deze annuleringen volgen op het nieuws dat Batwoman en DC's Legends of Tomorrow ook niet zijn verlengd door The CW. Er zijn nu dus al acht series gecanceld in korte tijd.

Er wordt nu gespeculeerd dat The CW in de verkoop gaat. The CW heeft nu nog wel series als The Flash en Superman & Lois en er wordt gewerkt aan seizoen 1 van Gotham Knights. Andere aankomende series zijn de Walker spin-off Walker: Independence en de Supernatural prequel-spin-off The Winchesters.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vertrokken actrice 'Bridgerton' is nu al vervangen
Series / Nieuws

Vertrokken actrice 'Bridgerton' is nu al vervangen

Hannah Dodd uit Anatomy of a Scandal volgt Ruby Stokes op.

Volgens Deadline is Anatomy of a Scandal-actrice Hannah Dodd aangetrokken om deel te nemen aan het komende derde seizoen van Bridgerton. Dodd vervangt Ruby Stokes voor de rol van Francesca Bridgerton in Netflix' populaire romantische drama.

Het vertrek van Stokes is te wijten aan een andere Netflix-serie, getiteld Lockwood & Co., waarin de actrice de hoofdrol gaat spelen.

Aangezien het laatste seizoen nog redelijk recent online verscheen, zijn verhaaldetails over de derde reeks schaars. Na Daphne en Anthony is het ook nog steeds onduidelijk wie de volgende hoofdpersoon zal zijn onder de overgebleven ongehuwde broers en zussen.

Bridgerton seizoen twee is gebaseerd op het tweede boek van Julia Quinns Bridgerton-romans, getiteld The Viscount Who Loved Me. De roman draait om het streven naar een geschikt huwelijk voor de oudste broer of zus van Bridgerton, Anthony, die in de serie wordt gespeeld door Jonathan Bailey.

Veel namen in de Netflix-topserie
De cast voor Bridgerton bestaat uit Phoebe Dynevor, Golda Rosheuvel, Jonathan Bailey, Luke Newton, Claudia Jessie, Nicola Coughlan, Ruby Barker, Sabrina Bartlett, Ruth Gemmell, Adjoa Andoh, Polly Walker, Bessie Carter en Harriet Cains.

Ook terugkerend is Julie Andrews als de stem van Lady Whistledown. In het tweede seizoen zijn ook Shelley Conn, Calam Lynch, Charithra Chandran, Rupert Young en Rupert Evans te zien.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer voor knalharde 'Gangs of London' seizoen 2!
Series / Trailer

Eerste trailer voor knalharde 'Gangs of London' seizoen 2!

De Wallaces en Dumani's zijn terug in een nieuwe strijd in het hart van Londen.

Sky TV heeft de eerste teaser trailer online gezet voor het tweede seizoen van Gareth Evans' ultra gewelddadige serie Gangs of London over de ondergrondse oorlog om een Londense misdaadimperium.

Een jaar na de dood van Sean Wallace en de gewelddadige afrekeningen in seizoen één, zijn de kaarten in Londen opnieuw gedeeld. De overlevende Wallaces zijn verspreid, de Dumani's zijn gebroken en vervreemd, en ex-undercoveragent Elliot Finch wordt nu gedwongen om voor de Investors te werken.

Terwijl de investeerders neerkijken op een stad die in chaos afglijdt, besluiten ze dat genoeg genoeg is en halen ze versterkingen naar de stad om de controle te herstellen. Wie wint de strijd om de ziel van Londen?

Michelle Fairley, Paapa Essiedu, Lucian Msamati en Orli Shuka leiden de terugkerende cast, terwijl Waleed Zuaiter, Jasmine Armando, Fady El-Sayed, Salem Kali en Aymen Hamdouchi de line-up versterken dit seizoen, dat later dit jaar wordt uitgezonden.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans zijn woedend op Netflix door 'Resident Evil'-serie
Series / Nieuws

Fans zijn woedend op Netflix door 'Resident Evil'-serie

Resident Evil kan bepaald niet op veel lof van fans van Netflix rekenen, blijkt nu.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De eerste trailer voor Netflix-televisieserie Resident Evil is gearriveerd. En die ziet er heel groots uit. Maar dat wil niet zeggen dat het dan goed nieuws is voor de fans van de gamefranchise. Velen lijken met name te willen dat Netflix inzet op een eenvoudigere serie.

Netflix is volgens sommige mensen de eenvoudige oorsprong van de games vergeten, namelijk het Mansion Incident dat leidde tot de gebeurtenissen van de eerste games.

Resident Evil
De Netflix-serie gaat over heel de wereld lijkt het wel. We zien het fictieve Raccoon City in het Midwesten van de Verenigde Staten. Ook zien we Londen in Engeland.

Dat terwijl de eerste Resident Evil-game zich helemaal beperkte tot de Spencer-mansion in het fictieve Arklay County, het geheime thuis van de Umbrella Corporations biochemische oorlogsexperimenten met het T-Virus die leidden tot de Queen Leech.

De boosheid komt deels voort uit de films die Paul W.S. Anderson maakte met zijn echtgenote Milla Jovovich, die enkel een paar elementen uit de games gebruikten. We doen een greep uit de kritiek:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix maakte er een topweek van vol nieuwe series
Series / Featured

Netflix maakte er een topweek van vol nieuwe series

Dit is allemaal nieuw in het aanbod van Netflix sinds deze week.

Druk dat het was op Netflix deze week! We hebben voor de streamingdienst wel heel veel nieuwe series die we kunnen melden. Laten we er maar meteen in duiken.

The Flash (S08E13): Nu vrijwel het hele Team Flash wordt aangevallen, wil Frost een einde maken aan de pijn van Caitlin door de anti-Deathstorm te worden.

Riverdale (S06E13): De mist trekt op, maar een boosaardige kracht heeft nu macht en invloed: de vrienden moeten absurde bibliotheekkosten betalen en kostbaarheden worden in beslag genomen.

Better Call Saul (S05E05): Gus wordt ongedurig terwijl hij wacht totdat Lalo iets doet. Kim weet informatie los te krijgen van een oud-collega. Howard wordt strijdlustig.

The Circle (4 seizoenen): Status en strategie botsen in deze combinatie van sociaal experiment en competitieserie waarin onlinedeelnemers zich een weg flirten, bonden en faken naar 100.000 dollar.

Irmandade (2 seizoenen): Een eerlijke advocate komt voor een moreel dilemma te staan als de politie haar dwingt om haar broer te verlinken, die het hoofd van een nieuwe gevangenisbende is.

MaveriX (1 seizoen): Tieners op crossmotoren gaan in de lucht de strijd aan met hun tegenstanders. Ze halen het beste in elkaar naar boven en proberen alles te winnen in deze snelle serie.

Workin' Moms (seizoen 6): Het zwangerschapsverlof is voorbij. Deze vier moeders moeten weer aan de slag en tegelijkertijd het hoofd bieden aan hun kinderen, bazen, liefde en het leven in Toronto.

Brotherhood (seizoen 2): Een eerlijke advocate komt voor een moreel dilemma te staan als de politie haar dwingt om haar broer te verlinken, die het hoofd van een nieuwe gevangenisbende is.

42 Days of Darkness: In een Chileens stadje doet een vrouw verwoede pogingen om haar zus te vinden te midden van een mediastorm en het politieonderzoek. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Savage Beauty: Een mysterieuze vrouw zoekt wraak voor haar tragische verleden en besluit zich in te bedden bij een machtige familie met een wereldwijd beauty-rijk, en duistere geheimen.

Bling Empire (seizoen 2): Deze realityserie volgt LA's superrijke Aziatische en Aziatisch-Amerikaanse plezierzoekers die helemaal losgaan met fantastische feesten, glamour en drama.

The Life and Movies of ErÅŸan Kuneri: Een bekend figuur in erotische cinema besluit uit te breiden naar andere genres.

The Lincoln Lawyer: Topadvocaat Mickey Hallera uit L.A. is na een ongeluk aan de kant gezet. Hij start zijn carrière "” en zijn bekende Lincoln "” weer op als hij een moordzaak aanneemt.

New Heights: Bedrijfsadviseur Michi Wyss erft de noodlijdende boerderij van zijn overleden vader en moet zijn plattelandsverleden "” en de toekomst van zijn familie "” onder ogen zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Squid Game' wordt nog veel gruwelijker
Series / Nieuws

'Squid Game' wordt nog veel gruwelijker

Squid Game blonk in zijn eerste seizoen al uit in de gruwelijkheden en dat wordt nu nog erger.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Squid Game-bedenker Hwang Dong-hyuk belooft dat er dodelijke nieuwe uitdagingen zitten in het tweede seizoen van de serie. Die zijn nog dodelijker en beter dan het eerste seizoen!

Tijdens een interview met The Playlist vertelde Dong-hyuk dat hij al scènes voor seizoen 2 van Squid Game gevisualiseerd heeft. "Ja, er zijn er een paar. Maar ik wil geen spoilers geven."

Squid Game
"Ik kan je wel zeggen dat er nieuwe games komen. Zelfs beter games dan in het eerste seizoen, die eraan zitten te komen."

Netflix gaf in januari 2022 groen licht voor het tweede seizoen van Squid Game. Vragen kwamen direct op hoe de serie verder zal gaan, maar daar heeft Dong-hyuk nog niets over verteld. Er is slechts één castlid waarvan we zeker weten dat het terugkeert: Lee Jung-Jae als Seong Gi-Hun. Het idee is ook om sommige dode personages uit Squid Game seizoen 1 terug te halen.

Dong-hyuk schreef het eerste seizoen van Squid Game helemaal zelf en werkt nu dus aan het tweede seizoen. Hij benadert het, net als het eerste seizoen als een grote, acht uur durende film.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash' krijgt een gigantische finale
Series / Nieuws

'The Flash' krijgt een gigantische finale

Seizoen 8 van The CW-serie The Flash wordt groter dan ooit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het duurt nog even voordat we de finale van het achtste seizoen van The Flash te zien krijgen. Maar er is nog altijd veel opwinding die je mag voelen voor de finale. Dat belooft een van de castleden van de serie.

Danielle Panabaker vertelt dat aan TVline. Zij stelt dat, met name na twee kleinschaligere finales door COVID-19, de finale nu eens groter is. Dat kon lang niet. Maar het is nu dus een heel stuk anders!

The Flash seizoen 8
"Ik ben er niet de hele tijd geweest. Maar ik las het scenario voor de finale en zat echt met mijn hoofd te schudden! Ik wist niet hoe ze het zouden regelen," aldus Panabaker.

"Het was de eerste kans om een grote finale te regelen in een paar jaar tijd, nadat seizoen 6 te vroeg eindigde, seizoen 7 door covid-restricties kleiner werd. Het is gigantisch, met een boel terugkerende gezichten. En zoals het gezegde luidt: 'go big or go home', en ze gingen 'big' hiermee."

Panabeker is niet de eerste ster die erop hintte dat de finale echt groot wordt. Danielle Nicolet teasede dat ook al. "Oh mijn god, het is zo groot. En je gaat een gezicht zien dat je niet gaat verwachten. Zo verbaasd!"



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ wordt duurder én krijgt advertenties
Series / Nieuws

Disney+ wordt duurder én krijgt advertenties

Disney kan ook niet ontkomen aan dit jammerlijke nieuws en deze trend.

Disney-baas Bob Chapek heeft onthuld dat sneller dan je denkt de prijs van de streamingdienst Disney+ omhoog zou kunnen gaan.

Tijdens de investeringsdag op woensdag sprak de CEO van The Walt Disney Company dat de prijzen omhoog kunnen gaan. Vorig jaar al ging die omhoog en reageerden fans en gebruikers boos. Vooral omdat er niet eens zo heel veel nieuwe content verschijnt op de streamingdienst.

De prijs van Disney+
Disney+ gooit de prijs omhoog naar eigen zeggen omdat het nodig is de stijgende prijzen te compenseren. Disney krijgt wel nog altijd meer en meer abonnees.

"Zoals je weet, lanceerden we met een extreem aantrekkelijke openingsprijs op Disney+ en zijn we erg comfortabel geweest met de prijs-waarderelatie die we aangeboden hebben. En zoals je weet, geven we meer geld uit aan onze content, en geloven we dat we daarom nog altijd onze prijs kunnen aanpassen," aldus Chapek.

Zo wordt ook gekeken naar de mogelijkheid om advertenties toe te voegen, zodat gebruikers die een goedkoper abonnement willen van die mogelijkheid gebruik kunnen maken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwste Disney+-serie heeft goed nieuws
Series / Nieuws

Nieuwste Disney+-serie heeft goed nieuws

The Spiderwick Chronicles van Disney+ vindt dan eindelijk een regisseur.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Disney+ verfilming The Spiderwick Chronicles heeft een regisseur gevonden. Op woensdag werd namelijk bekend gemaakt dat Kat Coiro de eerste twee afleveringen van de komende live-action serie maakt.

Coiro maakte onder meer series als It's Always Sunny in Philadephia en de aankomende She-Hulk-show van Marvel Studios en Disney+.

The Spiderwick Chronicles
De The Spiderwick Chronicles-serie wordt gemaakt onder leiding van Aron Eli Coleite van de show Locke & Key. Uitvoerend producenten zijn onder meer Holly Black en Tony DiTerlizzi, maar ook Ellen Goldsmith-Vein, Jeremy Bell, D.J. Goldberg en Julie Kane-Ritsch.

The Spiderwick Chronicles is een boekenserie die door Diterlizzi en Black geschreven is. Het volgt de familie Grace, de tweelingbroers Jared en Simon, hun zus Mallory en moeder Helen. Zij verhuizen naar hun voorouderlijk huis en ontrafelen daar een duister mysterie over hun betovergrootoom, die een geheim ontdekte, namelijk een wereld met feeën die parallel aan onze wereld bestaat.

De boekenreeks bestaat uit vijf delen: The Field Guide, The Seeing Stone, Lucinda's Secret, The Ironwood Tree en The Wrath of Mulgarath. Ook kregen we de spin-off serie Beyond the Spiderwick Chronicles, die drie boeken omvat: The Nixie's Song, A Giant Problem en The Wyrm King.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Controversiële 'Powerpuff'-serie van The CW leeft nog
Series / Nieuws

Controversiële 'Powerpuff'-serie van The CW leeft nog

Powerpuff kon na de eerste foto al op enorme kritiek rekenen bij fans.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De live-action Powerpuff Girls-serie is momenteel nog altijd in actieve ontwikkeling. Dat laat The CW weten, nadat eerder de eerste poging om de serie te maken mislukte.

The CW ontwikkelde al sinds de start van het netwerk als geheel heel wat op tieners en young adults gerichte dramaseries. Denk aan fantasy- en sci-fi series. Al een decennium is uitvoerend producent Greg Berlanti daar een belangrijke rol in. Hij voerde de ontwikkeling van het Arrowverse en Riverdale-universum aan en levert sinds 2012 nieuwe series.

Powerpuff Girls
Hoewel Berlanti vooral bekend staat als de man die achter het Arrowverse staat, is hij ook iemand die probeerde Powerpuff Girls tot leven te brengen in live-action.

In 2020 werd die serie ontwikkeld, met als titel Powerpuff. De pilot werd geschreven door Diablo Cody en Heather Regnier. De cast kwam samen, nam de pilot op. Dat leidde nergens toe, want de pilot werd niet opgepikt voor een serie en in plaats daarvan besloot The CW hem opnieuw te laten ontwikkelen.

De serie Powerpuff Girls is volgens TV Line nog altijd in de maak. De versie in de lente was "te campy" bevonden. Actrice Chloe Bennet keert niet terug.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.